Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A zene melodikus, de közben nagyon erőteljes, ütős rock remek riffekkel, nagyszerű dallamokkal, ízléses hangszereléssel”

Northward névre hallgat az a projekt, amelyben Floor Jansen, a Nightwish énekesnője, illetve a Pagan's Mind gitárosa, Jørn Viggo Lofstad egyesítette erőit. A formáció első albuma októberben érkezik a Nuclear Blastnél, és most még egy dal hallgatható meg róla.

0223northward

Először 2007-ben, a ProgPower USA fesztiválon zenélt közösen Floor Jansen és Jørn Viggo Lofstad, és noha teljesen spontán jammelésről volt szó, a páros gyorsan ráébredt, hogy lenne értelme együtt muzsikálniuk – főleg, hogy mindketten nagyon szeretik a pőre, szimpla hard rock zenéket. Már a következő évben összeraktak egy teljes lemeznyi anyagot, ám ezt akkor nem jutott idejük befejezni, ehhez csak tavaly érkezett el a megfelelő alkalom, amikor is mindkettejüknek akadt kapacitása a dologra. Így jött létre a Northward első albuma, amely október 19-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában.

A Jacob Hansen producerkedése mellett elkészített lemez hangzását Floor és Jørn Viggo olyan előadók nevével lövi körbe, mint a Skunk Anansie, a Foo Fighters, az Alter Bridge, a Deep Purple és a Led Zeppelin, vagyis senki se számítson tőlük progos eurometalra, ez a sztori másról szól majd. „A zene melodikus, de közben nagyon erőteljes, ütős rock remek riffekkel, nagyszerű dallamokkal, ízléses hangszereléssel", mondja az énekesnő. „Mi simán csak úgy hívjuk a stílusát: jó zene. Egy elég alapvető rockos megszólalásra törekedtünk dobbal, basszussal, gitárral és énekkel. Itt nincsenek vastag billentyűs és kórusos hangzásrétegek."

northward_cA dallista az alábbi lesz:

01. While Love Died
02. Get What You Give
03. Storm In A Glass
04. Drifting Islands
05. Paragon
06. Let Me Out
07. Big Boy
08. Timebomb
09. Bridle Passion
10. I Need
11. Northward

A basszustémákat Morty Black (TNT) nyomta fel, a dobokat pedig a Django Nilsen és Stian Kristoffersen (Pagan's Mind), de egy dalban vendégként felbukkan Ronny Tegner (szintén Pagan's Mind) zongorán, illetve Floor nővére, Irene is egy duettben. A While Love Died című dal már ismert, most a Get What You Give is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.