Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A zene ízig-vérig Shadows Fall, méghozzá mindenképpen a súlyosabbik fajtából”

Új dalokon dolgozik a Shadows Fall. A massachusettsi metalcore-pionírok vélhetően 2024 folyamán valamilyen hangzóanyagot is megjelentetnek majd.

0101sfall

2021 decemberében tért vissza a koncertszínpadokra a Shadows Fall, akik azóta elsősorban hobbiszinten, de ismét léteznek, és új dalokon dolgoznak. „Nincs konkrét menetrendünk vagy tervünk, de minden energiánkkal a dalszerzésre koncentrálunk – mondta a témáról Brian Fair énekes a RichardMetalFan podcastben. – Jelenleg úgy hat tényleg nagyon masszív dalunk van, és talán még nem állnak teljesen készen, de közelítünk ehhez az állapothoz, két-három további pedig vázlatként létezik. Egyelőre még nem tudom, hogy teljes nagylemezként hozzuk majd ki ezeket, vagy néhányat itt, néhányat ott, de ez a legszebb benne, hogy jelenleg nincs kiadónk vagy semmi egyéb kötöttségünk: tényleg mindent úgy intézhetünk, ahogy szerintünk a legjobb. Mostanra eleve megváltozott a világ: simán megteheted, hogy piacra dobsz néhány dalt egy EP-n, aztán nyolc hónap múlva mindet megjelenteted vinylen. Vagy akárhogyan. Jelenleg nincs konkrét terv."

Brian szerint az új Shadows Fall-dalok meglehetősen brutálisnak ígérkeznek. „A zene elég durva és ízig-vérig Shadows Fall, méghozzá mindenképpen a súlyosabbik fajtából. Nem tudom, születnek-e majd másféle dalok is, ahogy tovább írunk, de az eddigieket imádom. Ha meghallgatnád a dalokat, egyből rávágnád, hogy ez a Shadows Fall, de mégsem úgy szólnak, mint a régi zenéink. Mindenképpen van benne valami más is."

A csapat klasszikus felállásban alkot, tehát Brian mellett ott találjuk a fedélzeten Matt Bachand gitárost, Jonathan Donais gitárost (lásd még Anthrax), Jason Bittner dobost (lásd még Overkill) és Paul Romanko basszert is. A Shadows Fallt korábbi producerük, Chris „Zeuss″ Harris is segíti a munkában. A zenekar utolsó nagylemeze, a Fire From The Sky 2012-ben jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#1 miso 2024-01-01 19:35
Jujj, imádom a lemezeiket.
Nagyon várom mit alakítanak.

Remélem lemez lesz, és nem mindenfelé elszórt dalok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.