Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A többség ma már nem tölt le teljes nagylemezeket”

Bár a zenekar és stábjuk egy része koronavírussal küzd, turnézni pedig egy ideig még biztosan nem fognak, pénteken azért megjelenik a Testament új nagylemeze, a Titans Of Creation. Pedig Chuck Billy szerint sokan nem nagyon értik, minek erőlködnek még teljes albumokkal…

testament_k2019_04

Chuck Billy énekes, felesége, több road, illetve a frontember egy friss interjúja szerint valószínűleg a le nem tesztelt Steve DiGiorgio basszer is koronavírusból lábadozik éppen balul elsült február-márciusi európai turnéjuk után. Az április 3-án érkező Titans Of Creation album kapcsán azonban természetesen folyamatosan jelennek meg a felvezető nyilatkozatok, és a The Aquarian Weeklyben az is felmerült, egyáltalán minek adnak még ki nagylemezt. „A legutóbbi pár lemez idején már rendszeresen nekünk szegezték a kérdést: minek készítünk albumokat, amikor a közönség a jelek szerint elsősorban a single formátumra áhítozik?”, mondta Chuck. „Hála az internetnek, az emberek egy része már csak egy-két kedvenc dalát szedi le a lemezekről. A többség ma már nem tölt le teljes nagylemezeket. Szóval kemény a helyzet, az embernek neki kell indulnia, hogy népszerűsítse az albumot. És minden egyes lemeznél kicsit olyan, mintha elölről kezdenéd az egészet: turnézni kell, hogy megtold vele az albumot. Persze ma is sokan vennének CD-t, de már egyszerűen nincs hol megvenni. A régi nagy lemezbolt-láncok eltűntek. Az a lehetőség megszűnt, hogy valaki besétál a lemezboltba, meglát egy albumot, és azt mondja: nahát, itt és most azonnal megvehetem, ráadásul olcsóbban, mint bárhol máshol. És mi rengeteg CD-t adtunk el így.”

Maga Chuck is hiányolja a fizikai hordozókat. „Nagyon jó volt, amikor ott tarthattad a kezedben magát a tárgyat: a tok, a belső borító, elolvashattad a szövegeket… De néha már a CD-knél is nagyító kellett ehhez. Nekem már az sem volt ugyanaz. Amikor a feleségemmel barátokat hívunk át magunkhoz, vinylnapokat szoktunk tartani. Mindenki választ valamit, és végighallgatjuk vinylen. Kicsit mindig olyan ez, mintha megint gyerek lennék. Hiányzik ez az érzés. Épp ezért kattannak rá megint az emberek a vinylre, beleértve ebbe a fiatalabb generációkat is, akiknek annak idején kimaradt ez az egész. Sokszor eltöprengek, vajon számukra milyen élmény vinylen szembesülni a zenékkel…”

testament_cA Titans Of Creation dallistája az alábbi:

01. Children Of The Next Level
02. WWII
03. Dream Deceiver
04. Night Of The Witch
05. City Of Angels
06. Ishtars Gate
07. Symptoms
08. False Prophet
09. The Healers
10. Code Of Hammurabi
11. Curse Of Osiris
12. Catacombs

A Night Of The Witch és a Children Of The Next Level dalok már meghallgathatók az anyagról.

 

Hozzászólások 

 
#17 Gazdag Illés 2020-04-02 15:33
Köszönjük, hogy 3000. alkalommal is hallhatjuk ugyanazokat a megfejtéseket a zeneipar állapotával kapcsolatban.
Idézet
 
 
#16 Richter László 2020-04-02 10:03
a mai napid vásárolnám az elpéket ha nem nevetséges áron árulnák...
Idézet
 
 
#15 pumpika666 2020-04-01 21:40
tegnapi napon meg is rendeltm cd-n :)
Idézet
 
 
#14 én vagyok 2020-04-01 19:33
Egész lemezeket hallgatok általában , viszont van néhány ,amelyiken több van mint ami nekem bejön. Például a legutóbbi Tankcsapda , 3x hallgattam végig , úgy éreztem valami nem kerek. 3 dalt leszedtem belőle és máris rövidebb, de egy tökéletes lemez lett.
Idézet
 
 
#13 Kondi István 2020-04-01 12:43
Én 25 éves vagyok, és úgy vagyok vele, hogy amíg van rá keret, igenis venni fogom a lemezeket, akár CD-n vagy bakeliten, és meghallgatni őket az első hangtól az utolsóig. Én nem érem be egy-egy dallal, meg nekem kell az is, hogy lássam a dalszövegeket. Az időt egyáltalán nem sajnálom rá. Most hogy ez a karantén-helyzet van, letöltöttem vagy 30 filmzenei CD-t John Williams-től, azokat hallgatom most. Megvannak nekem is a kedvencek, akikben megbízom, ide tartozik a Testament is, úgyhogy karantén-helyzet ide, járvány oda, én az új lemezükre mindenképp beruházok majd :)
Idézet
 
