Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alapember távozik Európa egyik legjobb thrash zenekarából

A dán thrasherek karrierjének első amerikai koncertjeit követően távozik az Artilleryből Carsten Nielsen dobos, aki alapító tagja volt a zenekarnak a '80-as évek elején. Nielsen a jövőben sem kívánja abbahagyni a zenélést, de más formációkban szeretne mozogni.

A dán power/thrasher Artillery májusban hosszú, kisebb-nagyobb megszakításokkal három évtizedes karrierje során első ízben lép fel az Egyesült Államokban: május 25-én Baltimore-ban, az egyik legnevesebb amerikai extrém metal fesztiválon, a Maryland Deathfesten játszanak, másnap pedig New Yorkban nyomnak majd egy klubbulit. A csapat ezt követően Dél-Amerika felé veszi az irányt, ahol Argentínában, Chilében és Brazíliában egyaránt koncerteznek majd. Mindezt megelőzően a csapat hazai pályán, Koppenhágában ünnepli majd meg alapításának harmincadik évfordulóját május 4-én, a dán főváros Kings And Lions klubjában, ahol speciális vendégek felbukkanása is várható.

Miután a fenti körök lefutottak, a csapat alapító dobosa, Carsten Nielsen otthagyja az Artilleryt. A döntés hátterében személyes okok állnak, az ütős állítólag régóta érlelgette is magában a hogyantovábbot. „Az utolsó buli után tartok egy kis szünetet, aztán valószínűleg visszatérek a gyökereimhez, és keresek pár arcot Koppenhága környékén, akik szívesen nyomnának velem valami jó kis régi vágású punk rockot", mondja Carsten, aki az 1999-es B.A.C.K. kivételével az összes Artillery albumon játszott (ott Per Möller Jensen segítette ki az első ízben újjáalakult veteránokat).

A tavalyi My Blood albummal koncertező Artillery egyelőre még nem döntött a dobos utódjáról.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Draveczki-Ury Ádám 2012-04-16 08:55
Szerintem csak idő kérdése egy Artillery klasszik. :)
Idézet
 
 
+2 #1 rotten 2012-04-14 14:15
Ezt nagyon sajnálom! Számomra az Artillery AZ európai thrash zenekar. A My Blood a tavalyi évről a kedvencem volt, ha össze kellene írnom egy top 20-as album listát, azon biztosan szerepelne tőlük a Fear Of Tomorrow és a By Inheritance. (Ezekről nagyon jó lenne olvasni a Klasszikushock-ban... )
Ettől függetlenül minden jót neki, remélem a többiek pedig megtalálják a megfelelő embert a helyére és kiadnak még néhány lemezt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.