Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A mai napig nem tudjuk, hogy Mustaine mitől borult el”

0719daveyTerjedelmes facebookos posztban számolt be a nagy botrányt kavart pénteki rockmaratonos Megadeth-koncertlemondás körülményeiről Jakab Zoltán, aki a fesztivál produkciós vezetőjeként dolgozott. A Phoenix Music koncertszervező cég, illetve több hazai zenekar éléről ismert Zoli szerint David Ellefson lábtörése mindössze ürügy volt a fellépés törlésére, és a szervezők sem tudják, miért döntött Dave Mustaine úgy, ahogy.

Nálunk is több cikk alatt, szimultán folyik a vita Dave Mustaine pénteki dunaújvárosi koncertlemondásáról, illetve a Rockmaraton főszervezője, Varga Zoltán meglehetősen indulatos színpadi kifakadásáról. A Phoenix Music, illetve számos formáció éléről ismert Jakab Zoli, a Rockmaraton produkciós vezetője (a mellékelt fotón a Rockmaratonon szintén fellépett Sodom frontemberével, Tom Angelripperrel) most facebookos posztban reagált a mindenfelé zajló vitákra, találgatásokra az ügyben.

„Produkciós vezetőként (azaz az összes nemzetközi fellépő minden ügyes-bajos dolgát összefogó, a dolgozókat levezénylő, velük minden apró részletről egyeztető mindenesként) megmosolyogtatónak tartom azt, hogy a mai napig a sajtó munkatársaitól Sixx barátomat eltekintve senki fel sem hívott egy kommentért, vagy hiteles beszámolóért, de megszokhattuk, hogy itthon elég egy-egy headline-t elolvasni ahhoz, hogy ítélkezzünk", írja Zoli. „Hiszen én voltam az, akit behívtak az öltözőbe és velem közölték a hírt, négyen voltunk ott, a turnémenedzser, a produkciós menedzser, Mustaine és én. Higgadt és kedves volt. Amerikai módra lapogatott, brotherezett és sajnálkozott. Kamu volt az egész. Ahogy az Index-interjú is, hiszen Mustaine hazudott Sixxnek, amelyet szerencsére biztonsági kamerák felvételei bizonyítanak majd, ha arra kerül sor. Szó sem volt sötétségről, sárról, Ellefson miután interjúkat adott, csatlakozni szeretett volna a már vacsorázó társaihoz, integetve és rohanva maga alá fordult a lába és eltört a lábközépcsontja. A segítségére siető kollegákkal közölte, hogy az ő hülyesége volt, mert szar a cipője. Szó sincs arról, hogy a szakáccsal beszélgetett volna egy seregnyi ember, hiszen teljesen lezártuk a cateringet, hogy a hirtelen haragjáról és irracionális viselkedéséről ismert Mustaine-t nehogy bármi olyan hatás érje, amire bepöccen."

0719jztaZoli a maga részéről biztos benne: a lábtörés nem ok volt a koncert lemondására, hanem magyarázat. „A mai napig nem tudjuk, hogy Mustaine mitől borult el, de az is biztos, hogy miközben hajtottak volna el a kocsikkal, Ellefson (aki végig jókedvű volt és még ő érezte szarul magát mindenki helyett) kiugrott a kocsiból féllábon és kiabált Mustaine-nek, hogy Dave, let's do this, de Mustaine hajthatatlan volt, és több alkalommal is az ülésén keresztül hátbarúgta a sofőrjét, kiabálva, hogy induljanak már el. A sztori maga ennyi és nem több. Az este legvégén a végig szigorú és kimért Megadeth produkciós menedzser behívatott magához és az egész napos odafigyelésemért és munkámért cserében átnyújtott egy személyes ajándékot, majd közölte, hogy sajnálja a történteket, látja, hogy itt mindenki az ő kedvükben járt és produkciós szinten minden rendben volt, de nem tud mit tenni, hiszen ez az egész lemondás felettünk dőlt el, above my pay grade, ahogy azt szokás feléjük mondani. A produkciós asszisztenssel szintén lefutottuk ugyanezt a kört, akivel ráadásul szubkulturális kapocs is volt, hiszen a hardcore punk színtérről jött ő is, ráadásul olyan zenekarokkal nőtt fel, akiket én is ismerek és nem egy alkalommal láttam őket vendégül Pesten. Nem győzött hálálkodni és sajnálkozni és megtörten mondta, hogy most mindenki őket fogja köpködni, miközben nekik egy olyan főnökük van, akit nekik naponta el kell viselni."

