Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Araya: „A legélvezetesebb részt mindig a színpad jelenti, minden más szar”

0803arayaEddig sem volt titok, hogy a Slayerben Jeff Hanneman halála után elsősorban Tom Arayát kellett meggyőzni a folytatás értelméről. A basszer/énekes egy friss interjúban őszintén elismerte: manapság a koncertezést leszámítva már nem nagyon szórakoztatja a turnézás.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy Araya nem szeret a Slayerben játszani. Amikor azt kérdezték, munka vagy szórakozás-e ma a zenekar, azt felelte: mindkettő. „Egyenlő mértékben beszélünk a két dologról, bár mára kissé inkább már az üzleti oldal felé lendült ki a mérleg, hiszen olyan elbaszott régen nyomjuk, hogy maga a Slayer is egy önálló entitássá fejlődött, ami saját életet él, noha mi leheljük bele ezt", mondta a Noiseynak adott interjújában. „Vagyis munkát kell fektetni abba, hogy biztosan menjen tovább, és ezen a ponton inkább meló-jelleget ölt ez az egész. A legélvezetesebb részt mindig a színpad jelenti. Minden más szar. Mert közben el kell jutnod A pontból B pontba, és amikor minden egyes napod ezzel telik, akkor egy bizonyos idő után már nem feltétlenül szeretnéd ezt csinálni. Jeff is pontosan így volt ezzel. Eljutott arra a pontra, amikor elfáradt ebben, akárcsak mi mindannyian. Mindig is a teleportáló berendezés feltalálására várt, és állandóan arról beszélt, mennyire jó lenne odateleportálni a színpadra, lenyomni a bulit, aztán hazateleportálni. És csak egyetérteni tudtam vele. Utálom ezt mondani, de egyszer mindenkinek fel kell nőnie, mert nem az a vicces részeg fazon leszel egy idő után, hanem az a szánalmas alkesz. Ennyi év után, a játszma ezen szakaszában teljesen más már minden, és az emberek ezt egyszerűen nem képesek megérteni."

Araya ennek megfelelően nem csinál titkot belőle, hogy egyáltalán nem élvezi a két koncert között eltelő időt. „Harminchárom évnyi turnézás után, amiből több mint huszonkilenc valójában is koncertezéssel és utazással telt, fárasztó a dolog. Az emberek eközben mindig azt mondják: szórakoztatónak kell lennie, hiszen utazol, és látod ezt meg azt meg bla-bla-bla... Haver, ha az én cipőmben járnál, másképp gondolnád. Vicces, hogy amikor Európában jártunk most interjúkat adni az új lemez kapcsán, három napot töltöttünk Londonban, egyet Párizsban, egyet Norvégiában, és kettőt vagy hármat Németországban, mindenki egyből rávágta, de szép lehetett, és azt kérdezgették, mi mindent láttam Párizsban. Én ilyenkor rájuk nézek, és azt kérdezem: látod ezt a szobát? Nézz körül! Körbenéznek, én meg: na, hát ez az én Párizsom. Gyönyörű, ugye? És mindig ezt felelem, ha valaki ilyesmiket kérdez, mert állandóan a szállodákban interjúzunk, és mégis mindenki arról faggat, hogy mi mindent láttam, mit tudom én, mondjuk Stockholmban. Ilyenkor körbemutatom nekik a szobát: ez az én Stockholmom, hát nem csodaszép? Imádom a függönyt, és nézd meg azt a kanapét, milyen gyönyörű! Aztán kinyitod az ablakot, és kimutatsz: ez meg itt az én festményem a falon. Ennyit látok a városból."

Tom szerint ugyanakkor a zenekar még egy ideig bizonyosan megy tovább, de még nem tudja, meddig. „Fogalmam sincs. Majd abbahagyjuk, ha meguntam, hogy én vagyok az az öreg fószer a klubban: hé, ki az a vénember ott a sarokban? Mert lassan itt tartunk: te vagy a kocsmában az öregember, akit fiatalok vesznek körbe, és rád nézve magukban azt kérdezik, hogy ki ez a vénség. Épp most készítettünk el egy lemezt, szóval újabb jó négy-öt évre megint eladtam a lelkemet. És vannak ennél sokkal rosszabb helyek is, ahová eladhatod, csak ha így fogalmazok, az szerintem mindenkit képbe helyez. Mert egyébként is állandóan arról beszélnek az emberek, hogy így meg úgy eladtad a lelkedet, és bizony, valahol ez is az élet része. Attól függ, mivel foglalkozol, de bizonyos célok elérése megkívánja, hogy az életed egy jelentős részét feláldozd. Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy eladod a lelkedet, igen. Fel kell adnod az életed egy nagy szeletét, hogy végezd a dolgodat. Amikor megállapodtunk benne, hogy elkészítjük ezt a lemezt, tudtam, hogy meg kell csinálni az albumot, aztán utána három-négy év turnézás következik."

