Shock!

június 07.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aranyeső a Big Fournak

Máris számos országban platina-, illetve aranylemez a thrash nagy négyesének közös koncert-DVD-je, a The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax idén júniusban, a Sonisphere fesztiválok bulgáriai állomásán rögzítette fellépéseit. Az még egyelőre képlékeny, mikor lehet folytatása a közös koncerteknek.

A The Big Four DVD és Blu-ray kiadvány máris kétszeres platinalemez Franciaországban és Ausztráliban, illetve aranylemez Norvégiában, Portugáliban, Németországban és Új-Zélandon. A több verzióban is kapható monstre csomag a Billboard-listán is az első helyen nyitott, már az első héten 22 ezer példány fogyott belőle. Nagy-Britanniában szintén az eladási listák élen kezdett a négy nagy.

A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax – a jól dokumentált korábbi nézeteltéréseket félretéve – idén júniusban játszott először közösen a Sonisphere fesztiválok néhány európai állomásán. A fellépések hihetetlen sikere miatt mindegyik csapat pozitívan nyilatkozott az esetleges folytatásról egy komplett amerikai és nyugat-európai közös turné formájában, de a dolgok jelen állása szerint erre még egy kicsit várni kell. Lars Ulrich ugyanakkor nyilatkozatai alapján azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a négy csapathoz további legendás thrasherek is csatlakozzanak majd, konkrét példaként az Exodust és a Testamentet említette. Túlságosan azért ne éljük még bele magunkat a dologba, hiszen Dave Mustaine addig még ötvenszer összeveszhet a Metallicával és a Slayerrel...

A Shock! csehországi Sonisphere-beszámolóját itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.