Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Axl Rose egyáltalán nem diktátor”

Slash egy friss interjúban ismét kizárta a klasszikus Guns N' Roses újjáalakulásának lehetőségét, és szokás szerint minden régi problémát W. Axl Rose nyakába varrt. A zenekar mostani gitárosai, Bumblefoot és DJ Ashba szerint azonban szó sincs arról, hogy az énekes kezelhetetlen alak lenne, aki senki másnak nem enged teret maga mellett.

„Tizenöt-tizenhat év telt el azóta", nyilatkozta Slash a Bangkok Postnak a klasszikus Guns állandóan rebesgetett újonnani összeállásáról. „Az eredeti Guns N' Rosesból soha senki nem mondta azt, hogy hozzuk össze megint a bandát. Másrészt ez az egész Axlről szól. Az ok, amiért mindenki lelépett, az volt, hogy igazából a háttérben szerintem ő is ezt akarta... Vagyis a Guns N' Roses ma miatta nem létezik abban a formában. Nekem ezzel semmi dolgom nincs: ugyanazért léptem ki a zenekarból, mint a többiek. Tehát ez igazából Axl problémája."

A legutóbbi pletyka az volt, mely szerint a nagy csapat a jövő évi Super Bowl félidejében lép majd ismét színpadra, Duff McKagan basszusgitáros azonban határozottan cáfolta az értesüléseket. Azt ugyanakkor elismerte: örül, hogy tavaly ősszel végre kibékült Axllel.

A Guns N' Roses mostani felállásában Axl mellett Dizzy Reed az egyetlen régebbi tag, az énekes azonban abszolút elégedett a jelenlegi zenekarral, és ő maga is kizárja a klasszikus összeállítás visszahívását. „Ebben a mostani felállásban az az egyik legjobb, hogy nem kell mindenkit irányítgatnom a csapatból: hé, tedd ezt, tedd azt, mert lelkesek", fogalmazott Axl a GulfNewsnak decemberben. „Mindenki büszkén csinálja, amit csinál, és egymást is ösztönzik ezzel. A legjobbat próbálják nyújtani, amire csak képesek."

Hogy az ábra ne legyen ennyire egyszínű, a Guns egyik mostani gitárosa, Ron „Bumblefoot" Thal is adott egy igen kimerítő interjút a Radio Metalnak március elején. Ebben ő maga is elismerte: nem véletlen, hogy az emberek többsége a mai napig visszasírja a régi tagságot. „Úgy érzem, tehetnénk többet is azért, hogy a jelenlegi felállás tényleg zenekarként éljen a közönség tudatában", fogalmazott Bumblefoot. „Nem kéne, hogy a múlt árnyékában éljünk. Ha például lennének zenekari fotóink, az emberek azt mondanák: ó, igen, ez egy csapat. De még soha az életben nem készült rólunk egyetlen kibaszott zenekari fotó, vagy bármi hasonló egyéb..."

Ron szerint Axl Rose egyáltalán nem diktátor, még ha a többségben ez a kép is él róla. „Akármit csinálhatsz mellette. Azt veszek fel, amit csak akarok, azt játszom, amit csak akarok, és semmi problémája nincs vele. Mivel zenekarként nem igazán nyilatkozunk meg a sajtóban, az emberek nem látják a dolgok ezen oldalát, amint együtt hülyülünk, jól érezzük magunkat. Vagy nem is akarják látni, mert sokkal szórakoztatóbb egy olyan figuráról beszélni, akinek a képét a saját fejükben alakították ki, és nagyban eltér a valóságostól."

A reunion-kérdést persze Bumblefoot sem úszta meg. „Ha valaha is megtörténik, remélem, adnak nekem egy rakás ingyen passt, hogy a feleségemmel együtt ott lehessek. Ez az egész nem nagyon izgat engem... Senkivel sincs semmi problémám. Mármint a francba is, a múlt hétvégén közösen dedikáltam valahol Duff McKagannel! Egyáltalán nem zavar, hogy az emberek reunionra vágynak. Imádom a KISS-t és még egy rakás bandát, és ha egy olyan lemezről van szó, amit imádtam, én is azt szeretném, ha ugyanazok a zenészek játszanák a dalokat élőben is. Ez teljesen normális. És nem jelenti feltétlenül azt, hogy utálnom kell, ami manapság történik ezekben a zenekarokban."

A jelenleg szintén a Gunsban gitározó Daren Jay „DJ" Ashba ugyanígy kiállt főnöke mellett a Spinnernek adott interjújában, felidézve első találkozását Axllel. „Mindenkitől mást hallottam róla, és először tíz évvel ezelőtt találkoztunk, amikor Sharon Osbourne mutatott be neki", emlékezett vissza Ashba. „Épp a Chinese Democracyt készítették egy stúdióban, én pedig a Beautiful Creatures lemezen dolgoztam egy ajtóval odébb. Nagyon kedves volt. Hallod, amit hallasz, aztán látod, amit látsz... Sokkolt a dolog, mert teljesen másmilyen volt, mint amilyennek mondani szokták. Mára pedig az egyik legjobb barátom lett, minden egyes nap beszélek vele. Iszonyú vicces, humoros arc, aki folyamatosan ontja a poénokat. Teljesen másmilyen, mint amit az emberek gondolnak róla, hiszen a legtöbben úgy akarnak rá tekinteni, mintha egy seggfej lenne."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.