Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Slayer Chilében: díszpolgár lesz az 50 éves Tom Araya

Június 3-án karrierje során először lép fel a chilei Viña del Marban a Slayer, ami azért érdekes, mert ez a nagyváros Tom Araya énekes/basszusgitáros szülőhelye. Arayát ennek megfelelően a koncert napján a település díszpolgárává avatják, és Viña del Mar kulcsát is átveheti Virginia Reginato polgármestertől.

Araya 1961. június 6-án látta meg a napvilágot a chilei fővárostól, Santiagótól 120 kilométerre északnyugatra fekvő Viña del Marban, de még nagyon kicsi volt, amikor családjával együtt az Egyesült Államokba emigrált. A Slayer frontembere azóta csupán pár alkalommal járt a városban, így családjával együtt most Viña del Marban tölt majd néhány napot, ha már így alakult a zenekar turnéprogramja. Mivel Tom ötvenedik születésnapja is közel esik a Viña del Mar-i koncerthez, a Slayer frontembere tortát is rendelt magának a bulira, amit a tervek szerint a közönséggel is megoszt majd a színpadról.

„Olyan 1966 környékén költöztünk az Államokba, még mielőtt a politikai szarságok elkezdődtek volna Chilében '71-ben", idézte fel a múltat Tom egy régebbi interjúban. „Pár évvel később jártunk otthon, hogy meglátogassuk a családot, és egy cseppet sem volt rossz. Diktatúra volt, de nem igazán tapasztaltam semmiféle komoly hülyeséget... Mindenki betartotta a törvényeket, és ennyi. Chilében is ugyanúgy van rendőrség és rohamrendőrség, mint ahogy nálunk, az Államokban is. És hozzá kell tennem, hogy Amerikán kívül a srácok néha megőrülnek a koncertek környékén, és az egyes országok eltérően oldják meg a tömegek kezelését... Mindenhol másképp kezelik a problémákat. Láttam én is bizonyos dolgokat, de úgy voltam vele, hogy oké, itt így intézik az ügyeket, én pedig nem szeretnék érintett lenni és valami olyasminek a közepére kerülni, amiről lövésem sincs..."

A Slayerben a dél-amerikai turnén is Gary Holt, az Exodus gitárosa játszik Jeff Hanneman helyén, aki még mindig lábadozik súlyos baktériumfertőzése után. A zenekar minden bizonnyal július 15-én, a Hegyalja Fesztiválon is Garyvel lép majd fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.