Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beteg kísérleti zenében dolgozott ismét együtt Maniac és Hellhammer

Spacebraint eddig a Mayhem egyes albumborítóinak, illetve színpadi díszeinek elkészítőjeként ismerhettük, ám a Suchthaus projekt hamarosan megjelenő The Dark Side And The Bright Side lemezén hamarosan muzsikusként is debütál majd – egykori és jelenlegi Mayhem tagok oldalán.

A Suchthaus december 17-ei oslói debütáló koncertjével René M. Hamel, azaz Spacebrain egy időre búcsút mond a szobrászatnak, és zenébe önti művészi törekvéseit. A tizennégy tételes, 72 perces The Dark Side And The Bright Side album is ezen a napon kerül a boltokba a Rollabigone Records gondozásában, és magán viseli majd mindazokat a jeleket, amelyek az alkotó beteg és sajátos vizuális alkotásait jellemezték, de Spacebrain szándékai szerint semmiféle kategóriába nem lehet begyömöszölni a dalokat. „A Suchthausban minden zenei preferenciánk megmutatkozik, így nem lehet bekategorizálni a zenét", magyarázza. „A lemez minden dalának egyéni karaktere van, az atmoszféra folyamatosan változik annak függvényében, épp milyen hangulatban vagyunk, illetve mennyi drogot és alkoholt veszünk magunkhoz, miközben megteremtjük a hangokat. Van, ami nagyon világos, és van, ami nagyon sötét. A legtöbb dal kísérletezés a hangokkal – mindegyik úgy született meg, hogy sem tervünk, sem ötletünk nem volt azt illetően, hová fogunk eljutni velük. Akadnak köztük olyanok, amiket egyedül írtam, és olyanok is, amikben heten-nyolcan is közreműködtek. A legjobban talán úgy írhatnám le a zenét, hogy ahelyett, hogy tényleges szobrokat faragnék, megpróbáltunk hangszobrokat önteni, amiket aztán videók segítségével teszünk láthatóvá."

Az állandóan változó felállású Suchthaus debütön olyan neves vendégek teszik tiszteletüket, mint az egykori Mayhem frontember Maniac, aki manapság a Skitlivben érdekelt, de a norvég black/extrém metal legendából Jan Axel Blomberg, azaz Hellhammer dobosisten is felbukkan majd az anyagon. Ez az első alkalom, hogy Hellhammer és Maniac ismét közösen szerepelnek valahol, mióta az énekes 2004-ben kilépett a csapatból.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.