Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Adele-t dolgozott fel hetedik lemezén a szegény ember Slipknotja

Az ezredforduló környékén kevesen hitték volna, hogy a minden idők legarcátlanabb Slipknot kópiacsapataként feltűnt clevelandi Mushroomhead 2014-ben még itt lesz velünk, pedig itt vannak. Olyannyira, hogy május 12-én a Megaforce-nál már a hetedik stúdiólemezük jelenik meg The Righteous & The Butterfly címmel.

0424mrh

Adele Rumor Has It című slágerét is feldolgozta új lemezére az ohiói jelmezes indusztriális/extrém metalos Mushroomhead, de ettől eltekintve a gyökerekhez való visszatérésként aposztrofálják a The Righteous & The Butterflyt. Ennek szellemében itt tér vissza a zenekar élére J Mann énekes, akit legutoljára a 2003-as XIII-en, a zenekar világszerte több mint 400 ezer példányban elkelt legsikeresebb anyagán lehetett hallani, és két új tag is debütál Church gitáros, illetve Dr. F basszer személyében.

A Mushroomhead 1995-ös felbukkanása idején nem zavart túl sok vizet, ám a nu metal láz kirobbanása idején elég komoly sajtónyilvánosságot kaptak, és rengeteg mocskolódás is érte őket a Slipknot imázsára hajazó megjelenés, illetve egyes zenei hasonlóságok miatt. Az iowaiakhoz hasonló megalétszámú Mushroomhead két tavaly elhunyt barát és társ tiszteletének szenteli az idei albumot: az egyik a csapat eredeti gitárosa, J.J. Righteous, a másik pedig a dobos Steve „Skinny" Felton felesége, Vanessa Solowiow, aki egyben a banda hivatalos fotósaként is dolgozott.

0424mrhcA dallista az alábbi:

01. Our Apologies
02. How Many Times
03. Devils Be Damned
04. Qwerty
05. Portraits Of The Poor
06. Childlike
07. This Cold Reign
08. We Are The Truth
09. Son Of 7
10. For Your Pleasure
11. Worlds Collide
12. Graveyard Du Jour
13. Out Of My Mind
14. Rumor Has It

A Qwerty című új szerzemény alább meghallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+7 #9 Tr0ll 2015-02-26 12:21
"Az ezredforduló környékén kevesen hitték volna, hogy a minden idők legarcátlanabb Slipknot kópiacsapatakén t feltűnt clevelandi Mushroomhead"
Ki másol kit???

"A Mushroomhead 1995-ös felbukkanása idején nem zavart túl sok vizet"
Ember te ismered is a bandát akiről írsz, vagy egyszerűen a szerkesztő rádtolta az anyagot és ímmel ámmal de megcsináltad? B+ tiszteld már meg az olvasót és a témaként kapott együttest azzal, hogy nem f.sságot írsz!

A Mushroomhead '93-ban alakult, míg a Slipknot '95-ben.
És mindkét banda a kezdetektől maszkokat hord, tehát nem utólag kapta fel a Mushroom a Knot sikerén az álarcokat.

Apró érdekesség, hogy a Roadrunner Records először a Mushroomheadet akarta leszerződtetni, de ők ejtették a dealt. Így került képbe a Slipknot. Ki tudja miért történt így, de lehet ma a Mushroomhead lenne Grammy díjas.
A Slipknot jó, őket is szeretem, de azért kezeljük már helyén a dolgokat.
Idézet
 
 
+4 #8 cápaidomár 2015-01-28 12:04
Nagy kedvencek. A többit már előttem leírták. Mindig is hiteles, ötletes, egyéni zenét játszó csapat volt a MH a legelső demótól kezdve. És sose kurvultak el.
Idézet
 
 
+8 #7 hetedikgida 2014-05-20 09:55
Ajánlanám a T. Cikkírónak, hogy szíveskedjen tájékozódni, mielőtt a fentihez hasonló ostobaságokat papírra vett.
A MH korábban alakult együttes. Az egyenruha és maszk nem is elsősorban arculati célt szolgált kezdetben, hanem praktikust, ugyanis így akarták a tagok elrejteni személyazonossá gukat egyéb zenekarjaik tagjai elől. A „legenda” legalábbis így szól. Ezt követően jött a Slipknot és a többi. Zenei ízlésről kár lenne vitázni. Van, akinek a MH nem tartozik a kedvencei közé, van, akinek pedig a Slipknot borzolja a hátán a szőrt. Az biztos, hogy a MH-nek a hazájukban és főleg szűkebb környezetükben (Ohio és még inkább Cleveland) nagy kultusza van.
Csörték inkább a két banda rajongói között voltak, a fentihez hasonló félreértések miatt. A fanatikus MH hívők nehezen tolerálták az efféle rágalmakat. Bár régebben az együttes tagjai is kifejezték a nemtetszésüket a nyilvánvaló Slipknot koppintások miatt, ma már hivatalosan is baráti viszonyban vannak a srácok.
Az én személyes véleményem az, hogy a kezdetektől fogfa a MH egyedi és innovatív zenét tesz le az asztalra (sajnos a Slipknot számomra túl kommersz, de ettől még nem tekintem őket se kutyaütőnek).
Idézet
 
