Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Azt akarom, hogy innentől ez legyen az a lemez, amely definiálja a zenekart”

Június 2-án, The Future In Whose Eyes? címmel jelenik meg a brit SikTh új nagylemeze. A kiadvány az első teljes album a kultikus csapattól a 2006-os Death Of A Dead Day óta, és Golden Cufflinks címmel most bemutatták róla a harmadik teljes dalt is.

0401sikth

Hosszabb inaktív periódus után néhány éve aktivizálta újra magát a brit SikTh, akik 2015 végén már kihoztak egy Opacities című EP-t, júniusban pedig tizenegy év után végre megérkezik tőlük az első teljes új album is. A The Future In Whose Eyes? a Snapper kiadó új labeljénél, a Millennium Nightnál jön majd ki, és részben Mikee Goodman énekes stúdiójában, részben az Iron Maiden gitárosa, Adrian Smith R&R Studios komplexumában rögzítették. Mint emlékezetes, Mikee és Adrian pár éve egy Primal Rock Rebellion nevű közös projektben zenéltek együtt. Maga a SikTh majdnem eredeti felállásában dolgozik, vagyis Goodman és Dan Weller gitáros mellett Dan Foord dobos, Graham Pinney gitáros és James Leach basszer is részt vesz a mostani aktivitásokban. Az egyetlen csere a második énekesi pozícióban történt, ahol Justin Hill helyét Joe Rosser vette át.

sikth_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Vivid
02. Century Of The Narcissist?
03. The Aura
04. This Ship Has Sailed
05. Weavers Of Woe
06. Cracks Of Light
07. Golden Cufflinks
08. The Moon's Been Gone For Hours
09. Riddles Of Humanity
10. No Wishbones
11. Ride The Illusion
12. When It Rains

„Világéletünkben ezt a lemezt akartuk elkészíteni”, mondja a friss albumról Weller. „Több mint egy éven át írtuk a dalokat, és nagyon keményen, néha talán túl keményen is meghajtottuk magunkat. Az Opacities a SikTh újjászületését jelentette, a The Future… pedig a mi kiáltványunk. Azt akarom, hogy innentől ez legyen az a lemez, amely definiálja a zenekart. Nem érdekel, ha túl ambíciózusan hangzik, amit mondok, de tényleg azt akarjuk, hogy a bolygó összes metalrajongója hallja ezt az albumot.”

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.