A Megadeth mellett számos támadás érte a kommentekben Varga Zoltánt, a Rockmaraton főszervezőjét is, aki a koncert lemondását követően a színpadról küldte el melegebb égtájakra Mustaine-t és csapatát, kiteregetve olyan részleteket is, amelyeket egyébként nem szokás. Jakab Zoli erről is szót ejtett. „Kitérve Varga Zoli kirohanására, felesleges takarózni, meg mutyizni a számokkal, legyetek szívesek és számoljátok ki magatoknak, hogy mekkora összeg lett oda, majd utána annak fényében legyetek szívesek élcelődni azon az emberen, aki éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy legyen egy olyan rockfesztivál az országban, ahol a metal és rockzene szinte minden vadhajtását meghallgathatod, igencsak jutányos áron", írja. „Én el sem tudom képzelni, hogy a helyében mit tudtam volna mondani és képzeljétek el azt, hogy egy 18 órás műszak végén mi, a háttércsapat, színpadmesterekkel, cateringes csajokkal, fény- és hangtechnikusokkal, stage handekkel, beengedőkkel, biztonságiakkal, karbantartókkal, takarítókkal, promóterekkel, backline technikusokkal karöltve megtörve álltunk ott, mert hatalmasat mentünk együtt úgy, hogy mi akkor is megkapjuk a fizetésünk, ha van, ha nincs Megadeth, de annyira magunkénak éreztük a napot, hogy ez mindannyiunk veresége volt. Abban az érzelmi és idegi állapotban hiába is esett Zoli túlzásokba a színpadon, képtelen vagyok hibáztatni őt. Akik viszont ezt folyamatosan megteszik a szobáik melegéből, nem ártana, ha visszavennének kicsit a farizeusi szónoklataikból és okoskodásukból, és egy jó mély levegőt véve belenézni a tükörbe, mert legtöbbjük 25 napig nem képes valamire odafigyelni, nemhogy egy 25 éves álmot tartson életben és legtöbbjük 15 ezer forintos veszteséget sem tudna benyelni, nemhogy 15 milliót. Kuss van, gyerekek! Az égegyadta világon semmilyen jogalapotok nincsen pálcát törni Zoliék felett, esetleg élcelődni rajtuk, legtöbbetek jól elvolt az általa kifizetett gázsikból, vagy az általa megszervezett fesztiválon tudott szórakozni több, mint baráti áron (esetleg ingyenjegyért), úgyhogy igyekezzetek most is alapállásba tenni a pofátokat és lehúzni kicsit az internetről. Oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló."

A Rockmaraton és a Megadeth menedzsmentje egyeztet arról, milyen megoldással lehetne szolgálni a hoppon maradt rajongóknak, bár aligha tévedünk, ha azt mondjuk: a zenekar hazai renoméja helyrehozhatatlan károkat szenvedett a történtek következtében. A friss Post American World videót azért mindenesetre megmutatjuk.