 
#12 Gábor 2020-04-01 10:47
Mondjuk az nem lenne baj, ha a rock-metal előadók visszatérnének a klasszikus 30-40 perces albumokhoz, 60-70-perces anyagokat fárasztó hallgatni, abban mindig van egy csomó töltelék is, a felesleges bónuszokról nem is szólva.
Régen a koncertekkel reklámozták a lemezeket, most a lemezekkel a koncerteket, ilyen világ lett :)

De piszok kíváncsi lennék, a mai tinik vajon hallgatnak-e teljes lemezeket vagy teljesen átmosta az agyukat ez a mobilozós popkultúra.
Egyáltalán hallgatnak még a mai fiatalok rockzenét?
Idézet
 
 
#11 zoli 2020-03-31 22:55
A "halódó" vinyl formátum 6 verzióban érhető el: picture vinyl, silver vinyl, earth element, fire element, air element box set, black vinyl. plusz a CD természetesen...
Idézet
 
 
#10 coligny 2020-03-31 22:13
Idézet - George Horvath:
Soha nem fogok zenéket internetről "leszedni", zenét laptopról hallgatni.. Soha nem fogok olyan előadókat támogatni, akik csak számokat és csak letöltésre írnak.. Sajnálom, maradi vagyok, kell a fizikai hordozó a kezembe.. Ha ilyen többet már nem lesz, hallgatom, veszem majd a régi lemezeket.. Persze az új Testament-et már megrendeltem.

Büszkék vagyunk rád.
Idézet
 
 
#9 zoli 2020-03-31 22:11
"Sokszor eltöprengek, vajon számukra milyen élmény vinylen szembesülni a zenékkel…” Itt van ez az új lemez, a borító gyönyörű szép, a zene qrva jó...szóval nem lesz ezzel gond, sem a régi, sem az új rajongók számára.
Idézet
 
 
#8 zoli 2020-03-31 22:05
A vinyl, az LP mindig többet ad ez nem vitás, a borító már eleve nagyobb. Akinek a CD kell szerezze be azt. Akinek a letöltés kell az vegye azt. A hangzásba most ne menjünk bele, az egy külön téma...Chuck nem tudom miért fél, de a cuccaik kellően elérhetőek minden országban a Nuclear Blast kiadó által.
Idézet
 
 
#7 George Horvath 2020-03-31 19:54
Soha nem fogok zenéket internetről "leszedni", zenét laptopról hallgatni.. Soha nem fogok olyan előadókat támogatni, akik csak számokat és csak letöltésre írnak.. Sajnálom, maradi vagyok, kell a fizikai hordozó a kezembe.. Ha ilyen többet már nem lesz, hallgatom, veszem majd a régi lemezeket.. Persze az új Testament-et már megrendeltem.
Idézet
 
 
#6 Klóner 2020-03-31 15:50
Ahhoz, hogy tudjam melyik dalok tetszenek, meg kell hallgatnom a teljes lemezt...
Idézet
 
 
#5 dögmarabu 2020-03-31 15:40
A popzenét hallgatók már harminc éve is csak számokat hallgattak, kit érdekelnek. Nekünk metalosok ak teljes lemez kell.
Idézet
 
 
#4 Igor Igorovics 2020-03-31 15:22
Persze, hogy a singlek a statisztikában jobban szerepelnek, hiszen a kiadó feltesz a promó idején egy-egy számot a különböző oldalakra, s mivel ezek általában 3-4 percesek, sokan csak úgy ráklikkelnek, úgy hogy közben olvasnak valamit vagy a háttérben csinálnak vmit. Teljes albumot meg csak akkor vesz meg vagy tölt le vki (többségében), ha az kedvenc vagy legalábbis kedvelt banda, ami nyilván ritkább, mint mikor minden nap megjelenik egy-egy szám X meg Y bandától. Ettől függetlenül, aki eddig is szerette az album formátumot, az valószínű ezután is szeretni fogja. A statisztikában ez persze úgy fog megjelenni, hogy a single formátum lenyomja az albumokat és ezért az album elavult. A popzene közönsége pedig régen is inkább single kedvelő volt, persze megvették a kedvencek albumait, de azokat is a 2-3 sláger miatt, érthető, hogy a zenehallgatás átalakulása révén a singlek kerültek túlsúlyba. Szóval nem véletlen, hogy a Billboardon szereplő előadóknál ez a formátum lesz a domináns.
Idézet
 
 
#3 Tulus 2020-03-31 14:39
Valóban, a popzenét hallgatókra jellemző az, hogy csak 1-2 dalt hallgatnak meg egy új lemezről.

De engem ők nem érdekelnek :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.