Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Nickelback rádióknak én túl rock’n’roll vagyok"

A hard rock és a metal helyzetét stabilnak látja, saját jövőbeli pozícióit illetően azonban nincsenek illúziói Sebastian Bachnak, aki jelenleg éppen tavaly kiadott Kicking & Screaming albuma kapcsán koncertezget világszerte, január végén pedig Steve Stevensszel is adott pár extra bulit New Yorkban.

„Ha a hard rock vagy a heavy metal elkapja egyszer a szívedet, semmi más zene nem fog tudni vele versenyezni”, magyarázta az egykori Skid Row frontember a Toledo Free Pressnek. „A riffek, a lüktetés… Ha berakok egy Katy Perry nótát, nem érzem ugyanazt, mint egy Black Sabbathnál. Amióta csak létezik a metal, nincs hozzá fogható zene. A karrierem huszonöt éve alatt rengeteg zenei hullám jött és ment, de ahogy Jack Black is megmondta: a metalt nem lehet elpusztítani. A techno megpróbálta, és belebukott. A punk megpróbálta, és meghalt. A grunge is megpróbálta, és eltűnt. Irányzatok jöttek és mentek a széllel, de a heavy metal, a nóták kiállták az idő próbáját.”

Bach ugyanakkor nem ringatja magát illúziókba azt illetően, mire számíthat új dalaival. „Amerikában olyan 15-17 ezer FM rádió működik, és ebből csak úgy hetven játszik rock’n’rollt – de ezek is főleg húsz évvel ezelőtti rock’n’rollt. Nem tudok végigmenni az utcán anélkül, hogy ne keltenék feltűnést, hiszen mindenki ismer, de még számomra is lehetetlen bejuttatni egy új nótát a rádiókba, mert a Nickelback állomásoknak túl rock’n’roll vagyok. Nem passzolok az imázsukba, miközben állandóan nyomatják az I Remember You-t és az 18 And Life-ot… Képtelenek megérteni, hogy léteznek más, ezekhez hasonló nóták is.”

Sebastian éppen egy rövid amerikai turnét bonyolít tavalyi lemeze kapcsán, aktuális turnézenekarában Nick Sterling és Johnny Chromatic gitároznak, Jason Christopher basszusgitározik és Bobby Jarzombek dobol. Az énekes január végén három speciális koncertet is játszott New Yorkban a gitárzseni Steve Stevensszel, akit leginkább Billy Idol mellől lehet ismerni, de zenélt többek között Michael Monroe-val vagy Vince Neillel is. A két zenész zömmel feldolgozásokat játszott.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 TattooedAngel 2012-02-06 23:33
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Már Bach sem az elég régóta :)


Még csak kb. 15 éve! :D
Idézet
 
 
+4 #2 Draveczki-Ury Ádám 2012-02-06 14:38
Már Bach sem az elég régóta :)
Idézet
 
 
+3 #1 mrataxi 2012-02-06 14:18
nem annyira értem, a heavy metalt miért gondolja népszerűbbnek a punknál vagy grunge-nál, de mondjuk nem is vagyok sikeres rocksztár
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.