Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A megújult Tankcsapda avatja fel a megújult ZP-t

Gödöllőn indul a Tankcsapda tavaszi országjárása, a budapesti koncert az új Zöld Pardon nyitása alkalmából lesz április 19-én. Az új gitárossal, Sidivel megerősített banda ősszel új nagylemezt jelentet meg.

Meglepő hírrel indította a 2012-es évet a Tankcsapda, hiszen január elején szakítottak gitárosukkal, Molnár „Cseresznye" Leventével, aki majdnem húsz éven át gitározott a bandában. Az intenzív gitároskeresés és próbák mellett Lukács László és Fejes Tamás a stúdiómunkát is megkezdte, egy hónap után pedig úgy döntöttek, hogy a Zanzibar és a Mafia zenekarokban ismertté vált Sidlovics Gáborral folytatják tovább. „Régóta ismerjük egymást, nagyon jóban voltunk korábban is, sokat játszott együtt a két csapat, emberileg mindig egy hullámhosszon voltunk", mondja csatlakozásáról Sidi. „Az összeesküvés-elméleteket gyártóknak elárulom, egyáltalán nem volt biztos, hogy én leszek a gitáros. Mikor Laci felhívott, hogy nincs-e kedvem velük próbálni, már nem voltam a Zanzibar tagja, és abból sem csináltak tikot, hogy másokat is kipróbálnak. Nem érzem nagy váltásnak ezt a Zanzibárhoz képest, hiszen hasonlóak a zenei gyökerek, a Mafiában is kemény rockzenét játszottam."

Sidi csatlakozásával felpörögtek az események: március elején már az épülő miskolci Rockmúzeum területén forgatták új daluk videoklipjét. A klip rendezője a tavalyi Új nap várt készítő, pécsi orvos Százados Miklós volt, aki ezúttal is a dal mondanivalójához jól illeszkedő képi világot álmodott meg. Az új Tankcsapda dal nyers, szókimondó, kemény rocktéma. A szöveget, és a zene súlyosságát a hazai kritikusok máris a klasszikus Tankcsapdához sorolják. „Stílusában ez egy szövegcentrikus, kemény szám, a klasszikus rockos vonal mentén, a címe is tökéletesen passzol az üzenetéhez. A klipje hasonlóan sallangmentes, fekete-fehér, masszív képi világgal", jellemzi az új szerzeményt Lukács Laci.

A Mi a fasz van? az ősszel megjelenő új nagylemez első dala, különlegessége, hogy ezen a felvételen hallható először a megújult felállású zenekar. A Tankcsapda április elejétől indul országos turnéra, élőben április 5-én látható először a gödöllői Trafóban, a turné budapesti fellépése pedig az új helyre költözött Zöld Pardon nyitásának nulladik napi rendezvényeként, április 19-én lesz.

A Tele a Tankot 2012 turné állomásai:

04.05. Gödöllő – Trafó
04.06. Komárom – Csokonai
04.07. Szolnok – Metalliget
04.12. Veszprém – Expresszó
04.13. Pécs – Uránia mozi
04.14. Kaposvár – Mtesz
04.19. Budapest - ZP
04.20. Szentes – MH
04.21. Kecskemét – Teka
04.27. Győr – Bridge
04.28. Balassagyarmat – Mozi
04.29. Zalaegerszeg – Sportcsarnok
04.30. Sopron – Hangár

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.