Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az üresség uniformizál, feloldja az egyént, kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert”

A kísérletezős progrockot játszó Ghost Toast ötödik stúdióalbuma, a Shade Without Color március 3-án jelenik meg az Inverse Records kiadónál. Az első dal, a Get Rid Of máris megérkezett.

0104gt

A Shade Without Color a 2020-ban megjelent Shape Without Form folytatása. „A dalok nagyja egy időben íródott, és eleve külön-külön megjelenő duplalemeznek szántuk – mondja a zenekar. – Mindkét lemezcím T. S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét lemez főként az üresség témájával foglalkozik. Persze csak amennyire egy alapvetően instrumentális anyag erre képes. Nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzete. Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert. Mindkét lemezre a téma illusztrációjaként tekintünk, ezért is használunk most is filmidézeteket, interjú-, illetve beszédrészleteket, verseket. A saját gondolataink és érzéseink ott vannak ezekben és persze a zenében elrejtve. Igyekeztünk ugyanakkor ezt az elég komor témát több helyen feloldani, hiszen nem gondoljuk azt, hogy az emberi sorsok nagy általánosságban reménytelenek lennének, vagy, hogy ne lenne ki-, illetve visszaút. A komorabb részekben fel-felbukkannak reménytelibb momentumok, a szépnek és lágynak szánt témákban pedig itt-itt disszonancia jelzi, hogy ez egy folyamatos küzdelem."

ghosttoast_cA dallista így fest:

01. Get Rid Of
02. Leaders
03. Chasing Time
04. Let Me Be No Nearer
05. Acceptance
06. Deliberate Disguises
07. Reaper Man
08. Whimper
09. Rejtekből

Az első dal máris meghallgatható. „A Get Rid Of egy csatakiáltás, de te választhatsz ellenséget. Egy gyors és hozzánk mérten súlyos dallal akartuk indítani a lemezt, ami a kezdeti szomorúságból szabadságvággyá edződik." A csapat tagjai Stefán János basszusgitáros/billentyűs, Rózsavölgyi Bence gitáros, Cserős Zoltán dobos és Pusker János csellista/billentyűs.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.