Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Balladák nincsenek, de szerintem még dallamosabb is ez az anyag az elsőnél”

Szeptemberben jelenik meg a Pänzer második albuma. A Schmier által vezetett csapat felállása jelentősen módosult a három évvel ezelőtti debütáló albumhoz képest.

1207panzer

Send Them All To Hell címmel jött ki 2014-ben a Panzer – később The German Panzer – néven futó csapat debütáló albuma, amelyet a Destruction énekes/basszere, Marcel „Schmier” Schirmer, illetve az Acceptből akkoriban kikerült gitáros és dobos, Herman Frank, illetve Stefan Schwarzmann készített. A zenekar tavaly év végén hozta nyilvánosságra a portáján bekövetkezett változásokat: Frank eltűnt a képből, viszont bekerült a formációba Pontus Norgren (Hammerfall), és bevettek még egy gitárost V.O. Pulver (G.U.R.D., Poltergeist) személyében. Mivel a zenekarban most már svéd és svájci tag is zenél, a nevüket a továbbiakban Pänzerként használják.

Egy ízelítő dalt Satan’s Hollow címmel már tavaly decemberben közzétettek a friss leosztásban, most azonban azt is bejelentették, hogy a Nuclear Blastnél Fatal Command címmel, szeptember elején jelenik meg a második nagylemez. „A zenében van sok Judas Priest és Accept, de egy csomó gyorsabb téma is”, mondta Schmier a Metal Master Kingdomnak a lemezről. „Balladák nincsenek, de szerintem még dallamosabb is ez az anyag az elsőnél. Van egy csomó tényleg nagyon fogós refrén meg ragadós dallammenet, sok nagyszerű szóló, duplázott harmóniák, meg ilyesmik. A felállásváltozás persze mindig nehéz ügy, de a zenekar lényege alapvetően nem változott, minden megy tovább. És nagyon élvezzük is ezt az egészet, számomra remek alternatíva ilyen típusú heavy metalt játszani: lényegre törő metal, ami egyben nagyon németes is. És itt tényleg nincsenek megkötések, azt csinálunk, amit akarunk. Nincsenek komoly elvárások, hogy így meg úgy kell szólnia a zenének, egyszerűen csak dicsőítjük a jó öreg kibaszott metalt.”

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.