Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ahányszor látlak: itt az Ossian új szöveges videója

0312ossianNem tudjuk, hogy az egy héttel ezelőtti hírünkhöz rekordmennyiségű kommentet író néhány olvasó ismét olyan fanatizmussal veti-e majd magát a parttalan „vitába”, mint akkor, de mindenesetre ettől függetlenül is közzétesszük az Ossian első új szöveges videóját. Az Ahányszor látlak című dal a zenekar április 13-án megjelenő, Lélekerő című albumán szerepel majd.

Lélekerő címmel, április 13-án jelenik meg az Ossian új albuma, az első lemez, amit már a tavaly óta dolgozó négyes felállásban készített a zenekar, már Wéber Attila gitáros távozása után. Paksi Endre énekes, Rubcsics Richárd gitáros, Erdélyi Krisztián basszusgitáros és Kálozi Gergely dobos ezúttal is a törökbálinti SuperSize Recordingban dolgozott az anyagon, amely elő is rendelhető a banda honlapján.

0312ossiancA Lélekerőre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Hajt a szív
02. A barát
03. Ahányszor látlak
04. Egyszerűen
05. Lélekerő
06. Visszajövök
07. Hiába szép
08. Születésnap
09. A búcsú
10. Üzenet
11. Mind itt vagyunk

A zenekar lemezmegjelenési dedikálása a kiadás napján, április 13-án lesz a Rákóczi úti Liquid Rock sörözőben, a lemezbemutatót pedig május 24-én, a Barba Negra Trackben tartják. A már ismert kis részletek mellett most az Ahányszor látlak című dal teljes egészében is meghallgatható a lemezről.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #94 Karesz77 2015-04-24 20:06
Cápaidomárnak:A „lázadással” nem teljesen értek egyet. én ezt is alapból az egyén szemszögéből nézem. Valami trendi,előírt,e lvárt dologgal szemben a „NEM” vagy egy másik választása. Történelmi eseményekként nézve azt hiszem,igazad van.
Bár nem vagyok 100%-ig biztos,de pl Trianon(a dal) asszem Fletó előtt volt – amúgy szerintem egy kifejezetten jó dal(a magyar-szó nem is hangzik el pl) Őszödről:vélemé nyem szerint maga az „+esemény” és ahogyan az adott oldal kezelte – hatalmas hiba. Ha közvetve is,de azt gondolom,hogy a kétharmadhoz is köze volt,nem is kicsi.
Az utsó gondolatsorhoz: nagyon nehezen értik meg az emberek:ha valaki az egyik oldalt kritizálja,attó l még nem csicskása másiknak. Ez a valahova állás is mennyire hungarikum lett már:(
Idézet
 
 
+1 #93 Karesz77 2015-04-24 20:06
Cápaidomárnak: Elnézésed kérem,hogy eltűntem. A beszélgetésünkt ől teljesen eltérő dolgok miatt. Az aktuálpolitikáb a nagyon nem mennék bele,a diktatúra dologra is azért kérdeztem rá,mert meglátásom szerint a zenekar nem éppen híve a mostaniaknak:) Én azt hiszem, a következő választáskor mindenki messze lesz a kétharmadtól-és bizony érdekes,hogy ki –kivel vagy ki ellen. Én talán optimistább/naivabb vagyok nálad. Sajnos – és most készíthetik a szívlapátot a hungaristák – az a helyzet,hogy rengeteg sötét embert van ebben az országban. Lehet itt fényezni a dolgokat, és hibásan a „dicső” múltra hivatkozni – ezt gyakran az Ossiannál is „furcsa” – no meg a sok Nobel-díjas…persze…Al apfogalmakkal nincsenek emberek tisztában,csak véleményük van róluk. Érvek sehol – ebben az internet is „hibás” – szinte nagyítóval kell keresni valakit,akivel értelmesen el lehet beszélgetni, még akkor is,ha nem egyezik a vélemény.
A szabadságról írt dologban igazad van, bár én más szemszögből néztem. Mármint onnan, hogy Te döntöd el,milyen szenét hallgatsz vagy pengetsz éppen. Úgy is fogalmazható, hogy a választás-szabadsága. Szerintem is eléggé kötött műfaj a klasszikus metal, és azzal is egyet tudok érteni, hogy lehetne valamivel akár változatosabb a banda zenéje. Bár azt hiszem,hogy ha jobban „ráfeküdne” a zenekar hogy színesebb képet adjon magáról(pl Emlékek Völgye,Hosszú Álom,Életed Filmje,Végállom ás Motel,Jó időben,jó helyen,Alkony előtt ,Éjszaka,Árnyék -emberstb) akkor árnyaltabb vélemények lennének. Sok zenekar esik ebbe a hibába: ragaszkodni a beválthoz. Nem tudom,mennyire ismered a csapat munkásságát,de ha kiderülne,hogy az adott koncerten nem lenne pl Rock katonái, Mire megvirrad stb-hanem más,soha nem játszott dalok – hányan mennének akkor el. Szerintem nagyjából pont ugyanannyian
Idézet
 
