Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Belladonna megszenved a stúdióban az új Anthrax dalokkal

Nem könnyíti meg a régi-új Anthrax torok, Joey Belladonna dolgát, hogy egy nélküle megírt és felvett lemezanyag énektémáit kell újra rögzítenie a stúdióban a saját stílusában. A zenekar a tavasszal már aktívan koncertezik majd, de reálisan nézve addigra biztosan nem jelenhet meg az új album, pedig itt lenne az ideje, hiszen a New York-i thrasherek utoljára 2003 februárjában jelentkeztek friss dalokkal.

Az áprilisi kaliforniai Big Four koncertet követően Ázsia felé veszi útját az Anthrax legénysége. Scott Ianék először a hónap utolsó napján co-headlinerként játszanak a manilai Pulp Summer Slam 11: Resurrection nevű fesztiválon a Hellyeah és a Death Angel társaságában, május elején pedig négy koncertet is adnak Japánban Vinnie Paulékkal közösen. A Pulp Summer Slam a Fülöp-szigetek legnagyobb rockfesztiválja, mely minden évben legalább 35 ezer nézőt vonz. A tavalyi esemény főattrakciói a Lamb Of God és a Testament voltak. A zenekarra a nyáron európai fellépések is várnak, Angliában és Franciaországban már biztos, hogy szintén a Big Four részeként koncerteznek majd.

Az ötösfogat emellett nagyban dolgozik régóta esedékes új lemezén is. „Eléggé utálom azt, hogy valaki már énekelte előttem ezeket a dalokat, nekem pedig most tulajdonképpen újra és újra körbe kell táncolnom az ő dolgait", ismerte el Joey a RockMusicStar online magazinnak. „A többieknek már konkrét kép él a fejükben arról, hogy kell szólnia ennek az egésznek, amin elég nehéz változtatni, és aligha fogják azt mondani, hogy menj, csinálj valami teljesen mást, mi meg majd ugyanúgy szeretjük azt is!", nevetett az énekes, aki ugyanakkor leszögezte: különösebben nem izgatja magát emiatt, bár nincs könnyű dolga.

Joey azt is elárulta a portálnak, hogy az énekrészek rögzítése egyelőre pre-produkciós szakaszban jár, vagyis ebben a periódusban még nem a végleges éneksávokat veszik fel, inkább csak kipróbálja, melyik téma hogyan fekszik neki a leginkább. „Nyilván az lett volna a legideálisabb, ha mindent az elejéről kezdünk, de most A pontból tartunk a C-be", tette hozzá.

Az Anthrax a 2009 végén kurtán-furcsán eltávolított Dan Nelson énekessel már teljes egészében rögzített egy Worship Music című albumot, ami utána a páncélszekrénybe került. Mint ismeretes, Nelson elbúcsúztatását követően a New York-i thrasherek ismét '90-es évek-beli frontemberükkel, John Bush-sal akartak együtt dolgozni, de néhány fellépést követően végül visszatértek Belladonnához, aki a banda legsikeresebb éveiben állt a mikrofonnál a '80-as években. Joey-val 2005-ben már újjáalakultak egyszer, de néhány év turnézás után ismét előjöttek a régi feszültségek. Ezeket a tavaly nyárra leszervezett európai Sonisphere fesztiválok kedvéért félretették, hiszen ezeken a bulikon a banda a thrash nagy négyesének egyikeként a történelem folyamán első ízben koncertezhetett közösen a Metallicával, a Slayerrel és a Megadeth-tel. Ettől még persze nem hajították ki az ablakon a Worship Music anyagát, és Scott Ian egy korábbi nyilatkozata szerint nyolc dalhoz egyáltalán nem is nyúlnak hozzá azt leszámítva, hogy újraénekeltetik őket Belladonnával. A Fight 'em 'til You Can't című darab egy tavaly októberi New York-i bulin már debütált is élőben, ezt egészen biztos, hogy korábban Nelsonnal is felvették. Azt egyelőre nem tudni, megmaradnak-e az eredetileg tervezett lemezcímnél.

Senki sem mondhatja, hogy nincs itt az ideje az új lemeznek, hiszen az Anthrax a 2003-as We've Come For You All óta nem jelentetett meg új dalokat. A jelenlegi állás szerint az új album valamikor 2011 közepe táján jöhet ki, a kiadó valószínűleg a Megaforce lesz. A speciális jellegű, 1991-es Return Of The Killer B's gyűjteményt nem számítva Joey utoljára 1990-ben énekelt teljes értékű Anthrax stúdióalbumon, a Persistence Of Time-on.

Belladonna egyébként továbbra sem adta fel szólócsapatát, a tavasszal is lesz néhány koncertjük az Egyesült Államok keleti partján. Az énekes nevén futó banda harmadik albuma háromnegyed részben már elkészült, ám az Anthrax miatt most aligha fogják tudni befejezni. Joey emellett egy Chief Big Way nevű feldolgozásbandában is érdekelt, melyben klasszikus rockdalokat énekel többek között a Journey, a Foreigner, a Boston vagy a Led Zeppelin repertoárjából. Belladonna sosem csinált titkot abból, hogy zeneileg elsősorban ez a melodikusabb irány áll hozzá közel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.