Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Bármit csinálok, az emberek hibát találnak majd benne”

0702megadethA Megadeth eléggé megosztja a tábort a nyár elején kiadott Super Collider lemezzel, a közönség egy része egyáltalán nem lelkes az előző néhány albumnál dallamosabb új szerzeményektől, Dave Mustaine azonban egy friss interjúban leszögezte: ettől még nem kívánja minden egyes alkalommal ugyanazt csinálni.

„Lemásolhatod és megcsinálhatod ugyanazt az albumot újból és újból, hogy a rajongóid egy része megkapja, amit akar, de egy idő után ők is bele fognak unni abba, hogy mindig egy ugyanazt hallják", mondta Mustaine a Bravewordsnek. „De kísérletezhetsz is, és kipróbálhatsz mást, mint ahogy mi tettük a Riskkel, ami egy kicsit túl messzire is merészkedett ezen a téren. Vagy maradhatsz a pályán úgy, hogy egyszerre vagy melodikus és súlyos. Alapvetően kétféle csoport létezik a táborunkban, és ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ezek teljesen polarizáltak, de tény: vannak emberek, akik Black Fridayt akarnak, és vannak emberek, akik Symphony Of Destructiont akarnak. A Super Collider címadója számomra egy tök sima dal, de hát mindenki tudja, hogy megosztó személyiség vagyok. Bármit csinálok, az emberek hibát találnak majd benne, tökmindegy, miről is van szó. Ez az üzlet természetéből fakad, meg abból, milyen vagyok. Aggódtam a dal miatt? Persze. És aggódtam a Built For War miatt, amely az egyik legagresszívebb téma a lemezen? Naná. De ez csak abból a kis bizonytalanságból fakad, ami mindenkiben ott él saját magával szemben. Már úgy értem, gitározni is eleve azért kezdtem el, mert be akartam illeszkedni. Vékony kölyök voltam, a suliban utaztak rám, és onnantól kezdve, hogy gitároztam, számítottam. És mélyen legbelül ma is olyan dalokat akarok írni, amik számítanak. Nem ugyanúgy, mint régen, mert ezeket a lyukakat már régóta betömtem, de akkor is azt akarod, hogy az emberek szeressék, amit csinálsz. Egy csomó banda csak azért készít szar lemezeket, hogy eleget tegyen a szerződéseinek. Én erre képtelen lennék."

A Megadeth ősztől az Egyesült Államokban turnézik a Gigantour idei kiadásával a Black Label Society, a Hellyeah, a Device, a Newsted és a Death Division társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 denpatrik 2013-07-03 00:18
Tényleg kell néha kisérletezni,de amikor 1 metal dalban trombita meg szájharmóbika szólal meg az mégiscsak túlzás,mert hát volt ilyen is és nemilettek tulságosan a dalokba.De ha már így mondta h, van aki Black Friday-t,más pedig Symphony Of Destruction akar,akkor én legközelebb szeretnék tőlük 1 olyan lemezt,h a dalok közt ég és föld különbség legyen.......
Idézet
 
 
+10 #1 zombysoad 2013-07-02 13:38
Nem baj. Csináld csak Dave! Kellenez az ilyen ellentmondásos fickók az iparba! A zenéd meg kva jó! Az új album is. Hail to the king!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.