Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Akusztikus lemezt ad ki két finn heavy metalos

Október 19-én jelenik meg Blackoustic címmel a Stratovarius frontember Timo Kotipelto és a korábbi Sonata Arctica gitáros Jani Liimatainen közös akusztikus nagylemeze. A páros régóta koncertezget odahaza, Finnországban unplugged feldolgozásokkal, az albumra azonban természetesen saját, direkt ide írt darabok is felkerülnek.

„A rajongók a telefonjukkal vették fel a bulikat, és folyamatosan mondogatták, hogy készítenünk kellene egy lemezt, mert úgy jobb minőségben hallgathatnák otthon a dalokat", magyarázza Kotipelto. „Először csak viccelődtünk ezzel, de aztán egy idő után azt mondtuk: miért is ne? Tudomásunk szerint ilyesmit eddig nem csináltak túl sokan, a súlyosabb zenei színtérről legalábbis biztosan nem."

A duó eredetileg csak nagyon szűk körű saját kiadásra gondolt, de végül a Stratovarius kiadójánál, az earMUSIC/Edelnél kötöttek ki. A lemezre felkerült dalok nagyrészét az élő programból válogatták, így helyet kap rajta a Black Diamond vagy a Hunting High And Low a Stratótól, illetve a Serenity és a Sleep Well Timo szólókarrierjéből. Emellett megkapjuk rajta a Limp Bizkit által is átértelmezett Behind Blue Eyest a The Who-tól, és a Deep Purple szintén gyakran feldolgozott Perfect Strangersét is újraértelmezték. A Where My Rainbow Ends viszont saját darab, és Liimatainen írta direkt a projekt kedvéért. Az albumot a Stratovarius gitárosa, Matias Kupiainen keverte és maszterelte.

A dallista az alábbi:

01. Sleep Well
02. Out In The Fields
03. Black Diamond
04. My Selene
05. Behind Blue Eyes
06. Hunting High And Low
07. Where My Rainbow Ends
08. Speed Of Light
09. Perfect Strangers
10. Coming Home
11. Serenity
12. Rainbow Eyes
13. Karjalan Kunnailla

A duó egyelőre csak Finnországban tervez koncerteket az album kapcsán, de ha igény mutatkozik iránta, bizonyára máshol is felbukkannak majd a következő időszakban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.