Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agysérülést szenvedett és kómába esett Juan Alderete

Súlyos biciklibalesetet szenvedett nemrég Juan Alderete. A Marilyn Manson, a The Mars Volta és a Racer X basszereként nevet szerzett zenész kómában van.

0126alderete

Felesége, Anne tette közzé a hírt, miszerint január 13-án biciklibalesetet szenvedett Juan Alderete. Az 56 éves zenész olyan súlyos fej- és agysérülést szerzett esése következtében, hogy kómába esett. A balesetben senki más nem volt érintett, és Juan bukósisakot, illetve védőöltözetet viselt az esés során, ennek ellenére állapota súlyos: a konkrét diagnózis diffúz axonális sérülés, amely nem egyetlen pontot érint, hanem az agy állományának jelentős részét. Egyes statisztikák szerint akik túlélik, azok 90 százaléka soha többé nem tér ismét eszméletére, a maradék 10 százalék pedig tartós károsodást szenved.

Juan Alderete a Racer X-ben kezdte professzionális zenészi pályafutását, és éveken át itt zenélt Paul Gilbert, Jeff Martin és Scott Travis oldalán. A csapat leállását követően a The Screamben folytatta tovább Bruce Bouillet, John Corabi és Walt Woodward társaságában. A 2000-es évek elejétől fogva a The Mars Volta basszusgitárosaként aratott komoly szakmai- és közönségsikereket. 2017 óta a Marilyn Mansonban zenélt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.