Shock!

július 12.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agysérülést szenvedett és kómába esett Juan Alderete

Súlyos biciklibalesetet szenvedett nemrég Juan Alderete. A Marilyn Manson, a The Mars Volta és a Racer X basszereként nevet szerzett zenész kómában van.

0126alderete

Felesége, Anne tette közzé a hírt, miszerint január 13-án biciklibalesetet szenvedett Juan Alderete. Az 56 éves zenész olyan súlyos fej- és agysérülést szerzett esése következtében, hogy kómába esett. A balesetben senki más nem volt érintett, és Juan bukósisakot, illetve védőöltözetet viselt az esés során, ennek ellenére állapota súlyos: a konkrét diagnózis diffúz axonális sérülés, amely nem egyetlen pontot érint, hanem az agy állományának jelentős részét. Egyes statisztikák szerint akik túlélik, azok 90 százaléka soha többé nem tér ismét eszméletére, a maradék 10 százalék pedig tartós károsodást szenved.

Juan Alderete a Racer X-ben kezdte professzionális zenészi pályafutását, és éveken át itt zenélt Paul Gilbert, Jeff Martin és Scott Travis oldalán. A csapat leállását követően a The Screamben folytatta tovább Bruce Bouillet, John Corabi és Walt Woodward társaságában. A 2000-es évek elejétől fogva a The Mars Volta basszusgitárosaként aratott komoly szakmai- és közönségsikereket. 2017 óta a Marilyn Mansonban zenélt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.