 

Hozzászólások 

 
+7 #43 MARV 2016-07-22 10:58
Na nehogy mar azt higyjuk h a szevezok ingyen dolgoztak!
Nem a szevezok fizetik ki a 45e dolcsit hanem a kozonseg! Nehogymar sajnaljuk azt a tarack barmot aki az avokadot is felemlegeti.
A labtores az meg igenis komoly ugy,meg akkor is ha mas elvallalta a fellepest ilyen esetben. Na nehogymar a szervezo majom mondja meg h mas alkalmazottja (Ellefson) milyen korulmenyek kozt dolgozzon!
Minden mas meg jogvita. Volt e sotet vagy sem volt-e tumultus vagy sem. Ha meg nincs jogvita a mocskolodasbol meg lehet ugyanis a Megadeth ezek utan (rossz hir keltes) beveteltol eshet el.
Idézet
 
 
-9 #42 Paul Michael 2016-07-21 19:03
Idézet - Selymes Roland:
A helyzet a következő: nagyon sajnáltam eddig a Rockmaratont, meg a szervezőt, de miután jakab megnyilvánult, már mindenki egészen biztosra veheti, hogy az ellenkezője az igaz annak, amit állít. A többi csak lószar. Jakab egy vállalhatatlan, arrogáns, cinikus, nagyképű, mindenkit hülyének néző, felsőbbség-tudatos hadd-ne-is-mondjam hogy micsoda.


pfff. nem léphetett fel a zenekarod valamelyik rendezvényén?
Idézet
 
 
+17 #41 Selymes Roland 2016-07-21 18:35
A helyzet a következő: nagyon sajnáltam eddig a Rockmaratont, meg a szervezőt, de miután jakab megnyilvánult, már mindenki egészen biztosra veheti, hogy az ellenkezője az igaz annak, amit állít. A többi csak lószar. Jakab egy vállalhatatlan, arrogáns, cinikus, nagyképű, mindenkit hülyének néző, felsőbbség-tudatos hadd-ne-is-mondjam hogy micsoda.
Idézet
 
 
+4 #40 b654b 2016-07-21 13:49
Idézet - EgySenki:
Idézet - Kopper:
Idézet - MATEo9:
Tudtam én hogy jogosan hazugoztam le Mustainet :)
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a cikket, akik végig a banda mellett álltak, és a körülményekre hivatkozva jogosnak ítélték a történteket.

szerinted a fesztival egyik emberenek nem ahoz fuzodik erdeke h hazudjon es a megadetht szarozza? jakab is hazudhat baz+! ez a paraszt stilus is kinos.


"amelyet szerencsére biztonsági kamerák felvételei bizonyítanak majd, ha arra kerül sor." Ennyit az elméletedről.


Lattad a felvetelt? Nem. Latni fogod valaha? Nem. Enyit errol.
Idézet
 
 
-5 #39 EgySenki 2016-07-21 13:38
Idézet - Kopper:
Idézet - MATEo9:
Tudtam én hogy jogosan hazugoztam le Mustainet :)
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a cikket, akik végig a banda mellett álltak, és a körülményekre hivatkozva jogosnak ítélték a történteket.

szerinted a fesztival egyik emberenek nem ahoz fuzodik erdeke h hazudjon es a megadetht szarozza? jakab is hazudhat baz+! ez a paraszt stilus is kinos.


"amelyet szerencsére biztonsági kamerák felvételei bizonyítanak majd, ha arra kerül sor." Ennyit az elméletedről.
Idézet
 
 
+2 #38 b654b 2016-07-21 13:25
Idézet - EgySenki:
Idézet - valarmorgulisz:
Ha feltételezem az eddigi x évnyi interjújból stb, hogy Dave egy meglehetősen arrogáns, kiszámíthatatla n, vagdalkozó, és talán túlontúl szemtelenül őszinte (és persze ezzel arányosan sértő is, lásd Sixx interjú és a többi itteni megnyilvánulása ), akkor talán itt sem mismásol "Szidalmazott bennünket, azt mondta, David csak beütötte valamibe a lábujját, kiadta a hotelcímünket, és megpróbálta lemondani az összes szobánkat. Ízléses."

Ismerős ez a "lábujj"-azás?

