Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Araya: „Az első egy hétben nehezen tudtam úgy énekelni, hogy közben ne omoljak össze”

0806slayerOktóber 25-én startol a Slayer észak-amerikai turnéja, így a Jeff Hanneman májusi halála óta némaságba burkolózott csapat tagjai elkezdtek interjúkat adni a lapoknak. Tom Araya egy friss nyilatkozatában arról is beszélt, milyen érzés volt először kiállni a színpadra Jeff halála után júniusban.

„Soha senkinek nem fordult meg a fejében, hogy Jeff meg fog halni”, szögezte le Araya a Steppin’ Outnak. „Én is úgy gondoltam rá mindig, hogy egyre javul az állapota, és majd visszatér közénk a színpadra. Az elmúlt két évben is folyamatosan beszéltünk róla, hogy Jeff-fel együtt térünk majd vissza a stúdióba, vagyis mindenképpen folytatni akartuk a munkát. A halála mindent megváltoztatott… Teljesen rendben volt minden, hogy oldalról figyelte a dolgokat, hiszen mindig úgy álltam hozzá, hogy majd visszajön. Aztán meghalt, és sokkal inkább az vett rajtam erőt, hogy miért is csinálom most ezt az egészet. Megváltoztatta a hozzáállásomat bizonyos dolgokhoz… Valaki azt mondta, nagyszerű, hogy úgy döntöttünk, turnézunk és továbblépünk, de ezeket a turnékat mind előzetesen lekötöttük. A mostani turné után fogok leülni Kerryvel, hogy átbeszéljük, hogyan lépünk tovább, már ha előre akarunk lépni. Egyszerűen nem volt időnk még arra, hogy komolyan megvitassuk ezt. Oké, a turnén együtt voltunk, de ott nem igazán ültünk le azért, hogy megbeszéljük a folytatást. Jeff-fel nagyon sokat dolgoztam együtt, miután felajánlotta számomra a lehetőséget, hogy vele írjak dalokat. Szóval ahogy mondtam, akadnak dolgok, amiket meg kell vitatnunk azért, hogy továbbléphessünk, illetve hogy kitaláljunk valamit.”

Araya szerint a Hanneman halála utáni európai turné – amely Magyarországot is elérte – nem volt könnyű menet a zenekar számára. „Kőkemény volt. Bejártuk Európát és Dél-Amerikát. Egy idő után könnyebb lett, de az első két hét nagyon nehéznek bizonyult. A koncertek első fele mindig remekül ment, hiszen az izgalom és a közönség moraja visz magával, de ahogy közeledett a bulik vége, mindig elkezdett megütni minket a dolog. A végén pedig, ennek tetejébe ott volt a Heineken logós Hanneman háttérvásznunk is az utolsó két nóta, a South Of Heaven és az Angel Of Death alatt, ami szintén nem könnyítette meg a helyzetet. Nagyjából az első egy hétben nehezen tudtam úgy énekelni ezeket, hogy közben ne omoljak össze. Két turné után már jobban vagyok, de így is más minden. Ugyanakkor természetesen akárhogy is érzem magam, több mint száz százalékot adok. A koncertek nagyszerűek.”

A Slayer pénteken startoló amerikai turnéján a Gojira és a 4ARM játszik Arayáék előtt, és Kerry King már elárulta: a két Los Angeles-i koncert egyikén, október 27-én este a banda speciális programot nyom majd a Hollywood Palladiumban. Részleteket egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy ez a buli amolyan old school Slayer nap lesz, a fókuszban a Reign In BloodSouth Of HeavenSeasons In The Abyss mesterhármas klasszikusaival, és emellett egy-két nagyon komoly ritkasággal a műsorban.

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 MATEo9 2013-10-23 14:01
"It’s kind of hard for most people to figure that out that Jeff was like 90 or 95-percent of the band, musically. Because he wrote music and lyrics. He wrote everything, he helped in every aspect of songwriting." - Tom Araya
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.