Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Beteg vagyok azoktól a lemezektől, amiket mintha gépek csináltak volna emberek helyett”

0318zierlerUtolsó stádiumba érkeztek a Zierler Projects albumának munkálatai – jelentette be a leginkább a Beyond Twilight révén ismert Finn Zierler billentyűs, aki olyan felsőligás muzsikusokkal dolgozik a lemezen, mint Bobby Jarzombek dobos (Halford, Riot, Fates Warning, Sebastian Bach) vagy Per Nilsson gitáros-basszer (Scar Symmetry, Kaipa).

Daniel Bergstrand (Meshuggah, Stuck Mojo, In Flames, Strapping Young Lad) keveri a Matrix I című Zierler Projects lemezt, amelynek megjelenése valamikor a következő hónapokban várható, de Jacob Hansen (Volbeat, Destruction, Heaven Shall Burn) is részt vesz a stúdiómunkálatokban – jelentette be Finn Zierler a készülő progresszív mesterműről. A felvételekben Bobby Jarzombek és Per Nilsson mellett Kelly Sundown Carpenter énekes (Beyond Twilight, Firewind, Darkology), illetve Truls Haugen basszer/énekes (Insense, Circus Maximus) működik még közre.

„Ez az eddigi legkomplexebb, legidőigényesebb, legrészletorientáltabb album, amin csak dolgoztam”, mondja az anyagról a billentyűs. „A felvételeknél komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne a könnyebb utat válasszuk, vagyis ne használjuk a technológiát annak érdekében, hogy időt spóroljunk meg, vagy hasonlók. A lemezen szereplő muzsikusok annyira tehetségesek, hogy nem volt szükség semmiféle csalásra, editálásra vagy copypaste-re a zenében, mindent mi, emberek játszottunk és rögzítettünk olyan organikusan, amennyire az csak elképzelhető. Nagyon sok erőfeszítést tettem annak érdekében is, hogy ne veszítsük el ezt a jelleget a munka utolsó fázisaiban sem. Személy szerint beteg vagyok már azoktól a lemezektől, amik úgy szólnak, mintha emberek helyett gépek csinálták volna meg őket. Sajnos az utóbbi években a metal színtér tekintélyes része is bezuhant ebbe a verembe.”

Az alábbi videón Jarzombek látható, amint az Aggrezzor című dal dobtémáit rögzíti.

 

Hozzászólások 

 
#1 Peredhil 2014-03-25 22:12
Na és ezzel a lemezzel mi van? Lesz belőle egyáltalán valami?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.