Na ez a beleütötte a lábujját szófordulat ha elhangzott egy alábbi beszélgetésben is csak a példa okáért:
Dave: valamiért szóvátette a helyet, betonozás, sár, embertömeg (egyébként erre a rust in page-s oldal által kitett backstage vidi azért megerősítést ad, hiszen ha fülelsz simán hallatszik magyar beszéd és meglehetős sürgés-forgás a backstageben és látszik pillanatokra a talaj is), mire ezek a prosztók, akiknek potyog gyakorlatilag a trágya a szájukból, az alábbi , fent ismert lekezelő stílusban ("há kempinszkit adok a segged alá meg avokádót, azt csinálod amit én mondok, mert itt senkinek nem csillog így a fara a fellépők közül) válaszolt "jóvan, kibírja, csak nyomjátok"vagy hasonló, az öreg puli várnyomása az alap 130ról 190 re ment fel és szokása szerint felégetett mindent maga körül. Már ezen sem lepődnék meg. Szar van a puncsos tálban és egyre inkább azt érzem abban a 20 percben valaki sumákol. A tegnapi jakabos sztori után, már hajlok arra, hogy ők basztak el valamit.


"amelyet szerencsére biztonsági kamerák felvételei bizonyítanak majd, ha arra kerül sor." Ennyit az elméletedről.

Lattad a felvetelt? Nem. Latni fogod valaha? Nem. Enyit errol.
Idézet
 
 
-4 #37 EgySenki 2016-07-21 13:20
Idézet - valarmorgulisz:
Ha feltételezem az eddigi x évnyi interjújból stb, hogy Dave egy meglehetősen arrogáns, kiszámíthatatla n, vagdalkozó, és talán túlontúl szemtelenül őszinte (és persze ezzel arányosan sértő is, lásd Sixx interjú és a többi itteni megnyilvánulása ), akkor talán itt sem mismásol "Szidalmazott bennünket, azt mondta, David csak beütötte valamibe a lábujját, kiadta a hotelcímünket, és megpróbálta lemondani az összes szobánkat. Ízléses."

Ismerős ez a "lábujj"-azás?

Na ez a beleütötte a lábujját szófordulat ha elhangzott egy alábbi beszélgetésben is csak a példa okáért:
Dave: valamiért szóvátette a helyet, betonozás, sár, embertömeg (egyébként erre a rust in page-s oldal által kitett backstage vidi azért megerősítést ad, hiszen ha fülelsz simán hallatszik magyar beszéd és meglehetős sürgés-forgás a backstageben és látszik pillanatokra a talaj is), mire ezek a prosztók, akiknek potyog gyakorlatilag a trágya a szájukból, az alábbi , fent ismert lekezelő stílusban ("há kempinszkit adok a segged alá meg avokádót, azt csinálod amit én mondok, mert itt senkinek nem csillog így a fara a fellépők közül) válaszolt "jóvan, kibírja, csak nyomjátok"vagy hasonló, az öreg puli várnyomása az alap 130ról 190 re ment fel és szokása szerint felégetett mindent maga körül. Már ezen sem lepődnék meg. Szar van a puncsos tálban és egyre inkább azt érzem abban a 20 percben valaki sumákol. A tegnapi jakabos sztori után, már hajlok arra, hogy ők basztak el valamit.


"amelyet szerencsére biztonsági kamerák felvételei bizonyítanak majd, ha arra kerül sor." Ennyit az elméletedről.
Idézet
 
 
+11 #36 mrataxi 2016-07-21 11:21
Jakab Zoli: belenéztem a tükörbe. Egy olyan embert látok, aki sok-sok éve dolgozik, mégpedig mások megítélése szerint meglehetősen jól, és munkája során gyakran kerül stresszes helyzetbe, mégse beszél így másokkal.
Most te jössz...
Idézet
 
