Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alapos sajtóbeli sárdobálással kezdődik a KISS búcsúturnéja

Ma este startol Vancouverben a KISS búcsúturnéja. A zenekar jelenlegi és egykori tagjai persze bőven tettek róla, hogy minden róluk szóljon ezekben a napokban...

kiss_k2017__02

Még mindig nem tudni, felbukkannak-e régi tagok a KISS január 31-én, Vancouverben startoló End Of The Road búcsúturnéján, de a Guitar Worldnek adott interjújában Paul Stanley és Gene Simmons ezúttal sem zárkózott el az alapfelállás másik két tagja, Ace Frehley és Peter Criss vendégeskedése elől. „Ace és Peter három esélyt kapott", szögezte le Simmons. „Háromszor rúgtuk ki mindkettejüket a zenekarból drogok, piálás, nem megfelelő, nem professzionális viselkedés miatt. Egyszerűen nem vették ki a saját részüket a munkából. Vagyis a kérdésre annyi a rövid válasz, hogy szeretnénk, ha néhányszor csatlakoznának hozzánk a turné során, és ha nem így lesz, az bizonyosan nem rajtunk múlik. De soha többé nem lesznek a KISS tagjai. A három amolyan bűvös szám: ezek után már nem elég, ha valaki megígéri, hogy összeszedi magát. Akkor sem, ha hozzáteszi, hogy egymillió éve tiszta. Remek, élj boldogan! És hogy örülnénk-e, ha egy-két dal erejéig Ace vagy Peter felbukkanna a koncerteken? Természetesen! De soha a kibaszott életben nem alapoznánk estéről estére bármelyikükre egy teljes műsort."

Mind Stanley, mind Simmons pozitívan szólt Bruce Kulickról, aki a '80-as évek derekától a '96-os maszkos összeborulásig játszott a zenekarban, de sessionistaként később is kisegítette őket. „Imádjuk Bruce-t", szögezte le Gene. „Mindig profi módon viselkedett, mindig időben ott volt. Soha semmi rosszat nem tudnék mondani róla." „Bruce zenekarban játszott szerepét nem szabad alábecsülni vagy elsiklani felette", tette hozzá Stanley, aki azonban kizártnak tartja, hogy egy levegőt szívjon egy másik korábbi gitárossal, Vinnie Vincenttel: „Vinnie számos okból is kivétel. Őt biztosan nem szeretném megünnepelni." „Érdemes megjegyezni, hogy Vinnie tizennégyszer perelte be a zenekart, és tizennégyszer veszített", mondta Gene. „Persze senkit sem szeretnék becsmérelni, ettől még nagyon tehetséges ember, éppen ezért is játszott nálunk. De az ő esetében sem alapoznék soha semmit arra, hogy tényleg feljön a színpadra, és bármit is csinál ott. A bulikra nyugodtan eljöhet, de színpadra soha nem állnánk vele."

Az aktuális nyilatkozatok persze elég rendesen feldühítették Ace Frehley-t, aki a Facebookon gyalázta le a sárga földig Gene-t, pedig az utóbbi években többször is játszott vele együtt szólóban, és két dalt is írtak közösen a tavalyi Spaceman albumra. „Gene, rosszul emlékszel! Sosem rúgtatok ki a KISS-ből, én léptem nem háromszor, hanem kétszer, méghozzá szabad akaratomból, mivel Paul és te mindent irányítani akartok, nem lehet megbízni bennetek, és nagyon nehéznek bizonyult közösen dolgozni veletek!", tette közzé Ace. „A rossz szokásaimról szóló rágalmazó megjegyzéseitek az évek során dollármilliókba kerültek nekem, és miután több mint tizenkét éve józan vagyok, még mindig azt terjesztitek, hogy nem vagyok elég megbízható egy teljes koncert lejátszásához! Miközben pontosan ezt csináltam az elmúlt tizenkét évben az Ace Frehley Band különböző verzióval, mindkettőtök nagy szomorúságára!"

Frehley nyilatkozata a végén személyeskedésbe megy át. „Próbáltam veletek kedves és barátságos lenni, amikor meghívtalak téged és Pault az eOne kiadónál megjelent lemezeimre, mindkettőtöknek adtam egyet-egyet az értékes Gibson Les Paul '59-es modelljeimből, de a mostani megjegyzéseid után rádöbbentem: te egy seggfej szexfüggő vagy. Nem véletlenül perelt be több nő is, amit szépen a szőnyeg alá próbálsz söpörni. Az volt a hab a tortán, amikor a Capitol Records épületében, Los Angelesben fogdostad a feleségemet, és ajánlatokat tettél neki a hátam mögött, miközben éppen ki akartalak segíteni az egyik Vault Experience rendezvényeden. Csak pár héttel később értesültem a történtekről. A feleségem be akart perelni, én beszéltem le róla!"

Persze nehéz eldönteni, hogy mindez tényleges kiakadás, vagy csak a reklámkampány része, hiszen a KISS mindig is erős volt az ilyesmiben. Mi mindenesetre nem lepődnénk meg, ha Frehley felbukkanna az End Of The Road turnén a következő időszakban... Tavaly nyáron pedig láttuk a csapatot Madridban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.