Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Belladonna: „A többiek csak azért tartják velem a kapcsolatot, mert szükséges”

0224anthraxKöztudott tény, hogy Joey Belladonna és az Anthrax magját jelentő Ian – Benante – Bello hármas sosem ápolt egymással túl mély viszonyt, és ez azóta sem változott: az énekes még a legutóbbi Worship Music album kapcsán is olyan nyilatkozatokat tett, hogy társai nem örülnek maradéktalanul a jelenlétének. Noha időközben Scott Ian igyekezett elsimítani ezeket a dolgokat, Joey most megismételte: igazából sosem találta meg a helyét a zenekarban.

„Csatlakozol négy New York-i sráchoz, miközben te nem is ott élsz, ez olyan, mintha egy új környékre költöznél, és új barátokat akarnál szerezni”, magyarázta helyzetéről Belladonna a Sweden Rocknak. „Te vagy az új kölyök, és tökmindegy, mit teszel, nehéz a helyzeted, hiszen a többiek nagyon közel állnak egymáshoz. Nyitottak voltak felém, de semmi olyat nem csináltak, amitől úgy éreztem volna magam, hogy ez most itt a világ legjobb dolga lesz. Sokkal inkább üzleti jelleggel működött a dolog: haver, be akarsz szállni? Tök jól menne! Az Anthrax akkori menedzsere, John Zazula persze rengeteget bátorított, mert ő azért jobban tudta, hogy néz ki egy igazi zenekar.”

Belladonna nem tagadja: a kezdeti beilleszkedési problémák a mai napig éreztetik hatásukat. „Nem hinném, hogy valaha is igazán megtaláltam volna a helyemet ebben a zenekarban. Nyilván annyi időt dolgoztunk már együtt, hogy a dolog közössé vált a maga módján, és sokkal jobb már nem lesz a helyzet annál, mint amilyen most, de ettől még lényegesen jobb is lehetne. Most éppen nem is nagyon beszélek a többiekkel. Emaileket persze váltunk, de ezek mind rövidek. Szóval szó sincs arról, hogy egész nap a telefonon lógok Charlie-val. Nincs rám ideje. Nekem lenne, de nekik nincs, tudod? Csak azért tartják velem a kapcsolatot, mert szükséges. De régebben még ennyi sem volt. Nem az ment, mint amikor a barátaimmal jammeltünk otthon: átjöttek hozzám, és órákig csak játszottunk, aztán együtt elmentünk bulizni utána. Az Anthraxben ez sosem működött.”

Ezek után természetesen adódott a kérdés, hogy ha ennyire felszínes a viszonyuk, akkor miért töltött el ennyi évet a zenekarban az énekes. „Nem tudom… Tényleg nagyon jó zenekarnak tartottam a csapatot. Kifejlődött belőle valami olyasmi, ami tényleg roppant gyümölcsöző volt számomra, és stabil zenekar lett ebből az egészből. És manapság igen nehéz ilyen stabil zenekart találni. Voltak korábban is csapataim, de egyik sem volt olyan jó, mint az Anthrax, méghozzá közel sem. Ez egy kivételesen tehetséges zenekar, ami már régen is működött, volt menedzsmentje, és épp egy lemezen dolgozott, amikor beléptem. Azelőtt sosem játszottam saját dalokat, csak egy csapatommal, és azzal sem túl sokat. És rengeteg időt elpocsékoltunk…”

Az Anthrax elméletileg tavasztól stúdiózik az új album anyagával, amelyet javarészt már megírtak, eszerint Belladonna mellőzésével...

 

Hozzászólások 

 
-5 #8 kmaker 2014-02-26 23:14
Idézet - sac81:
Idézet - kmaker:
nekem amúgy valahogy sokkal jobban tetszenek a bush-érából való dalok, lemezek

Ja.Stomp 442 a totálisan elfeledett gyöngyszem...

mi a bajod vele? kibaszott hatalmas lemez! max neked nem tetszik, dehát ez már más probléma...
Idézet
 
 
+7 #7 GTJV82 2014-02-25 14:32
Szerintem is pont Belladonna volt az egyik fő pont, ami megkülönböztett e az Anthrax-et a többi thrash csapattól. Nálam is ő AZ Anthrax énekes.
Bush előtt is le a kalappal, megmentette a csapatot a nehéz időkben, viszont a vele készült lemezek között nincs 2 egyforma stílusú sem. :)
Azon meg nem kell meglepődni, hogy ma így működnek a dolgok, mindenki mp3-akban küld zenét és skypeon kommunikál a másikkal, mert olcsóbb és gyorsabb.
Amúgy meg nem ők az egyetlen ilyen módon működő zenekar, elég megnézni, hogyan működött évtizedekig pl. a Slayer, ami, mint tudjuk azóta, "egy munkahely" (idézet a zenekar egyik vezetőjétől).
A lényeg hogy rakják már végre össze az új lemezt Belladonnával, és jöjjenek megint koncertre! :)
Idézet
 
 
+9 #6 Zoli 2014-02-25 10:03
Én mindig is Belladonnával szerettem az anthraxet, remélem Ő lesz még egy ideig az énekes. A parkos koncert is 10 pontos volt. Bush is jó, aki egy nehéz időszakban volt a megfelelő énekes. De neki inkább az armored saintbe való visszatérést javasolnám.
Idézet
 
 
+3 #5 sac81 2014-02-24 23:15
Idézet - kmaker:
nekem amúgy valahogy sokkal jobban tetszenek a bush-érából való dalok, lemezek

Ja.Stomp 442 a totálisan elfeledett gyöngyszem...
Idézet
 
 
+1 #4 kmaker 2014-02-24 18:04
nekem amúgy valahogy sokkal jobban tetszenek a bush-érából való dalok, lemezek
Idézet
 
 
#3 frincs 2014-02-24 12:50
John Busht vissza!!!!!!
Idézet
 
 
+14 #2 Nűnű 2014-02-24 12:20
Arra emlékszem, hogy zeneileg is nagyon más világból érkezett Belladona. Egy régi Hammerben volt vele interjú, és mesélte, hogy ő a dallamos hard rock/AOR zenék felő jött, és az első próbán azt hitte, hogy Scotték csak hülyéskednek vele :)
Idézet
 
 
+16 #1 grand magus 2014-02-24 11:45
Én nem bánom hogy nem cimbiznek,csak Belladonna énekelje fel azt a szájba rágott lemezt ,lehetőleg minél hamarabb.Arra már rég rájöttem hogyha rajongó is vagyok, soha nem a zenészekért rajongok hanem a zenéért.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.