Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az új lemez turnéi után leáll a The Dillinger Escape Plan

0805depOktóber 14-én jelenik meg a The Dillinger Escape Plan új albuma, a Dissociation, amelyhez most megérkezett a Limerent Death című dal szöveges videója. Ez mind szép és jó – az már kevésbé, hogy a lemezmegjelenést és a turnét követően Ben Weinmanék jó időre leállnak.

Mint arról már beszámoltunk pár napja, októberben megjelenik az új The Dillinger Escape Plan, amelyet New Jerseyben és Long Islanden rögzített a zenekar, a gitár- és basszusproducer Steve Evetts, az énekproducer pedig Josh Wilbur volt. A keverést Kurt Ballou végezte, és a Limerent Death dalt alább máris meg lehet hallgatni. Rossz hír azonban, hogy a mostani albumciklust követően a csapat hosszú szünetet tervez.

„A zenekar sosem volt ennél termékenyebb, és hitelesebbek, illetve népszerűbbek is vagyunk, mint valaha”, indokolta a döntést Ben Weinman gitáros a Noiseynak. „Akármikor színpadra állunk, nincs szerintem másik zenekar a világon az adott pillanatban, aki akár csak megközelíthetne bennünket, és pontosan ez is a célunk. Nagyon izgatottak vagyunk az új album miatt is, de közben 2017-ben lesz a fennállásunk huszadik évfordulója – lehet, hogy még több is, mert pontosan nem emlékszem rá, mikor kezdtem el dalokat írni, az első EP viszont ’97-ben jelent meg. Nem szeretnénk eljutni arra a pontra, amikor azért állunk le, mert muszáj, vagy mert öregek vagyunk, vagy mert az emberek már túlléptek rajtunk. Talán tény, hogy 60 évesen nem csinálhatjuk már ezt, de most még nem azért állunk le, mert képtelenek vagyunk elvégezni a dolgunkat, ez biztos. A realitás viszont az, hogy egy bizonyos idő után ez a fajta koncertezés nem lenne lehetséges: a végtagjaim nagyjából már most is szétmentek, de ez nem számít, mert ha játszunk, akkor játszunk. Olyankor nem létezik semmi más a világon vagy az életünkben. Szerintem ez fog majd a legjobban hiányozni, ezek a pillanatok. A közeljövőben aligha éreznénk azt, hogy nem bírjuk már ezt, még mindig átérezzük az izgalmát, és mindig katarzist élünk át a színpadon, mert még mindig gátlástalan, szabad önkifejezésről beszélünk. És a leállásunk egyik oka pont az, mert jó, hogy még mindig ilyen ez az egész, és urai vagyunk a sorsunknak.”

thedillingerescapeplan_cA dallista az alábbi:

01. Limerent Death
02. Symptom Of Terminal Illness
03. Wanting Not So Much As To
04. Fugue
05. Low Feels Blvd
06. Surrogate
07. Honeysuckle
08. Manufacturing Discontent
09. Apologies Not Included
10. Nothing To Forget
11. Dissociation

Azt persze nehéz megmondani, meddig tartanak majd a lemez turnéi, és azt is, meddig áll le utána a Dillinger. Mindenesetre ha tényleg komolyan gondolják, garantáltan hiányozni fognak a színtérről… Weinman ősszel egyébként még egy albumot jelentet meg: a Giraffe Tongue Orchestrában Brent Hindsszel és William DuVall-lal játszik együtt. A Dillinger legutóbbi albuma a 2013-as One Of Us Is The Killer volt.

 

Hozzászólások 

 
#5 White Sunday 2016-08-08 21:36
Ennyire körülményesen, bénán megfogalmazni valamit. :D Egyszer majd úgy lesz, de most nem úgy van. Ha majd úgy lesz, de persze most még nem azért..... Bla bla bla
Mi vagyunk a legjobbak, minden szuper, ezért szünetet tartunk :)
Idézet
 
 
+3 #4 Tribuszerné 2016-08-08 09:01
A Dillinger tényleg lehengerlő élőben, nincs nagy túlzás abban amit állítanak. Talán még a Converge van ugyanolyan szinten.

Így kell ezt csinálni, a csúcson abbahagyni, nem vergődni a nyugdíjig , mint a többi nagy öreg megélhetési bandának.
Idézet
 
 
-1 #3 nxfn 2016-08-06 20:28
Codename333

ja, ezen jót röhögtem. Hány ezret soroljak / soroljunk, aki minimum egy szinten van velük?
Idézet
 
 
+5 #2 JigsawJohnny 2016-08-06 14:41
Szomorú. Az egyik legbetegebb / legzseniálisabb extrém banda. Várom már nagyon a lemezt (meg hátha itt is adnak még egy utolsó koncertet majd!).
Idézet
 
 
+2 #1 Codename333 2016-08-06 10:54
"Akármikor színpadra állunk, nincs szerintem másik zenekar a világon az adott pillanatban, aki akár csak megközelíthetne bennünket"-WOOOW.....ezek mikor szálltak el ennyire? :D kicsit erős kijelentés volt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.