Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alice Cooper Johnny Depp-pel nyomta a két legnagyobb örökzöldet

Alice nagyon régóta nem játszott olyan kisméretű helyen, mint a londoni 100 Club, az itt tartott június 26-ai speciális koncertet azonban igyekezett még különlegesebbé varázsolni minden jelenlévő számára: az I’m Eighteen és a School’s Out erejéig nem kisebb filmsztár tette tiszteletét az énekes mellett a színpadon, mint Johnny Depp.

„Rég játszottunk ilyen bensőséges légkörű helyszínen, pedig ha levesszük a színházat, igazi padlógázas rockbanda vagyunk, akik olyan klubokban születtek, mint a 100 Club”, indokolta Alice Cooper a különleges klubbuli tető alá hozatalát. „Minden koncertet ennek megfelelően játszunk, de fantasztikus lesz ismét visszatérni a régi atmoszférához!”

Johnny Depp a koncert ráadásában, a két legnagyobb klasszikus, az I’m Eighteen és a School’s Out erejéig ment fel, hogy közösen nyomja el Alice-szel a négy évtizedes klasszikusokat. Deppről egyelőre csak itt tekinthető meg egy meglehetősen silány minőségű fotó, de később bizonyára lesz több is. A filmsztár köztudottan nem veti meg a rockzenét, leghíresebb szerepét, Jack Sparrow kalózkapitányt például bevallottan Keith Richardsról mintázta. A Rolling Stones gitárosa A Karib-tenger kalózai széria harmadik és negyedik részében fel is bukkant, mint Depp apjának karaktere.

Ugyan sokáig úgy látszott, hogy Alice Cooper következő albuma, a Welcome 2 My Nightmare – a legendás 1975-ös Welcome To My Nightmare folytatása – csak a jövő évre várható, a legfrissebb állás szerint végül mégis megjelenik még idén. Alice még a megszokotthoz képest is elképesztő színpadi show-t ígér az anyaghoz kapcsolandó turnéra, a lemezre pedig több vért és igen lecsiszolt dalokat. Az album hangzása várhatóan eléggé retrós lesz, a múltidézés legtökéletesebb garanciájának pedig az tűnik, hogy Cooper fő szerzőtársa és producere az a Bob Ezrin, akivel gyakorlatilag összes klasszikus '70-es évek-beli lemezén együtt dolgozott, így természetesen az első Nightmare-en is.

Három dalban is szerepel majd Michael Bruce gitáros, Dennis Dunaway basszusgitáros és Neal Smith dobos, vagyis az 1997-ben elhunyt Glen Buxton gitáros kivételével újból összejön az a formáció, mely Alice Cooper első hét albumán játszott. A név akkoriban ugyebár még nem elsősorban a frontembert, hanem magát a bandát jelentette – és éppen a Welcome To My Nightmare volt az első anyag, amin az énekes már más hangszeresekkel, deklaráltan szólóművészként melózott. A lemezen olyan dalok szerepelnek majd, mint a Runaway Train, a When Hell Comes Home, az I Am Made Of You, a Something To Remember Me By és az I’ll Bite Your Face Off. A kiadó az Ezrin által alapított, nashville-i székhelyű Bigger Picture lesz.

Alice utoljára 2008-ban adott ki stúdióalbumot Along Came A Spider címmel. Az énekes tavalyi bécsi koncertjéről szóló beszámolónkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.