Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Napalmhoz szerződött a Paddy And The Rats

A Napalm kiadóhoz szerződött a Paddy And The Rats. A zenekar Riot City Outlaws című idei nagylemeze a megállapodásnak köszönhetően az egész világon megjelenik.

1127paddy

Év elején rögzítette a Riot City Outlaws című albumot a Paddy and The Rats. A hazánkban június 7-e óta kapható lemezt nagy várakozás előzte meg, producerként ugyanis a Motörhead késői kiadványaiért felelős Cameron Webb jegyezte: nem véletlen, hogy épp a Grammy-díjas sztárszakembert kérte fel a pub'n'roll-csapat, a Paddy and the Rats ugyanis azon kevés hazai zenekarok egyike, akik a határon túl is rendszeresen mozognak. Az immáron kilenc éves banda mára elég komoly külföldi rajongóbázissal rendelkezik, a tagok nemzetközi sikerekre fókuszáló, tudatos munkájának köszönhetően. „Imádtam Paddyék lemezén dolgozni, nagyszerű album lett, tényleg nagyon büszke vagyok rá", mondja Webb. „Már Amerikában is megmutattam több embernek, és mindenki csak dicsérte."

paddyandtherats_cA zenekar szintén nagyon elégedett az eredménnyel, Cameron Webb segítségével ugyanis sikerült a produkciót ismét egy magasabb szintre emelni. Részben ennek is köszönhető, hogy a Riot City Outlaws című albumuk az osztrák Napalm Records gondozásában hamarosan minden kontinensen megjelenik majd. „Nagyon izgatott vagyok, hogy Paddyék egy világszerte elismert kiadóhoz csatlakoznak", mondja Webb. „Csodálatos zenekar, akik megérdemlik, hogy külföldön minél többen hallják őket. Örülök, hogy kifizetődik az a sok munka."

A zenészek úgy érzik, az amerikai producer segítségével az eddigi legerősebb anyagukat készítették el, a most létrejött lemezszerződés pedig azt mutatja, hogy ezt nem csak ők gondolják így. „Régóta keressük a megfelelő kiadót, amelyik segíthet a külföldi karrierünket a következő szintre emelni. A Napalm világszerte rendelkezik kapcsolatokkal, úgy tudja promotálni a zenekart, ahogyan mi itthonról sosem lennénk képesek", mondja a csapat énekese, Paddy. „Az album kapcsán nagyon lelkesek, mert nagyon sok lehetőséget látnak benne. Tulajdonképpen ezért is jött létre a szerződés."

Az 1992-ben alapított Napalm Records eredetileg metal zenekarok lemezeinek kiadására fókuszált, ám később más zenei stílusban utazó bandákkal is leszerződtek. Eddig több mint hatszáz kiadvány megjelenésében működtek közre világszerte, köztük olyan zenekarok anyagaival, mint az Alter Bridge, a Russkaja, a The Answer vagy az Alestorm kalóz-metal banda. A Napalm előadóihoz csatlakozva a Paddy And The Rats ötödik stúdióalbuma 2018 áprilisában már a világ minden részén elérhető lesz, ami a külföldi karrierépítés szempontjából a zenekar történetében hatalmas előrelépésnek számít. A lemez megjelentetése és annak promóciója mellett ugyanis a kiadó a határon túli koncertek szervezésében is támogatja a csapatot. „Már elkezdődött a jövő évi európai turné szervezése, rengeteg európai fesztiválon fellépünk, és ősszel lesz egy nagy lemezbemutató turné is külföldön. Azt hiszem, a zenekar eddigi legizgalmasabb éve elé nézünk, nagyon várjuk mindannyian, hogy mi fog történni", mondja lelkesen Paddy.

A magyarországi lemezbemutató óta folyamatosan koncertező zenekar persze addig sem áll le: december 8-án Pécsen, majd Kaposváron, Nyíregyházán, Gyöngyösön, Tatabányán és Kecskeméten találkozhat velük a közönség. A 2017-es turnét december 29-én zárja a banda a budapesti Barba Negrában.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.