Shock!

június 07.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Big Four a franciáknak, Iron Maiden a spanyoloknak

Franciaországban a Metallica – Slayer – Megadeth – Anthrax négyes, Spanyolországban az Iron Maiden lesz a 2011-es Sonisphere fesztivál főzenekara. A Big Fournak ez a második hivatalos közös fellépése jövőre a knebworth-i angol Sonisphere után. A Maiden Varsóban is főbandaként játszik majd az eseményen.

A francia Sonisphere-re július 8-án és 9-én kerül majd sor Amnéville-ben, a Big Four pedig július 9-én, szombaton lép majd színpadra. A szintén leigazolt Slipknot a pénteki nap headlinere lesz. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax aznap Knebworth-ben, az angliai Sonisphere-en lép majd fel. További fellépőkről egyelőre nem szól a fáma, de a Motörhead-et is komoly Sonisphere-esélyesként emlegetik 2011-re.

A fesztiválok spanyolországi állomásán az Iron Maiden lesz a főbanda, további madridi fellépőkről egyelőre nem tudni. A nagy esemény dátuma július 16. Varsóban szintén Bruce Dickinsonék lesznek a kiemelt attrakció a Sonisphere-en, ezt a megakoncertet azonban egy hónappal korábban, június 10-én rendezik. A Maiden előtt egyelőre meg nem erősített hírek szerint a Slipknot és a Motörhead is fellépnek majd a lengyeleknél. Dickinsonék június 11-én egyébként Magyarországhoz még közelebb, az ausztriai Nickelsdorfban megrendezendő Novarockon lépnek fel. Ugyanitt a hosszú szünet után visszatérő System Of A Down-t is el lehet majd csípni a fesztivál egy másik napján.

A Sonisphere fesztiválok évek óta meghatározó eseménynek számítanak, ám igazán nagyot 2010-ben ugrott az ázsiójuk, amikor is a kelet-európai állomásokon a történelem során első ízben sikerült összehozniuk közös fellépésekre a thrash nagy négyesét. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax nevével fémjelzett bulikra összesen több mint 500 ezren váltottak jegyet a régióban, és további 130 ezren nézték a világ kiválasztott mozijaiban a Szófiából közvetített fellépést. A csehországi Sonisphere-en mi is jelen voltunk, a beszámolóért kattints!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.