Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az első két albumot idéző lemezzel tér vissza a Steelheart

1120mikeA Frontiershez szerződött a Steelheart zenekar. Mike Matijevic és csapata 2017 tavaszán új nagylemezzel is jelentkezik, ami már csak a kiadó nevéből sejthetően is elég old schoolnak ígérkezik.

A Steelheart a '90-es évek elejének egyik majdnem áttört hajbandája volt, akkoriban két nagylemezt adtak ki, amelyek közül az 1990-es elsőből több mint 700 ezer példány kelt el világszerte, de az 1992-es Tangled In Reins is tűrhetően fogyott. Ekkorra azonban már beütött a grunge, a zenekar hajója megfeneklett, és az évtized második felében, az 1996-os hármas album, a Wait fiaskója után feloszlottak. A horvát születésű, szirénahangú Miljenko „Mike" Matijevic énekes vezette csapat a 21. században újjáalakult, de a 2008-as visszatérés, a korai korszak zeneiségétől némiképp elkanyarodott Good 2B Alive csalódást okozott a tábornak. A banda most visszatért, és a Frontiersnél készíti friss albumát, amely 2017 tavaszán kerülhet a boltokba.

Egyelőre nem tudni túl sokat a zenéről, de az máris biztos, hogy Matijevic ezúttal az első két anyag stílusát tekinti irányadónak, de hangsúlyozottan mai köntösben. Mivel nem kevesebb mint negyvenegy friss darab közül válogatja majd ki az albumra felkerülő szerzeményeket, talán abban is bízhatunk, hogy a színvonallal sem lesznek gondok. „Nagyon dallamos a zene, de súlyos, kemény, és vannak rajta mélyen átélt, könnyfakasztó balladák is nagyzenekari ízekkel", mondja az énekes.

Matijevic egyébként az egyetlen régi tag a csapatban, a hangszeresek mind az utóbbi években csatlakoztak hozzá.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Zummm 2016-11-20 21:22
"Ekkorra azonban már beütött a grunge" - meg Mike-ot kb. agyonverte egy többtonnás állvány a színpadon.....
Idézet
 
 
-1 #3 voltsomogyi 2016-11-20 16:03
A 2008-as album nekem nem okozott csalódást. Kiváló album.
Idézet
 
 
#2 voltsomogyi 2016-11-20 15:54
Horvát, nem szerb.
Idézet
 
 
+1 #1 queensryche999 2016-11-20 15:53
A beágyazott klip volt az első nóta tőlük, amit elkaptam az emtívín. Hallgattam és úgy tűnt, ez az ember a sztratoszférába n lévő magasakat is játszi könnyedséggel préseli ki magából. A debütlemez is bejött, szerintem minden hr-fannak kötelező.

Érdekesség, hogy Mike-ot hallod a "rock-szubkultúra" által - már csak a szereplőgárda okán is - közkedvelt, 2001-es Rock Star című filmben. Az ő hangján szólal meg (a dalokban) a Mark Wahlberg által megformált karakter. Mark a film főszereplője, méghozzá olyan társaságban, mint Zakk Wylde, Jeff Pilson, Jason Bonham, Nick Catanese (ex-BLS), Blas Elias (Slaughter). Természetesen a hangszereiknek megfelelő karaktert játszanak. A hangok leosztása még izgalmasabb, ugyanis Mark karaktere a filmben egy olyan énekest vált le, akit Jeff Scott Soto szólaltat meg, a film végén lévő újabb énekescserénél pedig Myles Kennedy hangját hallhatod.

www.youtube.com/watch?v=-NIXXXzzyiY
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.