Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Albumot készít a Refuge néven működő, régi Rage-felállás

1205refugeMiközben a megújult felállású Rage is köszöni, él és virul, Peavy Wagner a banda egyik régebbi tagságát tömörítő Refuge zenekarral is közös lemezre készül. A csapat most szerződött le a Frontiershez.

Bő másfél éve, 2014 végén állt ismét össze hivatalosan is a Rage egyik régebbi felállása, Peavy Wagner basszer/énekes, Manni Schmidt gitáros és Christos Efthimiadis dobos triója, csak éppen Refuge néven. Ez a hármasfogat az 1988-as Perfect Man albumon debütált, és a későbbiekben még négy sikeres nagylemezt tett le az asztalra 1994-es szétrobbanásáig, a szóbanforgó éra pedig a banda legsikeresebbjei közé tartozott. A zenekar azóta fesztiválfellépéseket vállalt, most pedig aláírtak a Frontiershez, ahol jövőre új nagylemezzel jelentkeznek. „Amikor tavaly nyáron felléptünk a fesztiválokon, rádöbbentünk, hogy visszatért az összhang”, mondja Schmidt. „A koncertek remekül sültek el, minden természetesen adta magát, és egyből születtek ötletek is néhány új dalhoz, amelyek mindnyájunknak nagyon bejöttek. A Frontiers kiadó emberei pedig megneszelték ezt valahogy, és szerződést ajánlottak.”

Mivel a megújult Rage új lemeze nemrég jött ki My Way címmel, Peavy Wagner persze hangsúlyozza, hogy a két történet nem üti egymást. „A Refuge és a Rage most két különböző zenekar”, mondja a főnök. „A Refuge-vel játszhatjuk azokat a régebbi nótákat is, amelyek valahogy sosem találtak utat a Rage koncertprogramjába, ráadásul a zenészek is mások: más ötletekkel állnak elő, más a hangulat. A Refuge old schoolabb megközelítésű, és erről a rajongók is megbizonyosodhatnak majd, amikor már a kezükben tarthatják az első albumunkat.”

A megjelenés valamikor 2017 első felében várható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.