A Slayer új lemeze, a Repentless szeptember 11-én jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
+3 #15 ChaosForever 2015-08-06 18:11
Idézet - Csabi:
Teljesen jogos,amit mond,nem fiatalok már.

De azért annyira még nem öregek ;)
Idézet
 
 
+2 #14 dreambarker 2015-08-05 11:22
Idézet - Blénesi Leslie:
De a pénz az kell mi vénember? A kis zenekarokat meg lefikázzátok a pitsába! El kell menni akkor nyug díjba és nem a lehetőségeket el venni a fiatalabb jobb izgalmassabb eggyüttesektől!


A Mercedes, meg az ADIDAS is abbahagyhatná a gyártást, hiszen valamelyik kisebb autógyárban jobbat, vagy valamelyik kisiparosnál jobb cipőt/pólót/stb. készítenek. - mégha ez azért nem is kicsit sarkítás.
Idézet
 
 
#13 Claudius Oltarimanus 2015-08-04 19:27
Ilyenkor örülök, hogy középkori zenekarban játszom, a középkori fesztiválok mindig a történelmi városrészekben vannak amiket még érdemes megnézni. Egyébként minden város egyforma betonkockák, irodaházak, plázák borzalom...egyébként ez a teleportálós projekt már nekem is eszembe jutott mert egy kisbuszban leutazni évi 15-20 ezer kilométert elég kemény.
Idézet
 
 
+5 #12 vmiso 2015-08-04 10:31
Valahol érthető amit mond, egy életen át nyomták a bulikat, egyszer megfárad az ember.

Ha úgy lesz hogy megunod Tom, ne turnézzatok, de lemezeket még akarok, legalább ötöt :)
Idézet
 
 
+9 #11 vova666 2015-08-04 00:01
Idézet - Blénesi Leslie:
De a pénz az kell mi vénember? A kis zenekarokat meg lefikázzátok a pitsába! El kell menni akkor nyug díjba és nem a lehetőségeket el venni a fiatalabb jobb izgalmassabb eggyüttesektől!


Igazad van, egyetértek! Ráadásul még borzasztó amatőr gitáros is, 6 helyett 4 húrral kínlódik! Az ilyen menjen nyugdíjba!
Idézet
 
 
+9 #10 saszi 2015-08-03 23:58
Ez egy olyan írás, amit tényleg érdemes elolvasni. Ő képes még ennyi év szereplés után is megmutatni az igazi arcát. Úgy beszélve dolgokról, mintha csak a barátjának dumálna.
Idézet
 
 
+11 #9 Csabi 2015-08-03 19:45
Teljesen jogos,amit mond,nem fiatalok már.
Idézet
 
 
+11 #8 Zoli 2015-08-03 19:31
De legalább a színpadon még szeret lenni. Ha már az is nyűg, akkor van baj.
Idézet
 
 
+31 #7 queensryche999 2015-08-03 12:58
Idézet - Blénesi Leslie:
De a pénz az kell mi vénember? A kis zenekarokat meg lefikázzátok a pitsába! El kell menni akkor nyug díjba és nem a lehetőségeket el venni a fiatalabb jobb izgalmassabb eggyüttesektől!


Hoppá, egy gyöngyszem! :)
Trollsuli alapfok: az írásképen még dolgozz, kevés a hiba. ;)
Idézet
 
 
+6 #6 pth0mas 2015-08-03 12:52
Leslie,elolvast ad a cikket,hogy miről van szó benne?
Idézet
 
 
-62 #5 Blénesi Leslie 2015-08-03 12:18
De a pénz az kell mi vénember? A kis zenekarokat meg lefikázzátok a pitsába! El kell menni akkor nyug díjba és nem a lehetőségeket el venni a fiatalabb jobb izgalmassabb eggyüttesektől!
Idézet
 
 
+23 #4 a75 2015-08-03 11:41
Két koncert között elmehetne ajándékokat hordozgatni a gyerekeknek. Persze csakis a kéményen keresztül, rénszarvas szánnal.
Idézet
 
 
+28 #3 BSND 2015-08-03 11:33
Egyébként azt nem nehéz belátni laikusként sem, hogy ennyi idősen, családos emberként már nem olyan kurva nagy buli folyton úton lenni.
Idézet
 
 
+16 #2 necromedve 2015-08-03 11:32
Nyilván ahogy haladnak előre a korral, ugyanúgy több szabadságot érdemes kivenni év közben, mint bármi más munkahelyen dolgozónak. A turnéba be kell tenni 1-2 nap szünetet, azt simán tölthetnék városnézéssel, de akár az interjúkat is adhatnák mindig valami extra helyen, nem feltétlen a szállodában. Meglenne a városnézés is. Én tuti így csinálnám.
Idézet
 
 
+30 #1 bjorn 2015-08-03 11:27
"Utálom ezt mondani, de egyszer mindenkinek fel kell nőnie, mert nem az a vicces részeg fazon leszel egy idő után, hanem az a szánalmas alkesz."
Miota mondom ezt bazeg. Koszi Tom :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.