 
#92 cápaidomár 2015-04-04 14:10
Karesz77nek még mindig :-)
---> Téma a közéletben? Remélem a drogos-dohányos-gyereket nem vállalós réteg üldözése nem jut majd az eszükbe ;-)
Sajnos, a politika egy varázs szemüveg, amit ha egyesek felvesznek a világ pont olyan lesz mint amilyennek látni akarják. Az, hogy Te, vagy én, vagy az Ossian nem így működik, egy - kis túlzással - elhanyagolható réteg, de a közönség nagy része (stílusoktól függetlenül) sajnos ilyen. Nekem is van elég olyan ismerősöm, és rokonom, aki aszerint határoz meg bárkit, és bármit, hogy melyik oldalon áll. És ha megtudják valakiről, hogy semleges (ami megint csak egyesek szerint nem létezhet), az talán még nagyobb bűn, mint a szembenállás.
A korábbi megjegyzést meg nem nekem kell köszönnöd:-) Üdv.!
Idézet
 
 
#91 cápaidomár 2015-04-04 14:08
Karesz77nek ez is: Igen, az Ossian valóban sok témát boncolgat, magáról az életről, és így ugye, rengeteg sok dolgok lehet dalokba foglalni. Az utolsó mondattal a szocializmussal kezdődő előtt egyetértek. viszont azzal, hogy a rock/metal a szabadságot képviselné, hát óvatosan bánnék, hisz mindannyian tudjuk, mennyire nehezen viselik az ilyen-olyan kihajlásokat. Ha az Ossian nem Paksi magánproject lenne, akkor talán, de én megnézném azért, hogy mikor kerülnének a dalokba elekro, vagy mondjuk ambientes elemek, esetleg jazz (bár azzal kikergetnének a világból), vagy mondjuk sampler. Maradjunk csak a lázadásnál. És a lázadás nem a szabadságról szól, hanem egy másik diktatúra remélt kezdéséről. Erre a történelemben akadt már néhány példa - és fog is. Igazad van, amikor arról írsz, hogy egy Ossian azért nem a Picsa és társai kategória, de itt én inkább arról beszéltem, hogy bizonyos dolgok (attitűdök: zászló, Trianon, meg szent turul, ami török jövevényszó és sast jelent, holott a turul az a kerecsensólyom a legenda szerint), csak azután kerültek náluk a felszínre, hogy a Ferenc Őszödön elmondta azt, amit addig is tudott mindenki, csak nem lett hivatalosan kimondva. Magyarán: a tényeket. Mégis, micsoda hiszti lett belőle. A második részben írottakkal megint egyet kell, hogy értsek. És természetesen nem hiszem, hogy Endre és kicsiny kompániája pálfordulást vitt volna véghez, inkább csak kidomborítottak ezt-azt, amik már korábban is ott voltak.
Idézet
 
