Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Bill eléggé berágna rád, ha tőle kérdeznéd ezt”

0524carcassSzeptember 13-án jön ki a Nuclear Blast kiadó gondozásában a Carcass Surgical Steel című új lemeze, amely a banda első produkciója lesz az 1996-os Swansong óta. Jeff Walker basszer/énekes egy interjúban részletesen beszélt a csapat felállásában bekövetkezett változásokról.

A Carcass mostani felállásából hiányzik Mike Amott gitáros és az utóbbi évek újjáalakuló turnéin szerepelt Daniel Erlandsson dobos, helyettük Dan Wilding dobos és Ben Ash gitáros játszik Jeff és Bill Steer gitáros mellett, igaz, utóbbi a lemezen még nem szerepel. Ami az új album hangzásvilágát illeti, az eddig megszellőztetett információk szerint a Surgical Steel elődei stílusának nyomai ott lesznek majd a lemezen, de semmiképpen sem kell régi ötletek újrafeldolgozására számítani.

„Az utolsó közös bulit 2010 augusztusában játszottuk Mike Amott-tal és Daniel Erlandssonnal”, magyarázta a tagcseréket Jeff Walker a Ghost Cultnak. „Ez jelentette az egész újjáalakulósdi végét, mert Michael akkor egyértelművé tette: túl elfoglalt a saját csapataival ahhoz, hogy egyáltalán fontolóra vegye, csináljon-e bármit is a jövőben a Carcass-szel. Addig nem is beszéltünk egyébként semmit az újjáalakuló koncerteken túli tevékenységünkről, szóval ez amolyan megkönnyebbülést jelentett. Aztán egy ponton Bill megkeresett, hogy mit szólnék, ha csinálnánk valamit Dan Wildinggal, aki az Aborted tagja volt, amikor az Egyesült Államokban turnéztak. Én pedig már 2009-ben teljesen készen álltam arra, hogy új zenéket csináljak a Carcass-szel. Amikor egy zenekarban vagy Bill Steerrel, Michael Amott-tal és Daniel Erlandssonnal, kár lenne elvesztegetni az ilyesmit… Daniel szívesen benne lett volna a dologban, de egy ponton meg kellett hoznia a döntést, és az Arch Enemyt választotta. De ez igazából nem is jelentett komoly döntést számára, egyértelmű volt. Ha tovább marad, talán előbb elkészül ez a Carcass lemez is.”

0711carcasscWalker elég határozottan válaszolt arra a felvetésre, hogy Bill Steer szereplése meglepő a lemezen, mivel a gitáros a Carcass feloszlása óta szinte kizárólag lazább vonalú zenéket alkotott. „Csak a média által kreált hamis kép, hogy Billt már nem érdekli a metal. Konkrétan eléggé berágna rád, ha tőle kérdeznéd ezt… Soha nem is mondott ilyet. Talán ő a leginkább metal személyiség, akit ismerek. A valóság az, hogy a ’90-es években elvesztette az illúzióit a metallal kapcsolatban. Ma is imádja azokat a zenéket, amiket fiatalabb korában, akárcsak én. Az viszont engem sem nagyon érdekel, mi történt a műfajban a ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején. Nem mintha nem értékelném a barátaim csapatait, vagy ilyesmi, akadnak is érdekes bandák, de a többségért nem tudok nagyon lelkesedni. Klasszikus eset: én ezt már mindet láttam, megcsináltam, és pólóra is nyomtattam… Egy csomóan azt hiszik, mindennel képben vannak a Carcass-szel kapcsolatban. Amikor elég hülye vagyok ahhoz, hogy internetes fórumokat olvasgassak, mindig arra jutok, hogy az emberek téveszmék közepette élnek. Nem is ismernek minket, fogalmuk sincs, miért csináltunk bizonyos dolgokat egyes albumokon, vagy mik a motivációink. Én biztosan nem okoskodnék arról, mit csinál például James Hetfield… Az ilyesmi elég nagy hülyeség.”

Egy őskori Firebird interjúnk Bill Steerrel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #10 imi 2013-08-12 11:40
Minuszoljatok, attól még fenntartom... Unokaöcsém gondolkodik így, hogy úúú akkor a te kedvenvced is szar! ;)
Nekem is bejön ez az új Carcass egyébként.
Idézet
 
 
#9 imi 2013-08-08 20:19
fury, te is értelmes lehetsz, he
Idézet
 
 
+1 #8 fury 2013-08-08 15:13
Idézet - pumpika666:
Idézet - fury:
sztem Bill most másért van berágva, tippre: a promó cd kikerült a netre...

azért 2013-ban nem kéne várni a megjelentetésse l, ha már kész a lemez, ki kell dobni a piacra, ennyi
akinek bejön, az úgyis megveszi sztem(pl. én)
a trouble is hülyeséget csinált vele, hogy usákoknál 1 hónappal előbb kijött a lemez, mint nálunk, aztán persze csodálkoznak, hogy pörög a kölcsönző ezerrel...

Ezek simán kiadós bénázások.
Idézet
 
 
+1 #7 pumpika666 2013-08-08 14:49
Idézet - fury:
sztem Bill most másért van berágva, tippre: a promó cd kikerült a netre...

azért 2013-ban nem kéne várni a megjelentetésse l, ha már kész a lemez, ki kell dobni a piacra, ennyi
akinek bejön, az úgyis megveszi sztem(pl. én)
a trouble is hülyeséget csinált vele, hogy usákoknál 1 hónappal előbb kijött a lemez, mint nálunk, aztán persze csodálkoznak, hogy pörög a kölcsönző ezerrel...
Idézet
 
 
-9 #6 fury 2013-08-08 12:56
Idézet - neal and jack and me:
aki mondja, az a hülye ;)

Nick-edből ítélve a Carcass qrvára nem neked való, sztem meg a King Crimson egy rakat fostartály, ennyi. :)
Idézet
 
 
-1 #5 maradonnna 2013-08-08 12:50
Nekem nagyon Tetszik!már 3.napja hallgatom egyfolytában!BR UTÁLIS!!!!
Idézet
 
 
-1 #4 neal and jack and me 2013-08-08 12:47
aki mondja, az a hülye ;)
Idézet
 
 
#3 fury 2013-08-08 12:40
hülye vagy a lemez qrvajó lett, már évek óta nem hallottam ilyen fasza riffeket és szólókat, olyan mintha a necroticism és a heartwork között jött volna ki. HATALMAS, év lemeze.
Idézet
 
 
-17 #2 neal and jack and me 2013-08-08 11:46
kegyetlenül szar az új lemez.
Idézet
 
 
+2 #1 fury 2013-08-08 10:06
sztem Bill most másért van berágva, tippre: a promó cd kikerült a netre...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.