Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aranylemez lett Amerikában a legutóbbi Tool, új EP érkezhet a zenekartól

Aranylemez lett az Egyesült Államokban a Tool tavalyi Fear Inoculum albuma. A zenekar nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hamarosan EP-vel jelentkezik.

0807tool

Cseppet sem meglepő módon a Tool régóta várt Fear Inoculumja számított 2019 legnagyobb példányszámban elkelt rockalbumának, és az anyag most hivatalosan is aranylemez lett az Egyesült Államokban, miután átlépte a fokozathoz szükséges 500 ezres eladási példányszámot. Ezek az eladások természetesen nem mérhetők az előző két soralbum mutatóihoz: annak idején a 2001-es Lateralus 555 ezer, a 2006-os 10,000 Days 564 ezer példánnyal indított a Billboard Top 200 legtetején, tehát már forgalmazásuk nyitóhetében is több ment el belőlük a világ legnagyobb zenei piacán, mint az új lemezből egy teljes év alatt. Viszont az akkori példányszámokat a zeneipar átalakulása miatt nincs értelme összehasonlítani a maiakkal, még úgy sem, hogy a jelenlegi mérésekbe már a letöltések és a streaming is beleszámítanak: az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége (RIAA) számítási módszere szerint tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott darabnak.

A Fear Inoculum előtti tizenhárom éves várakozás fényében talán komikusan hangzik, de a zenekar jelenleg egy EP elkészítésének gondolatával játszik. „Eddig nem jammeltünk, szünetet tartottunk, igazából semmit sem csináltunk”, mondta a napokban egy interjúban Danny Carey dobos az utóbbi hónapokról. „De szerintem most már ideje lenne. Reméltük, hogy előbb-utóbb folytathatjuk a turnézást, és azt mondtuk, élvezzük ki ezt az állapotot, ameddig lehet, de most már úgy tűnik, hogy ez az év így fog eltelni, szóval ideje ismét mozgásba lendülni. Talán kihozhatnánk egy újabb EP-t, vagy valami hasonlót. Ilyet az első EP-nk óta nem csináltunk, szóval szerintem jópofa lenne. Jelenleg lemezszerződésünk sincs, szabadok vagyunk, szóval akármit megjelentethetünk, amit csak akarunk, ami nagyon kellemes érzés.”

A levegőt azért persze senki se tartsa vissza addig…

 

Hozzászólások 

 
#3 Claudius Oltarimanus 2020-08-16 18:42
Na ne! Máris?
Idézet
 
 
#2 Equinox 2020-08-16 15:38
Okoskodjunk! A Salival amúgy nem EP-nek számít?
Idézet
 
 
#1 Horváth Attila 2020-08-16 08:58
Ha EP-ben gondolkoznak, akkor lehet elég lesz nyolc év...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.