Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A zeneiparban nincs pénz, de ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet pénzt keresni”

Nehéz manapság boldogulni a zeneiparban, de azért nem reménytelen – ez jön le Gregor MacKintosh, a Paradise Lost és a Vallenfyre gitárosának egy friss interjújából. Greg szerint a banda továbbra is egységes, és jól elvannak a bőrükben.

„Az internet alapvetően megölte a zeneipart”, mondta a Metal Roadnak MacKintosh. „Egyszerűen nincs pénz az ágazatban. Ezzel most nem azt mondom, hogy nem lehet pénzt keresni, hanem hogy magában a zeneiparban nem mozog elég pénz. Így aztán nem igazán jut turnétámogatásra, reklámra, ilyesmikre. Szóval mindenkinek extra dolgokat kell csinálnia, amiket normális esetben nem akarnál. Már ha csak a csomagolást nézzük, akkor is látszik mindez: húsz különböző formátumban kell megjelentetned egy lemezt, hogy megpróbáld eladni az embereknek. Kicsit keserű a szám íze ettől, hiszen mi még akkor kezdtük a színtéren, amikor – talán mondhatjuk így – őszintébb volt minden. De a mostani állapotoknak ugyanakkor előnyei is vannak: az emberek gyorsabban meghallgatják a dolgokat, és saját maguk is reklámozzák, ami tetszik nekik. És persze próbálnunk sem kell annyit, hiszen a neten keresztül mindent átküldözgethetünk egymásnak.”

A Paradise Lost felállásának viszonylagos stabilitása a nehezedő körülmények között annak köszönhető, hogy a banda tagjai nagyon jó barátok. „A doboscseréink amolyan tipikus heavy metalos, Spinal Tap-es cserék voltak: egyszerűen nem tudod megtartani a dobost, mert eltűnnek… Az első dobosunk a mai napig itt lehetne velünk, ha jobban játszott volna, de ahogy a zenekar egyre nagyobbra nőtt, nem tudta tartani velünk a lépést. Talán még most is ő dobolna a csapatban, ha nem így történik, mert a mai napig jó barátok vagyunk. A második dobosunk pedig hirtelen megkattant, és megtalálta Istent – most is ez tölti ki az életét. Az utódja pedig családot alapított, gyerekei születtek (sorrendben: Matt Archer, Lee Morris, illetve Jeff Singer – a szerk.). Most pedig itt van Adrian Erlandsson, aki persze tagja a legtöbb napjainkban aktív zenekarnak, pontosan nem is tudom felsorolni… Mindegy, a lényeg, hogy sokfelé játszik. De állati jó dobos. Mi próbálunk ragaszkodni az emberekhez, de az évek során… szóval ez az élet nem való mindenkinek. Ez egy furcsa életforma.”

A Paradise Lostra szeptember 20-án speciális koncert vár a bulgáriai Plovdivban: egy több mint százfős szimfonikus zenekar csatlakozik majd hozzájuk egy speciális programra. Gregéknek jelenleg nyolc majdnem kész daluk van a 2012-es Tragic Idol folytatásához, és a tervek szerint még négyet írnak ezek mellé. A mostani állás szerint a stúdiómunkálatok valamikor október-november környékén indulhatnak.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Chris576 2014-07-19 18:42
"de nem reménytelen" Ez a lényeg gyerekek! Long live Heavy Metal!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.