Shock!

február 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agysérülést szenvedett és kómába esett Juan Alderete

Súlyos biciklibalesetet szenvedett nemrég Juan Alderete. A Marilyn Manson, a The Mars Volta és a Racer X basszereként nevet szerzett zenész kómában van.

0126alderete

Felesége, Anne tette közzé a hírt, miszerint január 13-án biciklibalesetet szenvedett Juan Alderete. Az 56 éves zenész olyan súlyos fej- és agysérülést szerzett esése következtében, hogy kómába esett. A balesetben senki más nem volt érintett, és Juan bukósisakot, illetve védőöltözetet viselt az esés során, ennek ellenére állapota súlyos: a konkrét diagnózis diffúz axonális sérülés, amely nem egyetlen pontot érint, hanem az agy állományának jelentős részét. Egyes statisztikák szerint akik túlélik, azok 90 százaléka soha többé nem tér ismét eszméletére, a maradék 10 százalék pedig tartós károsodást szenved.

Juan Alderete a Racer X-ben kezdte professzionális zenészi pályafutását, és éveken át itt zenélt Paul Gilbert, Jeff Martin és Scott Travis oldalán. A csapat leállását követően a The Screamben folytatta tovább Bruce Bouillet, John Corabi és Walt Woodward társaságában. A 2000-es évek elejétől fogva a The Mars Volta basszusgitárosaként aratott komoly szakmai- és közönségsikereket. 2017 óta a Marilyn Mansonban zenélt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.