Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Tool helyett jazzes projekttel ad ki lemezt Danny Carey

0601voltoMiközben az egész világ arra vár, hogy a Tool megmozduljon, és hét év után végre készítse el a következő nagylemezt, a tagok a lassan haladó munkálatok közepette is szakítanak időt saját projektjeikre. Danny Carey dobos Volto! nevű csapata például július 23-án lemezt jelentet meg.

A súlyos, fúziós jellegű muzsikában utazó Volto! úgy alakult meg bő egy évtizeddel ezelőtt, hogy Carey és néhány cimborája jazzfeldolgozásokat játszogatott, majd egy idő után elkezdtek saját darabokat is összerakni. A csapat két másik tagja Danny mellett Lance Morrison basszer, aki az Eaglesből is ismert Don Henley saját zenekarából ismert, illetve John „Volto" Ziegler gitáros (Pigmy Love Circus). Az évek során teljesen élőben felvett dalokat végül Joe Barresi (Tool, Bad Religion, Queens Of The Stone Age) hangmérnök véglegesítette, itt-ott Jeff Babko billentyűs is kiegészítette őket pár témával, a maszterelést pedig a szintén nagy névnek számító Bob Ludwig végezte. A Volto! első lemeze végül a Concord kiadónál jelenik meg július 23-án, Incitare címmel.

Érdekesség, hogy a lemez Rick Griffin tervezte borítója eredetileg egy Steppenwolf albumot díszített volna még valamikor az ősidőkben, ez azonban végül nem jött össze. A belső artworkhoz emellett a Tool gitárosa, Adam Jones is hozzátette a magáét.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 KoaX 2013-06-01 13:12
Értitek már, hogy miért fontos a dobnál hangsúlyozni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.