Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

AC/DC: nincs hivatalos megerősítés Malcolm betegségéről és a feloszlásról

0416malcolmTovábbra is ellentmondásos hírek keringenek a neten az AC/DC állítólagos feloszlásával kapcsolatban. Hivatalos forrás mindezidáig nem erősítette meg, hogy a zenekar az egyik tag megromlott egészségi állapota miatt befejezné pályafutását, ám bizonyos pletykák szerint a csapat főnöke, Malcolm Young gitáros nagyon beteg.

Nem könnyű és nem is túl hálás feladat megpróbálni rendet vágni azon pletykák és hírek erdejében, amelyek az elmúlt negyvennyolc óra folyamán lepték el a netet az AC/DC visszavonulása kapcsán. Ami a legfontosabb: az ausztrál zenekar egyelőre semmilyen formában nem reagált azon értesülésekre és nyilatkozatokra, amelyek szerint az egyik tag – konkrétan Malcolm Young – súlyos betegsége miatt döntés született a befejezésről. Az AC/DC menedzsmentje, illetve a csapat kiadója, a Columbia semmilyen irányban nem kívánta kommentálni a weben keringő értesüléseket. Vagyis hivatalos megerősítés, netán cáfolat egyelőre nem érkezett olyan forrásból, amely száz százalékig autentikusnak tekinthető.

A fentiek hiányában mi is csak arra támaszkodhatunk, amit a lapok megírtak, márpedig több ausztrál, illetve amerikai magazin és rádió hivatkozott jól értesült forrásokra, amikor közzétette, hogy Malcolm Young nagyon komolyan beteg. A lavinát egy Thunderstruck névről küldött email indította el, amely a 6PR nevű perthi rádióállomáshoz futott be, majd a helyzet fokozódott egy Darryl Mason nevű ausztrál újságíró blogposztja után. Mason már tényként tette közzé az AC/DC feloszlásáról szóló híreket, és értesülései szerint ennek hátterében a 61 éves Malcolm egészségi állapotának megroggyanása áll. Utóbbi állítólag egészen friss, néhány hetes történet: Young eszerint valószínűleg stroke-ot szenvedett el, és ennek következtében olyan állapotban van, hogy nem képes gitározni, sőt, egy frissítés szerint még a családtagjait is csupán nehezen ismeri fel.

Mason értesüléseit ezek után több, a csapat egyes tagjaihoz közeli vagy magát közelinek valló forrás is megerősítette, így egy másik neves ausztrál médiaszemélyiség, Peter Ford is arról beszélt, hogy a zenekar valószínűleg soha többé nem áll majd színpadra. A legtöbb vitát egy bizonyos Mark Evans twitteres posztjai eredményezték, aki az AC/DC eredeti énekese, Dave Evans fiának vallotta magát, és apja, illetve Malcolm fia, Ross telefonbeszélgetésére hivatkozva közzétette: Young nagyon rossz állapotban van. „Sajnos igaz a hír, Malcolm beteg", mondta az ABC rádiónak a Choirboys énekese, Mark Gable, a gitáros egyik barátja is. „Abból, amit megértettem a dologból, és amit a fia, Ross is megerősített, Malcolm soha többé nem fog tudni színpadra állni. Nem arról van szó, hogy nincs teljesen jól, hanem tényleg ennyire komoly a probléma. Nem lesz képes koncertezni, és talán lemezt felvenni sem. Volt egy megállapodásuk korábban, amelynek értelmében amennyiben valamelyikük nem lesz képes színpadra állni, az AC/DC-nek vége. Ugyanakkor Alex Young fia, Stevie évekkel ezelőtt már helyettesítette Malcolmot egy turnén, és senkinek nem tűnt fel a különbség..."

A Billboard által megkérdezett, a zenekarhoz közeli források ugyanakkor azt mondták, a fenti hírek mindenféle valóságalapot nélkülöznek. A dolgok mindenesetre kezdenek olyan szintre jutni, hogy előbb-utóbb alighanem az AC/DC is kénytelen lesz kommentálni az információkat. Ez egyes források szerint akár már a mai nap folyamán megtörténhet, de ugyanez tegnap is elhangzott...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.