Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Akkor is elég dalom lenne, ha soha többé nem írnék egy hangnyi új zenét sem”

0907daveElképzelhető, hogy Max Normannel is kollaborál majd a következő lemezen a Megadeth. A zenekar annak idején a producerrel készítette kereskedelmi szempontból legsikeresebb albumait, az 1992-es Countdown To Extinctiont és az 1994-es Youthanasiát.

„Totálisan hiszek a sorsban”, magyarázta Mustaine egy aktuális rádióinterjúban. „Nemrég például megcsináltuk az akusztikus Vevo fellépésünket, és éppen beszálltam a liftbe, amikor ott termett egy nő, és azt mondta: Max Norman üdvözöl. Azonnal megállítottam az ajtót: mit mondott? Max Norman? Az a Max Norman? Mióta is nem beszéltünk? Jézusom, egy örökkévalóság telt el azóta… Így aztán felhívtam, és megkérdeztem, mi van vele. Egy időre felhagyott a lemezkészítéssel, de most visszatért a bizniszbe, így arra gondoltam, érdemes lenne megcsinálni vele egy új nótát, hátha sikerül ismét valamibe beletenyerelnünk együtt.”

Egyelőre persze még nem biztos, hogy Norman lesz a következő Megadeth album producere, az viszont már most fixnek tűnik, hogy Cameron Webbnek lesz valami köze az anyaghoz – ő az utóbbi néhány Motörhead mű mellett többek között a tavalyi Super Collideren is melózott már a csapattal. Dalhiány pedig Dave szerint aligha állhat elő. „Átnéztem nemrég, mivel rendelkezünk, és több dalunk van, mint amennyire emlékeztem… Igazság szerint ha egész hátralévő életemben egy hangnyi új zenét sem írnék, akkor is elég dalom lenne a karrierem végéig. Vagyis elsősorban az a lényeg, hogy kigyomláljuk, mi használható és mi nem az. Más bandák számára is elég nagy metalriff-könyvtárunk gyűlt össze, ez ugyanis olyasmi, amivel szintén szeretnénk majd foglalkozni a jövőben: társszerzősködni más előadók mellett.”

A Megadeth június 16-án ismét Budapesten koncertezik a Limp Bizkit, Rob Zombie és a Powerman 5000 társaságában, az első hazai Aerodrome Fesztiválon. További információk a rendezvény weboldalán és facebookos felületén.

 

Hozzászólások 

 
+6 #7 Venomádi 2014-04-08 22:50
Vicces, hogy egy régi interjúban (ami a Shock első Megadeth interjúja egyben!) szinte lekezelően beszél Max Normanről, bár lefolyt már a Dunán is 13 évnyi víz azóta. Ozzynak is ő csinált lemezt, és a két Megadeth fejőstehén lemezeit is monolitként kezelem, szóval ebből nagy baj most sem lehet. Az Evolvert én is ajánlom nagyon fain, sok későbbi dal vázlatai felhangzanak benne.
Idézet
 
 
+6 #6 queensryche999 2014-04-08 21:49
Érdekes lenne, bár az erős nóták gyártása úgyis Dave-en áll, vagy bukik, a Youthanasia lemezre is ő írta a legtöbbet, ami utólag meg is lepett, arra tippeltem volna ugyanis, hogy a többieknek nagyobb szerep jutott. A lemez készítéséről készült 'Evolver' doksira máig élénken emlékszem, anno az MTV adta le és szinte ittam minden másodpercét, akkoriban még kevés ilyen kulisszák mögötti cuccot lehetett látni. Ajánlom mindenkinek:

http://www.youtube.com/watch?v=O0IHMEleSck
Idézet
 
 
-3 #5 kmaker 2014-04-08 21:24
a metallica nyom ilyen dumákat, dave ezt (is) másolja
Idézet
 
 
+3 #4 Wild92 2014-04-08 21:10
Idézet - Wild92:
Neki legalább hihető, Metallicának már kevésbé ez a sok riff duma :)) (azért, mert ő adja ki a lemezeket, míg a Metallica nem, és minőségben sem jobb a Metallica a 8évente megjelenő lemezivel)



*nél
Idézet
 
 
+6 #3 Wild92 2014-04-08 21:09
Neki legalább hihető, Metallicának már kevésbé ez a sok riff duma :)) (azért, mert ő adja ki a lemezeket, míg a Metallica nem, és minőségben sem jobb a Metallica a 8évente megjelenő lemezivel)
Idézet
 
 
+8 #2 Nemes András 2014-04-08 20:16
Idézet - roenick:
Aha... hol is hallottam ,h rengeteg riff van.... valami 900-1000 vagy hasonló ?? Ja..csak nem James Hetfield nyilatkozta ezt :-) de persze csak véletlen lehet :-)


Végül is két riffgyáros. :)
A Megadeth-t mondjuk azzal nem lehet vádolni, hogy ritkán adnak ki albumokat, hogy milyeneket, az más kérdés. Az Endgame például szerintem tök jó lett, egy ahhoz hasonlót szívesen hallanék tőlük újra.
Idézet
 
 
+9 #1 roenick 2014-04-08 15:37
Aha... hol is hallottam ,h rengeteg riff van.... valami 900-1000 vagy hasonló ?? Ja..csak nem James Hetfield nyilatkozta ezt :-) de persze csak véletlen lehet :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.