Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Biff és Bach is közösen musicalezik Dee Sniderrel

A Saxon frontembere, Biff Byford, illetve Sebastian Bach is vendégeskednek a Twisted Sister énekes Dee Snider Dee Does Broadway című készülő szólóalbumán, amelyen az énekes különböző musicaldarabok rockosított változatait vezeti majd elő.

„Ez a lemez nem metal", magyarázta Snider a Goldmine-nak. „Broadway show-k dalait rockosítjuk. Kicsit olyan, mint a Twisted Christmas lemez Broadway-verziója... De akadnak rajta fémes momentumok is szép számmal, ezt elmondhatom. A Sweeney Todd például remekül lefordítható metalra: basszus, dobok, gitár... Sok dal tehát metalos, de összességében rocklemezként jellemezhető inkább a dolog."

Biff és Sebastian (a képen Sniderrel - nem éppen tegnap...) október 17-én, Matt Sorum stúdiójában rögzítették vendégszereplésüket Snider lemezére, azt azonban egyelőre nem tudni, pontosan milyen dalokban bukkannak majd fel. A nemrég új lemezt kiadott Bachnak mindenesetre nem új a musicalesdi, hiszen az elmúlt tizenegynéhány év során ő is számos musicalben énekelt. A Razor & Tie Records által gondozott Dee Does Broadway megjelenését eredetileg szeptemberre tervezték, jelenleg nincs végleges kiadási dátum. Az 56 éves Dee korábban azt mondta a lemezről, hogy szeretne általa hidat verni a Broadway és a rock'n'roll közé, bemutatva a hard rock közönségnek a musicalek világát.

Az idei Pannónia Fesztiválon is fellépett Twisted Sister énekese tavaly októberben csatlakozott a Rock Of Ages című Tony-díjra jelölt musical szereposztásához a New York-i Brooks Atkinson Színházban. A Rock Of Agest először Los Angelesben mutatták be 2006-ban, a Broadway-n pedig három évvel később debütált – hatalmas sikerrel. A mű sztorija és zenéje egyaránt a '80-as évek rockjára épül, köztük olyan előadók slágereire, mint például a STYX, a Journey, a Poison, az Asia, Pat Benatar és természetesen a Twisted Sister. A musicalből készített filmet jövőre mutatják be a mozik, a főbb szerepekben olyan sztárokkal, mint Tom Cruise, Alec Baldwin, Mary J. Blige és Catherine Zeta-Jones.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.