Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alissa White-Gluz váltja Angela Gossow-t az Arch Enemyben

0318aeTizenhárom év után távozott az Arch Enemyből Angela Gossow énekesnő, hogy átadja helyét a kanadai The Agonistből ismert Alissa White-Gluznak. Angela ezentúl már csak a zenekar menedzsereként dolgozik tovább.

„Tizenhárom évnyi színtiszta kibaszott metal, hat stúdiólemez és öt kontinenst átszelő megszámlálhatatlan turné után azt éreztem, új szakaszba kell lépnem az életemmel: többet kell lennem a családommal, és más elfoglaltságok után kell néznem”, indokolja döntését Angela. „Emellett továbbra is én maradok az Arch Enemy menedzsere, és tovább fejlesztem a zenekari menedzsmenttel foglalkozó cégemet. Vagyis hű maradok a heavy metal gyökereimhez, csak elhagyom a reflektorfényt, és átadom a fáklyát a szuper-tehetséges Alissa White-Gluznak, akit évek óta kedves barátomként tarthatok számon, és fantasztikus énekes. Mindig is úgy éreztem, megérdemel egy esélyt, hogy tündököljön – most megkapta. Ahogyan 2001-ben én is.”

Alissa White-Gluz a kanadai extrém metalos The Agonist három lemezéről lehet ismerős, és természetesen roppant büszke arra, hogy ő került Gossow helyére. „Egyik örök kedvenc zenekarommal egyesíthettem erőimet: a Wages Of Sin volt az első metal lemez, amit megvásároltam, és szerelem is lett belőle első hallása. Az ember ritkán kap telefonhívást a kedvenc csapatától, hogy aztán felkérjék a csatlakozásra… Teljesen lázban égek, hogy lehetőségem lesz ennyire tehetséges zenészekkel együtt dolgozni, akiket emellett barátként is számon tarthatok.” Noha Alissa maradni szeretett volna korábbi társaival is az Arch Enemy mellett, a többiek másképp döntöttek, és máris megtalálták utódját Vicky Psarakis személyében.

Mindez természetesen nem érinti a június 9-én megjelenő War Eternal lemez sorsát, amely egyúttal a Christopher Amott helyére érkezett Nick Cordle gitáros debütálását is jelenti majd a zenekarban. A csapat májusban adja első koncertjeit Alissával a fronton, ahol már élőben is bemutatnak néhány dalt az anyagról, de Magyarországra már csak a War Eternal megjelenése után, júliusban érkeznek az idei pécsi Rockmaratonra, amelyet július 7-13. között rendeznek meg a szokásos helyen, a Malomvölgyi Arborétumban.

 

Hozzászólások 

 
+1 #10 Zolesz 2014-03-21 09:11
Hát nekem ez olyan mint a másik. Hörgő-morgó szexibébi, mire jó ez? Liiva óta szerintem zeneileg is le adták a szintet, rohadtul fogyasztó-barát lett ez a csapat, meg lehet nézni pl a szólókat, az intenzitást. A főnök nője mint mint énekes...:)
Idézet
 
 
+3 #9 Brock Samson 2014-03-18 20:34
En egyaltalan nem kedveltem Liiva vokaljait, Angela viszont nagyszeruen teljesitett mint frontember.

Az Arch Enemynek is gondolkodnia kell az elorelepesre, a zenei fokuszuk finom eltolasara, mert nem csinalhatjak orokke ugyanazt, ebben sokat segithet egy uj enekesno.
Idézet
 
 
+2 #8 Khold 2014-03-18 18:04
Végre lesz egy jó énekesnője az Arch Enemynek.
Idézet
 
 
+9 #7 necromedve 2014-03-18 16:35
Idézet - OutbreakOfEvil:
Vissza Johan Liivat !


Elvetélt ötlet. Roppant idétlenül mutatna a posztereken a valamivel bordaív alá lógó pólókban, meg forrónadrágban. :P
Idézet
 
 
+5 #6 necromedve 2014-03-18 16:32
Ahogy nézem a képeket, a 3 említett hölgy egyikét se csak a hangja miatt vették be frontembernek az aktuális bandába. :P ;)
Idézet
 
 
+8 #5 OutbreakOfEvil 2014-03-18 13:04
Vissza Johan Liivat !
Idézet
 
 
+4 #4 frincs 2014-03-18 11:24
Hát, nekem semmi bajom nem volt Angela hörgésével, frontemberként meg hihetetlen energikus, szuggesztív volt, életem egyik legnagyobb koncertélményét köszönhetem nekik. Megnéztem két klipet az Agonisttal, az új csaj egyáltalán nem győz meg. A hörgése olyan, mint bármelyik tucatcore-bandából szabadultnak, az énekes részek meg sablondallamokb ól állnak, és a hangja tök képzetlen, ill. egy kicsit sem érdekes a hangszíne. De ha Angela ki akart szállni, akkor kellett a helyére vki, ő lett, majd meglátjuk... Azért nem Maria Callas helyére ugrott be Tóth Veronika, szal akkora tragédia nem lesz. ;-)
Idézet
 
 
+1 #3 Wendiii 2014-03-18 08:20
Idézet - queensryche999:
Az igazat megvallva nem sokat tudok az új csajról - az előbb csekkoltam yt-n és héééló: dallamokat is énekel - ettől függetlenül nagyszerű a hír, mert Angela hörgését képtelen voltam megszokni.

Nekem egyszer valaki mutatta a The Agonist Thank You Pain című számának a klipjét, már akkor szimpi volt a zene. Azóta megvan minden lemezük, és noha nem áll hozzám annyira közel ez a stílus, egész megszerettem a bandát. Az Arch Enemyt meg valahogy nem tudtam soha, hiába alkotják remek zenészek. De talán most már változik ez is, főleg, ha Alissának is teret engednek a dalszerzés terén.
Idézet
 
 
+5 #2 queensryche999 2014-03-18 07:40
Az igazat megvallva nem sokat tudok az új csajról - az előbb csekkoltam yt-n és héééló: dallamokat is énekel - ettől függetlenül nagyszerű a hír, mert Angela hörgését képtelen voltam megszokni.
Idézet
 
 
+5 #1 Wendiii 2014-03-18 07:21
Kíváncsi leszek, merre indul el zeneileg mind a The Agonist, mind az Arch Enemy.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.