Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Augusztus legvégén érkezhet az új Red Hot Chili Peppers

Chad Smith dobos szerint augusztus utolsó hetében jelenhet meg a Red Hot Chili Peppers új albuma. „Jól haladt a munka, sok dalunk van, most épp azok kiválogatása folyik, amik végül felkerülnek majd a lemezre", mondta Chad, aki még hozzátette, hogy a zene remekül szól.

Ez lesz a Red Hot Chili Peppers első nagylemeze az új gitárossal, Josh Klinghofferrel, aki a tavaly ismét távozott John Frusciantét váltotta fel a világ egyik legnépszerűbb rockbandájában. „Sokat tett hozzá az összképhez, kiváló dalszerző", mondta Klinghofferről Chad.

A lemeznek egyelőre még nincs címe, bár Anthony Kiedis énekes februárban azt nyilatkozta, ő személy szerint a Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head elnevezést favorizálná a csapat egyik közeli barátjának egy régebbi drogos élménye alapján. „Ez a haver épp felelevenítette az egyik legendás acid-tripjét, amiben telházas koncertet adott a bolygóknak és a holdaknak. Ez volt a listavezető slágerének a címe", magyarázta Anthony a Spin magazinnak, és hozzátette: ő szeretné, ha ez lenne a végleges cím, de a zenekar még megvétózhatja az elképzelést.

Kiedis akkor azt mondta, az új album egyben új dinamikát is hoz majd a banda hangzásába. „Ezen az albumon bizonyos számok olyan módon kigondoltak és megtervezettek, ami eddig még sosem volt ránk jellemző", magyarázta az énekes annak kapcsán, hogy a basszer Flea az elmúlt években a zeneelmélet mellett a zongorázásba is beleásta magát. „Kicsit precízebb lett a dalszerzésünk Flea új zenei tudása által." Korábban Chad is azt fejtegette, hogy az anyagon igen érdekes afropop-hatások kapnak majd helyet, Flea és Klinghoffer ugyanis tavaly Nigériában és Etiópiában is megfordultak, az ottani ritmusok pedig óriási hatást gyakoroltak rájuk. Smith szerint a lemezen számos meghökkentő tempó szerepel, olyan ütemek, amelyek totálisan eltérnek a nyugati zenékben megszokott négynegyedektől.

A banda turnétervei egyelőre nem ismertek, de az már biztos, hogy a Metallica és a Guns N' Roses mellett szintén headlinerként lépnek majd színpadra a szeptemberi Rock In Rión Rio De Janeiróban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.