Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Befejezte pályafutását a finn Norther

Feloszlott a finn melodikus death/blacker Norther, miután képtelennek bizonyultak összehangolni tevékenységüket, és ezért egyre több koncertet kellett lemondaniuk. A tagok mindegyike zenél tovább, csak más formációkban.

„A legutóbbi év folyamán egyértelművé vált számunkra, hogy nem tudunk annyit turnézni, amennyit szeretnénk, aminek a tagok bonyolult és zsúfolt élete áll a hátterében. Ez ahhoz vezetett, hogy kisegítő tagokat kellett találnunk, illetve túl sok koncertajánlatot kellett visszautasítanunk. Egyszerűen nem tudunk tovább ténylegesen aktív, dolgozó zenekarként működni, és az is egyértelmű, hogy ezeket a problémákat nem tudjuk megoldani a jövőben sem. A döntés mindnyájunk számára nehéz volt, de eljutottunk addig a pontig, hogy kimondtuk: itt az ideje, hogy kihúzzuk a dugót. Nincs semmiféle dráma, közös döntés született, és mind jóbarátok maradunk."

A 2000-ben alakult Norther utolsó, sorrendben hatodik lemeze, a Circle Regenerated tavaly tavasszal került a boltokba, az előző évtized folyamán Magyarországon is többször megfordultak, legutóbb idén júniusban, a Vekeri Fesztiválon. Ami a tagokat illeti, Jukka Koskinen basszusgitáros a Wintersunban és az Amberian Dawnban, Aleksi Sihvonen énekes a Medicatedben és az Asxx-ben, Daniel Freyberg gitáros a Naildownban, Heikki Saari dobos a Naildownban, a Tuoniban és az Amberian Dawnban zenél tovább, Kristian Ranta gitáros pedig a szólóprojektjével foglalatoskodik majd a jövőben.

A Norther fennállásának utolsó koncertje augusztus 10-én lesz a csehországi Brutal Assault fesztiválon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.