Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Augusztusban jön az új Disturbed: „Még mindig rengeteg mondani- és tennivalónk van”

0624disturbedNégyéves szünet után bejelentette visszatérését a chicagói Disturbed. A zenekar augusztus 21-én, a Reprise kiadónál jelenteti meg új, Immortalized című nagylemezét, amelyről a The Vengeful One című első single máris meghallgatható.

Egy teljes napra sem volt szükség ahhoz, hogy több mint 750 ezres nézettséget érjen el a YouTube-on a Disturbed tegnap bemutatott friss videója, a The Vengeful One, vagyis nyugodtan kijelenthető: a közönség kíváncsian várja a 21. század egyik legsikeresebb amerikai rock/metal-csapatának visszatérését, amelyet tegnap jelentettek be. „Az volt az elképzelésünk lényege, hogy a csúcson álljunk le, és akkor térjünk vissza, amikor már felfrissültünk", mondja David Draiman énekes. „1998 óta alapvetően non-stop üzemmódban működtünk, így mindenkinek szüksége volt arra, hogy egy kicsit a saját dolgaival foglalkozzon. És nem tartott túl sokáig, mire ismét mindannyian érezni kezdtük a bizsergést..." „Akkor akartunk visszatérni, amikor mindannyian úgy érezzük, hogy már éget a dolog", teszi hozzá Dan Donegan gitáros. „Annyira hiányzott nekünk ez az egész, hogy bőven tudtunk táplálkozni az így felgyülemlett energiából, és egy nagyon erős albumot csináltunk."

Az Immortalized című új album előkészületei 2014 januárjában kezdődtek meg, amikor Draiman, Donegan és Mike Wengren dobos mindenki – így a család, a barátok vagy a kiadó – tudta nélkül találkozott Chicagóban, majd elkezdték írni a dalokat. A 2002-es Believe óta ez a Disturbed első albuma, amelyet a négyesfogat teljesen együtt írt hagyományos módszerekkel, jammeléssel, nem pedig fájlküldözgetéssel. Producernek Kevin Churkót (Ozzy Osbourne, Five Finger Death Punch, Hellyeah) választották. „Remélem, a rajongók is úgy érzik majd, hogy ez a lemez megérte a várakozást", mondja Donegan. „Egész múlt évben ezen dolgoztunk, és titokban tartottunk mindent, szóval most már tényleg alig várjuk a visszajelzéseket. Remélhetőleg mindenki látja majd, hogy még nagyon sok rejlik bennünk, engem legalábbis meggyőzött erről ez az album. Még mindig rengeteg mondani- és tennivalónk van, és most erősebben tértünk vissza, mint valaha!"

A dallista az alábbi:

0624disturbedc01. The Eye Of The Storm
02. Immortalized
03. The Vengeful One
04. Open Your Eyes
05. The Light
06. What Are You Waiting For
07. You're Mine
08. Who
09. Save Our Last Goodbye
10. Fire It Up
11. The Sound of Silence
12. Never Wrong
13. Who Taught You How To Hate
14. Tyrant (bónusz)
15. Legion of Monsters (bónusz)
16. The Brave And The Bold (bónusz)

A The Vengeful One alább meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.