 
+2 #35 Zazuuu 2016-07-20 21:38
Azt senki sem feltételezi, hogy a lemondás utáni vörös ködben kínjában káromkodó szervező normálisan is meg tud nyilvánulni? Hogy esetleg az üzleti beszélgetések során nem szarik az asztalra, ugyanúgy, mint ahogy a varacsokos fejjel Akelát üvöltő csávó is jólfésülten és egyenesen be tud menni a munkahelyére hétfőn anélkül, hogy felborogatná az útjába eső kukákat?
Idézet
 
 
+20 #34 valarmorgulisz 2016-07-20 20:31
Ha feltételezem az eddigi x évnyi interjújból stb, hogy Dave egy meglehetősen arrogáns, kiszámíthatatla n, vagdalkozó, és talán túlontúl szemtelenül őszinte (és persze ezzel arányosan sértő is, lásd Sixx interjú és a többi itteni megnyilvánulása ), akkor talán itt sem mismásol "Szidalmazott bennünket, azt mondta, David csak beütötte valamibe a lábujját, kiadta a hotelcímünket, és megpróbálta lemondani az összes szobánkat. Ízléses."

Ismerős ez a "lábujj"-azás?

Na ez a beleütötte a lábujját szófordulat ha elhangzott egy alábbi beszélgetésben is csak a példa okáért:
Dave: valamiért szóvátette a helyet, betonozás, sár, embertömeg (egyébként erre a rust in page-s oldal által kitett backstage vidi azért megerősítést ad, hiszen ha fülelsz simán hallatszik magyar beszéd és meglehetős sürgés-forgás a backstageben és látszik pillanatokra a talaj is), mire ezek a prosztók, akiknek potyog gyakorlatilag a trágya a szájukból, az alábbi , fent ismert lekezelő stílusban ("há kempinszkit adok a segged alá meg avokádót, azt csinálod amit én mondok, mert itt senkinek nem csillog így a fara a fellépők közül) válaszolt "jóvan, kibírja, csak nyomjátok"vagy hasonló, az öreg puli várnyomása az alap 130ról 190 re ment fel és szokása szerint felégetett mindent maga körül. Már ezen sem lepődnék meg. Szar van a puncsos tálban és egyre inkább azt érzem abban a 20 percben valaki sumákol. A tegnapi jakabos sztori után, már hajlok arra, hogy ők basztak el valamit.
Idézet
 
 
+14 #33 Tobin 2016-07-20 12:08
Idézet - bogar:
Idézet - deniro2:
Nem akartam hozzászólni a témához, mert nem voltam ott, de elég fárasztó már olvasni ahogy totál laikusok szakértik, hogyan kellene fesztivált szervezni, meg necces helyzeteket kezelni... Nyilván többen is hibáztak, mire a helyzet idáig jutott, de ettől még nem kellene szerintem gyakorlatilag látatlanban minden létező felületen okádni a szervezőkre. Ebben az országban, ilyen közízlés és média mellett az is csoda, hogy egyáltalán van még pár rockzenei fesztivál, úgyhogy ne mi verjük az utolsó szegeket a jövőbeli rendezvények koporsójába.


Nem szerveztem még fesztivált, de necees helyzeteket kezeltem elég sokat, lévén kb. 160 embert kell napi szinten vezetnem akik kb. 8500 ügyfelet szolgálnak ki.
Ez minősíthetetlen . Ez a két fickó nálunk nem ment volna át az állásinterjú első körén.

Mindenkinek nagy lépés a megyei bajnokság után hírtelen bele csöpenni az NB1-be.Talalkoztak 1 nagy együttessel akinek már nem volt elég az okosba-zavarosba halászó puttóság.Meg is buktak.
Idézet
 
 
+15 #32 bogar 2016-07-20 12:03
Idézet - deniro2:
Nem akartam hozzászólni a témához, mert nem voltam ott, de elég fárasztó már olvasni ahogy totál laikusok szakértik, hogyan kellene fesztivált szervezni, meg necces helyzeteket kezelni... Nyilván többen is hibáztak, mire a helyzet idáig jutott, de ettől még nem kellene szerintem gyakorlatilag látatlanban minden létező felületen okádni a szervezőkre. Ebben az országban, ilyen közízlés és média mellett az is csoda, hogy egyáltalán van még pár rockzenei fesztivál, úgyhogy ne mi verjük az utolsó szegeket a jövőbeli rendezvények koporsójába.


