Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Big Four az angol Sonisphere-en!

Hivatalos az első 2011-es Big Four koncert: a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax az angliai Sonisphere fesztivál első napjának főattrakciójaként játszik majd július 8-án. Másnap a Biffy Clyro, harmadnap a Slipknot lesz majd a Knebworth-ben megrendezendő esemény headlinere.

„Ahogy nyáron elkezdődtek a Big Four bulik a kelet-európai Sonisphere fesztiválokon, mindannyian éreztük, hogy valami különleges dolog részesei vagyunk", fűzte hozzá a bejelentéshez Lars Ulrich. „A négy csapat olyannyira egy hullámhosszon rezgett, ami több volt, mint bárki is várta volna, a rajongók reakciója pedig még ehhez képest is egy következő szintet jelentett, totálisan szétrobbantotta az agyunkat! Egyértelmű volt, hogy a dolognak folytatódnia kell. Hatalmas érzés, hogy az első nyugat-európai Big Four bulira Knebworth megszentelt földjén kerülhet sor, ahol annyi egyedi és speciális koncertet rendeztek már az évek során. Egyszerűen nem létezik ennél jobb hely a második Big Four kör nyitányához! Húzzátok fel a tánccipőiteket, ez nagy buli lesz!"

„Óriási izgalommal várjuk a Big Four koncerteket. Most Anglia is felsorakozott, hogy ez a heavy metal erőmű letarolja. Bassza meg, alig bírom kivárni!", csatlakozott a Metallica dobosához Kerry King.

„A Big Four koncertek a legfontosabb, legizgalmasabb események, amik élő koncertek terén a mi műfajunkban megtörténhetnek – sőt, talán az egész zeneiparban is. Boldog vagyok, hogy részese lehetek a thrash, a speed és a jó öreg heavy metal e fantasztikus ünnepének!", mondta Dave Mustaine.

„Igen korai karácsonyi ajándék ez számunkra", egészítette ki a többieket Scott Ian. „A koncertek, amiket a tesóinkkal közösen játszottunk a Metallicában, a Slayerben és a Megadeth-ben, nemcsak 2010 csúcspontjai voltak, de egyben a legjobb bulik közé is tartoztak, amiket az Anthrax valaha is nyomott. Hihetetlen lesz mindezt megosztani az angol barátainkkal is!"

A '80-as évek négy legnagyobb és legfontosabb amerikai metal bandája, a thrash nagy négyese idén játszott először közösen a kelet-európai Sonisphere fesztiválokon. Az egyes helyszíneken összesen több mint félmillió néző kísérte figyelemmel az eseményeket, a több moziban is részben élőben közvetített szófiai koncertet pedig mintegy 130 ezren nézték meg világszerte. A bulgáriai bulin rögzített koncert DVD, a The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria óriási siker, több országban is arany- és platinalemez. További 2011-es dátumok egyelőre nem ismertek, de meglepő lenne, ha Knebworth lenne az egyetlen közös fellépés...

Kattints a Shock! csehországi Sonisphere beszámolójáért!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.