Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A munka vége felé már tiszta szívből utáltam magamat”

0430if A berlini Hansa Studiosban rögzítette új albumát az In Flames, amely szeptember 5-én kerül a boltokba Siren Charms címmel. Anders Fridén énekes szerint a dalok különleges nyomás alatt születtek, de mindent direkt intéztek így.

„Január elején kevertük meg a lemezt, szóval már eltelt azóta egy kis idő, és most, némi távolságból is roppant elégedett vagyok vele”, mondta Fridén a Kaaos TV-nek. „Ez egy új lépcsőfok az In Flames számára. Az emberek hallják majd a tipikus In Flames elemeket, de újdonságokat is. Egy kicsit mindenki számára tartogat majd valamit az anyag.”

Anders szerint különösebb agyalás most sem előzte meg a dalszerzési munkálatokat, a zenekar szimplán csak a lehető legjobb lemezt akarta elkészíteni. „Soha nem mondjuk ezt semmilyen stílus vagy banda hallatán, hogy na, akkor most ilyesmit akarunk csinálni mi is. Azért mentünk Berlinbe lemezt felvenni, mert kíváncsiak voltunk, a stúdiókörnyezetből tudunk-e meríteni némi extra energiát. Voltak ötleteink, dalvázlataink és részleteink, és az első két hétben össze is raktunk mindent, nekem viszont semmim sem volt: sem énekdallamaim, sem szövegeim, tényleg semmi. Kíváncsi voltam, képes vagyok-e nyomás alatt teljesíteni, illetve arra, milyen hatást gyakorol rám ez a nyomás dalszerzőként. Muszáj volt valamiből ihletet merítenem, így rengeteg dokumentumfilmet néztem olyan emberekről, akik nagyon rossz helyzetekbe kerültek: drogos dolgokat, meg ilyesmiket… Ezek nem túl boldog dalok, rejlik bennük egyfajta szomorú tónus, vagy legalábbis valami ilyesmi. Az egész nagyon érzelmes, stresszes helyzetben készült, hiszen ahogy mondtam, állatira szorított minket az idő, de ennek így kellett lennie. A munka vége felé persze már tiszta szívből utáltam magamat, amiért ilyen helyzetet teremtettem, de a végén mégis elégedett vagyok, és örülök, hogy sikerült eljutni valahonnan valahová.”

A dallista az alábbi:

inflames_c01. In Plain View
02. Everything's Gone
03. Paralyzed
04. Through Oblivion
05. With Eyes Wide Open
06. Siren Charms
07. When The World Explodes
08. Rusted Nail
09. Dead Eyes
10. Monsters In The Ballroom
11. Filtered Truth

Az őszi európai turnénak pedig szerencsére ismét lesz magyar állomása: a banda szeptember 28-án a Barba Negrában játszik a Hammer Concerts jóvoltából, az As I Lay Dying volt hangszereseit tömörítő Wovenwar és az angol While She Sleeps társaságában. További információk itt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Sanctus 2014-06-17 18:44
Through Oblivion

http://www.youtube.com/watch?v=QCRUxRkX1Nc

Jó kis elszállós szám, valamiért megragadt bennem egyből. A másik hidegen hagy, nagyon tipikus újsulis inflémsz, a kevésbé ihletett kategóriából..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.