 
#90 cápaidomár 2015-04-04 14:06
Karesz77nek: huh - így mindjárt az elején :-) Jókat írtál, de tényleg!
A dal: én csak annyit írtam, hogy boldogság. Ez a lényeg. Hozzáfűztem még annyit, hogy ahány ember, úgy ugyanannyi jelentése lehet ezen állapotnak, konkrétan az, hogy kinek mi a boldogság. Erre hoztam fel példákat, és erre utaltam a kinek a pap... kezdetű szólás-mondással. Tehát önmagában a boldogság, a többi igazából nem lényeges. Ami pedig az orbáni diktatúrát jelenti, az egy sajátos, valahol a kommunista és a náci diktatúra metszéspontján elhelyezkedő valami, amire a történészek még nem találtak jó kifejezést :-) Van egy jó könyv Hitlerről, régen jelent meg, és két, akkor még szovjet újságíró rakta össze. Így persze némiképp elfogult, ám találni benne meglepő hasonlóságokat a mai "rendszerrel" és akkor még ott ez az atom alapú orosz-magyar haverság újjáéledése. Nem tartom kizártnak, hogy tévedek, és azt sem, hogy túlzásokba esek, de ha sikerül annyira összeszednem magam, később szívesen leírom, hogy pontosan hogy is látom ezt az egészet. Nincs (még) diktatúra, de afelé haladunk (hol jobban, hol kevésbé - "hála" az uniós tagállamúságnak ). Ez utóbbi meg már egy külön fejezet. És mondom még egyszer: a hozzállásom a gyerekkor hozadéka, a tudásom pedig e téren felszínes.
Idézet
 
 
+2 #89 Karesz77 2015-03-29 00:26
Idézet - cápaidomár:
Karesz77, hamarosan válaszolok majd. :-)


Én (is) szívesen dumálgatok a témákról, de nem sürget senki:)
Idézet
 
 
+4 #88 cápaidomár 2015-03-29 00:21
Karesz77, hamarosan válaszolok majd. :-)
Idézet
 
 
+3 #87 Karesz77 2015-03-29 00:01
"Nagyon könyörgöm zárjátok már le, fejezzétek már be ezt az egész ossian témát, mert már hányingerem van tőle (a zenekartól eddig is az volt, de most a róla folyó vitától is). De komolyan. :S"

Ha ennyire eleged van belőle mi a f@szt keresel itt, egyáltalán bármilyen Ossian- cikknél? Erre van értelmes magyarázatod?:):):) Ki kényszerít hogy elolvassál bármit is?:)
Idézet
 
 
-5 #86 nekem8 2015-03-28 16:06
Azt csinálsz amit akarsz. Partyarc.
:DDDDDDDDD
Idézet
 
 
+2 #85 cápaidomár 2015-03-28 15:05
Idézet - nekem8:
Nagyon könyörgöm zárjátok már le, fejezzétek már be ezt az egész ossian témát, mert már hányingerem van tőle (a zenekartól eddig is az volt, de most a róla folyó vitától is). De komolyan. :S


Bocsi, de ezt majd mi fogjuk eldönteni.
Idézet
 
 
-4 #84 nekem8 2015-03-28 14:34
Nagyon könyörgöm zárjátok már le, fejezzétek már be ezt az egész ossian témát, mert már hányingerem van tőle (a zenekartól eddig is az volt, de most a róla folyó vitától is). De komolyan. :S
Idézet
 
 
+3 #83 Karesz77 2015-03-28 12:58
Cápaidomárnak,N o2 te írtad:„de a történelemről minek? Ha csak nem hamisítják meg (de azt teszik), akkor puszta tényekről van szó, és ez így életképtelen vitaalap.” – ebben nem értek egyet. Egyrészt a kettő óhatatlanul összefonódik, másrészt a ,politika megítélése is alapban tényekről szól, nem? Ettől függetlenül én sem vagyok oda a történelem „nyüstöléséért” ,hiszen nem változtathatunk rajta,sajnos nem tanulunk belőle,és mindenki pont úgy és addig magyarázza(időr end),hogy neki legyen igaza. Nagyon ritka a tárgyilagosság. Endrénk alapból innen közelít(töri),é s ha valaki azt hiszi, hogy valami hatalmas pálfordulása volt,akkor szerintem téved. Miért nem lengetett korábban: mert akkor nem volt téma ez a közéletben – gondolom én. Sajnos történtek olyan dolgok, kijelentések melyeket könnyű volt félreértelmezni és félremagyarázni ,és aki akarta(eldöntöt te)az odaállt egy bizonyos oldalhoz a ”magyarság” kérdéskörét illetően. Én személy szerint bizonyos zászlókat nem lengetnék – ha lenne bandám – de azt hiszem nálam kicsit szigorúbban vetted ezt a dolgot. Csak magamat ismételhetem:am íg az Ossian dalok/lemezek/koncertek arról szólnak(és bizonyos dolgokról meg nem),amiről – addig nincs baj:)
A korábbi megjegyzést meg köszi.
Idézet
 
