Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Abszolút megértem, ha valaki számára ez nem a Guns N’ Roses”

A Guns N' Roses az elmúlt több mint tíz évben valóságos ostromállapotban működik, hiszen a rajongótábor egy tekintélyes része képtelen elfogadni, hogy W. Axl Rose énekes a teljes zenekart lecserélte maga körül, és kizárólag Dizzy Reed billentyűst tartotta meg a régi tagságból. Richard Fortus gitáros most egy friss interjúban elárulta: teljes mértékben meg tudja érteni azokat, akik számára a mostani Guns nem Guns.

„Abszolút megértem a dolgot", válaszolta Fortus a GildeMagazine azon kérdésére, milyen érzés folyamatosan szembesülni a rajongói bírálatokkal, illetve azzal, hogy a tábor egy jelentős része egyáltalán nem fogadja el a mai Guns N' Rosest. „Az embereknek sokszor nehezükre esik elfogadni a változásokat. A Fleetwood Mac rajongók egy része képtelen volt azonosulni a Stevie Nicks-féle felállással, ha azelőtt Peter Greenért rajongtak. Sok időbe telt nekik, miután el tudták fogadni Nickset, hiszen a Fleetwood Mac is más lett Peter Green nélkül. Ugyanez áll például Santana zenekarára és mindazon változásokra, amik végbementek náluk az évek során. A Van Halen pedig hiába élte a legsikeresebb éveit a Sammy Hagar korszakban, rengeteg ősrajongójuk semmi mást nem akart látni náluk, csakis David Lee Rothot. Hiába adtak el akkoriban több lemezt, mint a Roth érában. A Genesisre ugyanez áll. Én is elég nehezen voltam képes meghallgatni a Phil Collins által énekelt lemezeket Peter Gabriel után, és tényleg hosszasan sorolhatnám még a hasonló példákat. Persze nehezebb a helyzet, ha az énekes személye változik, hiszen a hangnak óriási szerepe van a zenében, ráadásul az énekes van a legközvetlenebb kapcsolatban a közönséggel, vagyis a viszonya is személyes a nézőkkel. Más énekessel a zenekar karaktere is megváltozik. És persze ugyanígy akkor is, ha mindenki mást lecserélsz az énekesen kívül. Ilyenkor már egy másik bandáról van szó ilyenkor. Ezt sokan elfogadják, sokan viszont képtelenek rá. És ez így van rendjén."

A Guns N' Roses az elmúlt hetekben Ázsiában koncertezett. A csapat novemberi Las Vegas-i fellépéssorozata előtt DJ Ashba azt igyekezett hangsúlyozni, hogy rengeteg felvett és kidolgozott anyaggal rendelkeznek a következő albumhoz. „Axlnek tonnányi elkészült és rögzített anyaga van, amiket már le is játszott nekem, és azt várja, hogy hozzájuk tegyem az ötleteimet", mondta a Rolling Stone-nak a gitáros. „Nagyon tehetséges zenészekből álló bandát rakott össze, és egy rakás kidolgozott dal áll a rendelkezésünkre. Vagyis jó kiindulóponttal rendelkezünk a melóhoz, és a vegasi bulik alkalmával mindannyian egy helyszínen tartózkodunk majd egy bő hónapon át. Már beszéltünk is róla, hogy ebben az időben az új dalok állnak majd a fókuszban. Szóval szerintem elég sok mindent meg tudunk majd csinálni... Ahogy mondtam, egy csomó minden eleve kész, így csak le kell ülnünk és zenekarként véglegesítenünk azt, ami szerintünk a lehető legjobb új Guns N' Roses lemez lehet. Alig várom, hogy mélyebben is beleássam magam a munkába."

Hamarosan kiderülhet, hogy mindez végül sikerült-e, az azonban bizonyos, hogy egy dzsakartai lapnak adott interjújában Dizzy Reed is leszögezte: a következő albumra nem kell újabb tíz évet várni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.