Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Moonspell váltja az Arch Enemyt a FEZEN-en

0501moonspellA portugál Moonspell állt be a székesfehérvári FEZEN fellépőinek listájára, miután az Arch Enemy családi okokra hivatkozva összes idén nyári fesztiválbuliját lemondta. Rajtuk kívül a Deep Purple, az Amorphis, a Fear Factory és a Dragonforce képviseli majd a nemzetközi hard rock/metal színteret.

A Morbid God néven 1989-ben alakult, tehát csaknem negyedszázados Moonspell Portugália legsikeresebb zenei exportterméke. Már első lemezükön, az 1995-ben megjelent Wolfhearton is úgy ötvözték a vadul kalapáló black metal témákat a forróvérű latin hangulattal, hogy a nemzetközi szaksajtó is azonnal felfigyelt rájuk, de igazán nagyot az egy évvel később megjelent Irreligiousszel arattak. Ez a lemez egy konkrét slágergyűjtemény, olyan kiváló dalokkal, mint a klipesített Opium, vagy a gótmetal popslágernek is beillő Raven Claws. Ugyan a pályatárs Paradise Losthoz hasonlóan az évek során a is kísérletezgetett némi elektronikával, újabb lemezeiken már egyértelműen visszakanyarodtak az Irreligious fémjelezte világhoz, amiben jól megfért egymással a Sisters Of Mercy-féle sötét hangulat a karcosabb gitárokkal: 2012-es, dupla lemezük, az Alpha Noir/Omega White a műfaj igazi, grandiózus mesterműve.

A Moonspell gyakran megfordul Magyarországon: legutoljára a tavalyi Szigeten játszottak, de a jelenlévők azt a '90-es években átélt e-klubos Moonspell-bulit sem fogják egykönnyen elfelejteni, amikor a Drakulának öltözött Fernando Ribeiro földgolyót formázó strandlabdákat hajigált a közönségbe, igazi latin csibészséggel ellenpontozva a sötét hangulatú zenéjüket.

A Moonspell a FEZEN Fesztiválon augusztus 1-jén játszik. Aki siet, május 10-ig még bőven hozzájuthat a kedvezményes FEZEN napijegyekhez 4.500 forintos, a 3+1 napos bérletekhez pedig 12.300 forintos áron. A mottó pedig továbbra is érvényes: korábban olcsóbb.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.