 
+3 #82 Karesz77 2015-03-28 12:57
Cápaidomárnak,N o1:igazad van,hogy kinek a pap,de hogy a dalról is essék szó:):itt nem az isten által megtalált boldogságról esik szó. Én nem azt írtam,hogy adott szi8nteken nem lényeges a kereszténység „képviselete”,c sak azt hogy nem érzem, miért lenne lényegesebb 2015-ben, mint pl 5 vagy 15 éve? Szerintem jól elkülöníthetők azok a dalok, melyek „állásfoglaláso kat” takarnak ez ügyben. És hát,ha egy banda sok minden témával foglalkozik a dalaiban, akkor időről-időre előkerülnek az „isten” „ördög” stb. szavak. Én diktatúra tekintetében optimistább vagyok-vagy csak naivabb?:)- nem írtad le pontosan milyenre is gondolsz – ezt csak azért,mert a jelenlegi vezetés nincs éppen a zenekar szívének a csücskében. Attól meg ,hogy bizonyos világnézet(ek)e t könnyen lehet politikai oldalhoz kötni, még alapban az egy személyes dolog,és jobb esetben nem függ a politikától.
A szocializmussal kapcsolatban talán érthető a dolog:A rock/metal a szabadságot képviseli (én döntöm el) az akkori rendszer meg sok mindenben irányított. Meggyőződésem, ha jobbos 40 év lett volna,akkor most arról szólna a történet. Mondjuk az erősen baj, hogy itt sok minden fordítva történik, amikor az elméleti szint lenne a fontos akkor mutogatás megy,amikor a konkrétumok,akk or meg ideológiák meg közhelyek jönnek elő(politika az állampolgárok részéről) Sajnos a magyar ember szeret „valahova” állni, a politika meg rá is dolgoz ezerrel. Ha politizáló zenekarokról esik szó nekem a Hétköznapi Csalódások ugrik be. Hozzájuk képest pl az Ossian szerintem nem számít annak. Az sem mindegy,hogy egyes emberkék,konkré t pártok népszerűsítését ,programjait vállalják fel pl Lóri,Gidó(miép) ebből a szemszögből is van eltérés.
Idézet
 
 
+1 #81 cápaidomár 2015-03-25 13:13
Idézet - Nűnű:
Idézet - cápaidomár:
94-ben miért nem volt ilyen? Vagy mondjuk '89-ben? Érted már? Számomra ez valahogy nem kóser:-)

De most komolyan, számon kéred valakin, hogy ma, 57 évesen másként gondolkodik, mást tart fontosnak, mint 36, sőt 31 évesen?
Endrénél amúgy kb 1992-93. környékén jelent meg a vallásosság, egy akkori Hammer interjúban úgy fogalmazott, hogy hívná Istent,, de az "égi vonalak foglaltak". Nem új keletű, nem a mostani, önmagát kereszténynek tituláló kormányzat alatt lett ilyen.
(Ebben én a lehető legteljesebb mértékig elhatárolódok Paksi Endrétől, én masszívan ateista vagyok.)


Dehogy. Nem kérem számon. Csak leírtam egy dolgot, amivel valahogy sehogy se megy az azonosulás. Amúgy amire reagálsz, nem is ugyanaz, amiről én beszéltem. Természetes, hogy valaki 20akárhány év után megváltozik.
Idézet
 
 
+3 #80 Nűnű 2015-03-25 12:44
Idézet - cápaidomár:
94-ben miért nem volt ilyen? Vagy mondjuk '89-ben? Érted már? Számomra ez valahogy nem kóser:-)

De most komolyan, számon kéred valakin, hogy ma, 57 évesen másként gondolkodik, mást tart fontosnak, mint 36, sőt 31 évesen?
Endrénél amúgy kb 1992-93. környékén jelent meg a vallásosság, egy akkori Hammer interjúban úgy fogalmazott, hogy hívná Istent,, de az "égi vonalak foglaltak". Nem új keletű, nem a mostani, önmagát kereszténynek tituláló kormányzat alatt lett ilyen.
(Ebben én a lehető legteljesebb mértékig elhatárolódok Paksi Endrétől, én masszívan ateista vagyok.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.