Nem szerveztem még fesztivált, de necees helyzeteket kezeltem elég sokat, lévén kb. 160 embert kell napi szinten vezetnem akik kb. 8500 ügyfelet szolgálnak ki.
Ez minősíthetetlen . Ez a két fickó nálunk nem ment volna át az állásinterjú első körén.
Idézet
 
 
+11 #31 ddrum77 2016-07-20 11:58
Idézet - deniro2:
Nem akartam hozzászólni a témához, mert nem voltam ott, de elég fárasztó már olvasni ahogy totál laikusok szakértik, hogyan kellene fesztivált szervezni, meg necces helyzeteket kezelni... Nyilván többen is hibáztak, mire a helyzet idáig jutott, de ettől még nem kellene szerintem gyakorlatilag látatlanban minden létező felületen okádni a szervezőkre. Ebben az országban, ilyen közízlés és média mellett az is csoda, hogy egyáltalán van még pár rockzenei fesztivál, úgyhogy ne mi verjük az utolsó szegeket a jövőbeli rendezvények koporsójába.

A színpadi és az itteni megnyilvánuláss al pont, hogy a szervezők ütöttek pár szeget abba a koporsóba... A közönség tehet a legkevésbé bármiről is. Volt valami kommunikációs baki, ami miatt Mustaine bepipult, és tiplizett. Az egy dolog, hogy a többi koncertszervező ezután százszorosan is biztosítja magát, ha vele szerződik, de ezek a szervezői megnyilvánuláso k a zenekarokat is elgondolkodtatj ák majd. Pláne, ha kiderül a valódi ok is.
Idézet
 
 
+9 #30 cifrakdaniel 2016-07-20 11:55
Idézet - deniro2:
Nem akartam hozzászólni a témához, mert nem voltam ott, de elég fárasztó már olvasni ahogy totál laikusok szakértik, hogyan kellene fesztivált szervezni, meg necces helyzeteket kezelni... Nyilván többen is hibáztak, mire a helyzet idáig jutott, de ettől még nem kellene szerintem gyakorlatilag látatlanban minden létező felületen okádni a szervezőkre. Ebben az országban, ilyen közízlés és média mellett az is csoda, hogy egyáltalán van még pár rockzenei fesztivál, úgyhogy ne mi verjük az utolsó szegeket a jövőbeli rendezvények koporsójába.


Ha főszervező, ha a polgármester, ha a nagyanyám, ha a szomszéd Mari néni a stílus akkor is fontos és ez itt nincs. Haverok között nyomsz egy két ilyen mondatot oké, de nem nyílvánosan, aztán lehet Dave is kapott egy-két ilyet és ő meg olyan amilyen. Kitudja.
Idézet
 
 
+5 #29 deniro2 2016-07-20 11:36
Nem akartam hozzászólni a témához, mert nem voltam ott, de elég fárasztó már olvasni ahogy totál laikusok szakértik, hogyan kellene fesztivált szervezni, meg necces helyzeteket kezelni... Nyilván többen is hibáztak, mire a helyzet idáig jutott, de ettől még nem kellene szerintem gyakorlatilag látatlanban minden létező felületen okádni a szervezőkre. Ebben az országban, ilyen közízlés és média mellett az is csoda, hogy egyáltalán van még pár rockzenei fesztivál, úgyhogy ne mi verjük az utolsó szegeket a jövőbeli rendezvények koporsójába.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.