Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Akár közös zenekart is alapíthat Tarja Turunen és Marko Hietala

Jövő héten közös dallal jelentkezik a Nightwish két volt tagja, Tarja Turunen és Marco Hietala. A zenekar volt énekesnője és basszer/énekese jelenleg közösen turnézik Dél-Amerikában.

0310tarjamarco

Közös dél-amerikai turnén játszik jelenleg Tarja Turunen és Marko „Marco” Hietala, a Nightwish két egykori prominens tagja. A Living The Dream – The Hits Tour 2024 Tarja koncertsorozata, amely az énekesnő best of válogatásához kapcsolódik, ám igazi különlegességét mégis Hietala szerepvállalása adja: Marko Tuomas Wäinolä gitárossal közösen nyitószámként játszik a bulikon, de természetesen Tarjával is színpadra lép annak műsorában. A páros most bejelentette, hogy március 13-án egy Left On Mars című közös dallal is jelentkeznek. „Húsz hosszú év után felvettünk egy teljesen új duettet – mondja Marko. – A dalt én írtam a zenésztársaimmal.” „Csodaszép dalról van szó – teszi hozzá Tarja. – Alig várom, hogy mindenki meghallgathassa!”

Természetesen ezek után adja magát a kérdés, hogy nem készül-e a páros hosszabb távú együttműködésre, hiszen a Nightwish utolérhetetlen klasszikus korszakának két ikonikus hangjáról beszélünk. „Nem zárnám ki a lehetőséget – mondta Hietala az El Planeta Del Rocknak a napokban, amikor egy esetleges közös projektről érdeklődtek nála. – Még nem beszéltünk róla, de jelenleg úgy tűnik: más közöttünk az összhang, mint a múltban. Amikor annak idején beléptem a Nightwishbe, a zenekarban már megosztottság uralkodott, és nehéz volt rájönni, milyen igazság rejlik emögött. Számos nézeteltérést a menedzseri bandaháború okozott: az egyik féltől ilyen tájékoztatást kaptunk, a másiktól olyat, minden összezavarodott, bla-bla-bla… Aztán amikor néhány éve, Finnországban néhány karácsonyi fellépésen együtt álltunk színpadra, és már lecsendesedett a zűrzavar, rádöbbentünk: menet közben mégiscsak egy barátot veszítettünk el. Épp ez a fő oka, amiért összehoztuk ezt a mostani turnét.”

A Wish I Had An Angel aktuális koncertfelvétele máris megtekinthető. Eközben már a Nightwish is ráfordult az új album megjelenésének előkészületeire.

 

Hozzászólások 

 
#9 Bahn&Scorper 2024-03-13 12:31
Idézet - ProgFan:
De igazából szerintem senkinek nincs olyan színpadi jelenléte, sem karizmatikus megjelenése.
Egyértelműen a színpadra lett teremtve és profin előad mindent, hitelesen.


Ezzel van a baj, hogy mindent is elő akar adni, sokszor olyan elegyben és közegben is, ahová nagyon nem passzol a dolog - és emiatt szörnyen unalmas koncerteket szokott adni.

Talán a karácsony előtti templomi fellépései - amiket főleg a cseheknél szokott csinálni - azok, ahol van egy jó koncepció, a többin viszont hiányzik a koherencia, csak bele-belekap popba, rockba, metalba, klasszikusba, és attól még se hús se hal a dolog. Ha most meg Marco vendégeskedésév el több Nightwish fog előkerülni, pláne rá fogja sütni mindenki (mindkettőre), hogy csak a múltból él(nek).
Idézet
 
 
#8 Metal Priest 2024-03-12 00:14
Az új zenekar neve Tarja's Wish lesz? :)
Idézet
 
 
#7 Eugen 2024-03-11 14:52
Salgó Tarja
Idézet
 
 
#6 the raven 2024-03-10 17:53
Idézet - Tulus:
Jaj, ne! Marko elpazarolja a tehetségét a nyivogós tehenesleányra :(

Tehetség ide vagy oda,Marco Hietala név nem sokat hoz a konyhára,ezt érzi is.Szóval a nagy szabadsággal nem sokra megy,jönnek a számlák neki is,Nightwish nótákat kell előadni...
Idézet
 
 
#5 ProgFan 2024-03-10 17:26
Idézet - Csiba:
Idézet - Tulus:
Jaj, ne! Marko elpazarolja a tehetségét a nyivogós tehenesleányra :(

Nyivogós????!!! A fél világ örülne ha olyan csoda hangal rendelkezne,gyö nyörűen énekel!

Szerintem ma már bőven vannak sokkal technikásabb énekesek, akár Marcela Bovio, Ji-In Cho vagy éppen Dianne.

De igazából szerintem senkinek nincs olyan színpadi jelenléte, sem karizmatikus megjelenése.
Egyértelműen a színpadra lett teremtve és profin előad mindent, hitelesen. Ez az, amiért a Nightwish sikeres volt.(saját vélemény, de Floor egészen más és számomra nem tudja betölteni azt az űrt, annak ellenére, hogy halva őket egymás után élőben, Tarja eléggé megkopott a nehezebb témákat illetően)
Idézet
 
 
#4 Drakela 2024-03-10 16:49
Félek, hogy ezt a dalt Marko "hangja" elcseszi.
Idézet
 
 
#3 Csiba 2024-03-10 14:56
Idézet - Tulus:
Jaj, ne! Marko elpazarolja a tehetségét a nyivogós tehenesleányra :(

Nyivogós????!!! A fél világ örülne ha olyan csoda hangal rendelkezne,gyö nyörűen énekel!
Idézet
 
 
#2 Zoltán 2024-03-10 13:36
Bohóckodnak. De a gyerekek eszik. A csajnak még mindig van hangja. Marco nem egy frontember.. de jó a szakállazerkeze te. A ZZ tóban is megállná a helyét. . Klassz műfaj a metál opera.
Idézet
 
 
#1 Tulus 2024-03-10 10:54
Jaj, ne! Marko elpazarolja a tehetségét a nyivogós tehenesleányra :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.