Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Accept: a Sabatonnal Amerikában

Jövő év elején Budapesten is fellép az új életre kelt germán heavy metal legenda, az Accept, áprilistól pedig Észak-Amerikának is nekiindulnak, méghozzá a svéd Sabaton társaságában. A Blood Of The Nations lemezt turnéztató csapat persze nem többezres csarnokokban játszik majd, hanem kisebb klubokban, színházakban.

Az Udo Dirkschneider nélküli, a mikrofonnál az egykori T.T. Quick frontemberrel megerősített Accept aktuális albuma, a Blood Of The Nations komoly siker Európában és Japánban, de Amerikában sem maradt észrevétlen, hiszen sikerült felkerülniük vele a Billboard 200-as listájára (még ha csak a 187. helyre is). Wolf Hoffmannék már futottak egy kört ősszel a King's X-szel a tengerentúlon, de az érdeklődést mutatja, hogy áprilisban és májusban ismét visszatérnek az Államokba, méghozzá a svéd Sabaton társaságában. A turné gyakorlatilag az összes kiemelt jelentőségű nagyvárost érinti New Yorktól Chicagón és San Franciscón át Seattle-ig, igaz, Los Angeles-i dátum ezúttal nincs: ehelyett San Diegóban lépnek majd fel a dél-kaliforniai régióban.

Az Accept február 2-án Budapesten is játszik, a jeles esemény helyszíne a Diesel lesz. A csapat eddig mindössze egyszer játszott Magyarországon, a 2005-ös Szigeten, akkor még Udóval a fronton. „Minden korszakból válogatunk, és a műsor valószínűleg menet közben is folyamatosan változni fog. Annyit előzetesen is elárulhatok, hogy akadnak majd meglepetések is, például néhány tényleg nagyon-nagyon régi dal, meg olyasmik is, amiket még soha nem játszottunk élőben. Az új albumról három-négy téma kerül majd elő, de ezeket is váltogatni szeretnénk. Igyekszünk minél többet letesztelni, hogy melyik működik jól a koncerteken, és melyik kevésbé. Összességében elég rajongóbarát programra lehet számítani", mondta szeptemberben a Shock!-nak Wolf Hoffmann a turnén várható dalokat illetően.

A Sabaton június elején, a 2011-es Metalfesten tér majd vissza hazánkba.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.