 
+5 #6 Terror tarol 2014-04-26 20:55
Szimpátia szavvazáson megbukott ez a hozzászólásom. Így hát kissé részletesebben is leírom, a kiss/blackmetal összevetés CSAK külsőségek, imázsra vonatkozóan volt, zenei stílusra nem! De volt nekik honnat meríteni.
Az underground blackmetalos instrumental hozzáértést egy szóval nem vitattam, a vokál és az össz feeling nekem nem jön be, szarnak nem neveztem, ezért volt az antizene jelző.
Idézet
 
 
+2 #5 Nornagest 2014-04-25 21:19
[quote name="Terror tarol"]Ennyi erővel az összes festettképű blackmetal antizenészt is lehetne szegény ember "Kiss"- ének hívni, vagy fene se tudja melyik pingálta ki magát bohóccá előbb. Aztán meg jöttek a többiek tucatjával, ilyen Immortal, meg satöbbi...

Immortal mint antizene? Ezek szerint te félkézzel elgitározod a Blashyrkh-ot dupla tempóban, nyilván azért van ilyen magvas véleményed...arról nem beszélve hogy zeneileg is annyira hasonlít a glam rockra hogy simán a szegény ember Kissének lehet nevezni:)
Idézet
 
 
+3 #4 Terror tarol 2014-04-25 19:47
Ennyi erővel az összes festettképű blackmetal antizenészt is lehetne szegény ember "Kiss"- ének hívni, vagy fene se tudja melyik pingálta ki magát bohóccá előbb. Aztán meg jöttek a többiek tucatjával, ilyen Immortal, meg satöbbi...
Mert az egy olyan stílus volt és kész.
Ez meg a maszkosok stlusa. Ez egy nagyon jó rapmetal nu metal hibrid zenekar, megvan nekik is a rajongótáboruk bőven.
Veylont utálom mint a szart tőle nem haladtak sokat előre, de J.Man egy nagyon jóféle vokálos, egy szájterror amit művel, nagy öröm,hogy visszatért a bandába.
Nu metal ez is meg a Slipknot is, de teljesen más feelingű zenét tol a két banda. Nagyon jól kiegészítik egymást a minőségibb Numetal érában. Ezerszer inkább ezek, mint a Linkin takony, meg az Adema, meg a többi kis szívmelengető...
Idézet
 
 
+14 #3 Azki 2014-04-24 20:26
Fenrir333-mal értek egyet, nem értem, miért írtok olyan dolgokat, amik azt sugallják, nem rendelkeztek elég háttértudással a két zenekar múltját illetően. A Mushroomhead hamarabb jött létre, arról nem is szólva, hogy már rég megvolt az imidzsük, amikor a Roadrunner szerződtetni akarta őket és nemet mondtak rá - utána jött a Slipknot, és jééé ők is maszkban és overállban. :O
Bár ez már szubjektív, de én zeneileg se említeném őket egy lapon.
Idézet
 
 
+14 #2 Joy 2014-04-24 15:23
A Slipknot meg a szegény ember "metálja".. vagy a tinédzsereké. :)
Idézet
 
 
+18 #1 Fenrir333 2014-04-24 08:13
Nem tudom miért írtok ilyeneket a zenekarról, mivel előbb vagy legalább is jóval a berobbanásuk előtt is léteztek már, arról nem is szólva hogy ugye per is folyt arról hogy az egyenruhát és a maszkot is hamarabb hordták (azt nem tudom hogy végződött, ha valaki esetleg tudja le írhatná). A zenei hasonlóságok vannak, de szerintem a Mushroomhead a nu metál bandák között nem véletlen emelkedett ki jó albumaik és számos egyedi eleme volt a zenéjüknek. Az új albumaik már nem érnek fel a régiekkel de ugyan ezt a Slipknotról is el lehet mondani, viszont velük ellentétben én bízom abban hogy idén egy fasza új albummal lepnek meg.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.