Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az igazi zenét kemény meló értékesíteni”

0313clutchMi is igen alaposan megdicsértük a Clutch legújabb albumát, amelyről a zenekar már előzetesen is azt mondta, hogy súlyosabb és gyorsabb lesz az utóbbiaknál, és csodák csodájára be is tartották ígéretüket. Mint egy friss interjúból kiderült, a lendületesebb összkép nem teljesen véletlen.

„Több szinten is nagyon inspiráló volt minden este megnézni a Motörheadet, amikor nemrég velük turnéztunk”, mondta az Earth Rocker inspirációit firtató kérdésre a Hellboundnak Jean-Paul Gaster dobos. „Utána pedig nem sokkal a Thin Lizzyvel koncerteztünk, és azon a turnén esett le, hogy manapság nagyon kevés direkt rock’n’roll album jelenik meg. Így aztán valami olyat akartunk csinálni, ami elejétől végéig roppant céltudatos, és komoly energiát rejt az első perctől az utolsóig. Eleve sokkal jobban szelektáltunk az ötletek között, a tempókat tekintve is, és összességében is céltudatosabban dolgoztunk a dalszerzés során. Konkrétan beszéltünk is arról, milyen albumot szeretnénk csinálni, és ilyesmi korábban nem nagyon történt. Általában csak összejöttünk, jammeltünk, aztán a kedvenc témáink felkerültek a lemezekre. Most is hasonlóan írtunk, de sokkal szigorúbbak voltunk magunkhoz, és tényleg előbb élt bennünk egy vízió azt illetően, milyen albumot akarunk, mint azelőtt.”

Gaster szerint az sem véletlen, hogy a csapat immáron saját cégével, a Weathermaker Music-kal teríti a piacon a lemezeit. „Korábban mindig csak frusztrációt keltettek bennünk a kiadók, és ez ugyanúgy igaz a kis független cégekre, mint a nagyokra. A küzdelem mindig ugyanaz volt, és mindig abból fakadt, hogy az adott cég sosem volt elégedett az eladott lemezmennyiséggel. Szerintem látták, hogy nagyon masszív rajongóbázisunk van, akikre lehet építeni a turnékon, és a stabil eladásokat is érzékelték lemezről lemezre. Utána pedig izgatottak lettek, hogy ha el tudjuk adni ezt a sok koncertjegyet meg a 100 ezer lemezt, akkor némi segítséggel akár arany- vagy platinalemezes zenekart is faraghatnak belőlünk. Aztán gyorsan rádöbbentek, hogy az igazi zenét kemény meló értékesíteni. A rádióállomások szkeptikusak az új dolgokat illetően, és mivel régen minden arról szólt, hogy a kiadók bejuttassák a dalokat a rádióba, és ha játszani kezdtek tényleg csak a csillagos ég jelentette a határt. Biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárult a csatározásainkhoz a kiadókkal. És nagyon jó, hogy most már nem kell ilyesmikkel foglalkoznunk. Ma is beszélünk az üzleti ügyekről, és ráfordítjuk az időt is, de így sokkal szórakoztatóbb, könnyebb és stresszmentesebb. Lehetőségünk van csak a zenére koncentrálni, nem pedig azzal foglalkozunk, mit fog szólni valami arc a kiadónál…”

A Clutch júniusban Európában koncertezik, de egyelőre úgy tűnik, Németországnál közelebb nem jönnek hozzánk.

 

Hozzászólások 

 
#11 cs9 2013-03-22 19:27
Idézet - Chris92:
Idézet - Mókus:
Nekem sem tetszik. Most akkor én is köcsög vagyok?


Nem. Csak Teleki úrral szemben, te ezt nem úgy fogalmaztad meg, hogy az ember legszívesebben pofán rúgna.



Így van! Ha valami nem tetszik atttól még az nem szar.Neked nem tetszett mégsem kezdtél el itt buziskodni h így szar úgy szar fos banda stb. Van ugyebár Kultúráltabb módja is annak ha valaki a nem tetszését akarja kifejezni
Idézet
 
 
+3 #10 Chris92 2013-03-22 17:07
Idézet - Mókus:
Nekem sem tetszik. Most akkor én is köcsög vagyok?


Nem. Csak Teleki úrral szemben, te ezt nem úgy fogalmaztad meg, hogy az ember legszívesebben pofán rúgna.
Idézet
 
 
#9 Mókus 2013-03-22 16:49
Nekem sem tetszik. Most akkor én is köcsög vagyok?
Idézet
 
 
+2 #8 Fodi 2013-03-21 00:36
Engem meggyőzött. Kérem vissza az 1 dollárt!
Idézet
 
 
+9 #7 Mr.Bronson 2013-03-20 12:13
Ez a TP nagy arc lehet ha az év (már) egyik legjobb albumát lesajnálja.Azt hiszem sejtem mik lehetnek az ő kedvencei...de egy troll vagy,csak troll...
Idézet
 
 
+13 #6 Valentin Szilvia 2013-03-20 12:03
Drága Olvasók!

Ne ugorjatok már mindig rá a TP-féle provokatív trollkodásra. Leszarom tabletta, ignore gomb, stb.
Idézet
 
 
+7 #5 Scud 2013-03-20 12:00
Teleki(faszla)P át: Hogy idézzek: "Okos vagy. Kérsz csokit?"
Idézet
 
 
+10 #4 Chris92 2013-03-20 10:18
Teleki úr, csak úgy megkérdem, maga egyáltalán mit keres a Shock-on?
Idézet
 
 
+7 #3 cs9 2013-03-20 10:10
ha nem tetszik ne hallgasd bazdmeg!!!!! am meg miféle duma ez hogy szar zenekar a Clutch meg ehhez hasonlók!! teríts le egy iylen lemezt aztán hápoghatsz te szerencsétlen!! HIHETETLEN H MINDIG VAN EGY IYLEN IRÍGY ,KÖTÖZKÖDŐ SZÁNALMAS ALAK AKI CSAK FIKÁZNI TUD!! HA NEM TUDOD ÉRTÉKELNI A JÓ ZENÉT MENNY A DISCOKBA DOBJ EGY EGY KÉT BOGYÓT AZT RÁZD MAGAD A TECHNORA!!!!
Idézet
 
 
+11 #2 faktor69 2013-03-20 07:43
Egyáltalán mi a f@szt keres itt ez a TelekiPát vagy TelekiPál, hogyha mindenbe beleköt. Olvasson olyan médiumot és hallgasson olyan zenét amit csak akar, ami bejön neki. Ez az állandó kötözködés már unalmas!
Idézet
 
 
-28 #1 TelekiPát 2013-03-20 07:31
Nevetséges, hogy mennyire sz@r ez a zenekar, mi a f@szom akar lenni ez az I'm an Earth Rocker MUHAHAHA.

Komolyan mondom szánalmas, hogy milyen zenekarok vannak mostanában, egyszerűen a belem fordul ki ettől a szakmától és még ez a Clutch nevű kóklertanya nyafog, hogy a lemezeiket nehéz értékesíteni. Nem kéne mindenkinek zenélnie, aki le tud fogni két akordot ebben a szakmában.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.