Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Áprilisban ismét színpadra áll a Refused

Egyelőre csak egyetlen alkalomra, de összeáll egy koncertre a '90-es évek végének egyik legnagyobb hatású hardcore bandája, a svéd Refused, akik az 1998-as The Shape Of Punk To Come lemezzel alapvető hatást gyakoroltak a 21. század súlyos zenéire. A zenekar az idei Coachella Valley Music & Arts Festivalon lép fel április második felében.

Az idei Coachellát, az egyik legrangosabb amerikai alternatív zenei és művészeti fesztivált két ütemben, április 13-15-én, illetve április 20-22-én rendezik meg. Egyelőre még nem tudni, 13-án vagy 20-án játszik-e majd a nagy eseményen a Refused, akik tizennégy évvel ezelőtt, gyakorlatilag a The Shape Of Punk To Come megjelenésével párhuzamosan szüntették be tevékenységüket, de a dolog annyiban nem volt előzmény nélküli, hogy a '98-as lemezt tavaly ismét kiadta az Epitaph.

Közleményében a banda azt írja, hogy ugyan sok ajánlatot kaptak az elmúlt csaknem másfél évtized folyamán, az idő azonban most tűnt megfelelőnek az újjáalakulásra. A reunion katalizátora az volt, hogy Kristofer Steen basszusgitáros végre diplomát szerzett opera tanszakon, és hosszabb kihagyás után ismét gitározni kezdett. Ez beindította David Sandström dobos fantáziáját is, így a banda hamarosan ismét a próbateremben találta magát teljes felállásban, azaz Jon Brännström gitárossal és Dennis Lyxzén énekessel. Ekkor kereste meg őket a Coachella. „Hívogattak minket, bennünk pedig volt némi szkepticizmus és hezitálás, de aztán egyikünk azt mondta: ez az egész nevetséges. Vannak barátaink, akik akár közeli hozzátartozóikat is kinyírnák azért, hogy eljuthassanak a fesztiválra, szóval csináljuk meg a dolgot még egyszer utoljára. És ezzel ismét útnak indultak a szocialista, buzibarát, polkorrekt gennyládák."

Meglátjuk, tényleg csak egy alkalomra szól-e az újjáalakulás...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.